Ajax maakt ook transfer Francisco Conceição officieel bekend

Francisco Conceição vervolgt zijn loopbaan bij Ajax, zo was al bekend. De landskampioen brengt de transfer nu ook officieel naar buiten. De van FC Porto afkomstige vleugelaanvaller (19) kwam zonder problemen door de medische keuring, waarna hij zijn handtekening zette onder overeenkomst tot de zomer van 2027. Ajax betaalt de afkoopsom van vijf miljoen euro voor Conceição, die in Portugal beschikte over een doorlopend contract tot medio 2023. Conceição gaat bij Ajax met rugnummer 35 spelen.

Conceição is jonge en getalenteerde vleugelspeler die trainer Alfred Schreuder meer opties moet geven op de flanken. In Portugal wordt hij gezien als een groot talent en Ajax zal het daar mee eens zijn, getuige de transfersom van vijf miljoen die de club voor Conceição neertelt. Dat bedrag stond als vastgestelde afkoopsom in het contract van de Portugees. Zelf wilde hij maar wat graag naar Ajax en dus vormden de gesprekken over een contract in de Johan Cruijff ArenA geen probleem.

Conceição had bij Porto te maken met fikse concurrentie op de flanken, maar wist desondanks al tot een wedstrijdaantal van vijftig te komen voor de Portugees recordkampioen. Het totaal aantal minuten – 1007 – schetst echter een duidelijker beeld van in hoeverre trainer en vader Sergio Conceição daadwerkelijk van zijn zoon gebruik maakte. Toch wist Conceição junior in zijn beperkte aantal minuten vijf assists te geven en was hij driemaal trefzeker.

Related posts