‘Niet Ajax maar Nacional lijkt nieuwe club Suárez te gaan worden’

Onlangs werd bekend dat Luis Suárez drie opties aan het overwegen is betreffende zijn toekomstige club. Een daarvan bevond zich in Spanje, de andere twee in Italië en Nederland. Gegeven het riante salaris van de topschutter leek de kans groot dat de Nederlandse kandidaat zijn voormalige club Ajax betrof, waar hij tussen 2007 en 2011 actief was. De Uruguayaanse journalist Rodrigo Vázquez weet het echter zeker: Luis Suárez keert terug bij Nacional. Naar goed ingevoerde bronnen van Vázquez, die onder meer werkzaam is bij de sportzender Sport890, tekent de 35-jarige spits een contract tot het aankomende WK in november. Dat betekent dat Suárez slechts zo’n drie maanden zal spenderen bij zijn jeugdliefde, waar hij zijn eerste stapjes in het profvoetbal zette.

Volgens Vázquez is Suárez akkoord gegaan met een contract tot aan het WK en zal hij zich bij Nacional voegen voor de Copa Sudamericana en het laatste deel van de competitie. De transfervrije aanvaller was begin deze maand al dicht bij een overstap naar elders in Zuid-Amerika. Het Argentijnse River Plate was dicht bij een stunt, maar Suárez liet een overgang afketsen vanwege de uitschakeling in de Copa Libertadores. Volgens Referí, sportrubriek in de Uruguayaanse krant El Observador, zouden er daarop nog

Sky Deutschland voegde deze week echter toe dat Suárez door zijn management is aangeboden bij Borussia Dortmund. De leiding in Duitsland zoekt naar versterking voor de spitspositie nu Sébastien Haller vanwege een gevonden tumor voorlopig niet inzetbaar is. Als we Vázquez mogen geloven lijkt Suárez echter Dortmund de tijd niet te geven en kiest Suárez voor een nieuw dienstverband in Uruguay.

Related posts