‘Schuurs in beeld bij Fiorentina als opvolger Milenkovic’

Perr Schuurs staat in de serieuze belangstelling van Fiorentina, zo meldt de gerenommeerde transferexpert Gianluca Di Marzio. La Viola beschouwt de 22-jarige verdediger van Ajax als mogelijke vervanger van Nikola Milenkovic, die op het punt staat om verkocht te worden aan Internazionale. “Fiorentina is bezig met het evalueren van opvolgers en Schuurs is een van de spelers die de technische leiding interessant vindt”, aldus Di Marzio. Enkele dagen geleden werd Schuurs ook al in verband gebracht met Bologna.

Milenkovic moet volgens Italiaanse media Fiorentina zo’n vijftien miljoen euro opleveren. De 24-jarige Serviër ligt nog slechts één seizoen vast bij Fiorentina, dat daardoor min of meer gedwongen is om over te gaan tot verkoop.

Ajax staat in principe op het standpunt ’totaal niet’ te willen meewerken aan het vertrek van Schuurs, zo gaf de verdediger dinsdag zelf aan na de oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg (2-3 winst). Schuurs dreigt net als afgelopen seizoen op de bank terecht te komen achter Jurriën Timber en heeft daar totaal geen trek in. “Ik heb met de trainer gesproken en het is niet voor niets dat Ajax me totaal niet wil laten gaan”, aldus Schuurs na afloop tegenover Ziggo Sport. “Ik heb vaak genoeg aangegeven dat ik iedere week wil én moet spelen op deze leeftijd. We zullen in de aankomende weken bekijken en gesprekken voeren over wat het beste is voor mij en wat Ajax wil.” Schuurs kwam in januari 2018 voor twee miljoen euro over van Fortuna Sittard. Sindsdien kwam hij tot negentig wedstrijden in het Ajax shirt.

Related posts