Ajax pakt drie punten in Utrecht: 0-3

Ajax is de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen door FC Utrecht in eigen huis met 0-3 te verslaan. Die score was overigens voor rust al behaald door doelpunten van Antony en Brobbey (2x). Ajax is nu 23 uitwedstrijden op rij ongeslagen in de Eredivisie en stevent af op het eigen record uit 1994 tot 1996 (25 uitduels ongeslagen).

FC Utrecht wist eerder dit seizoen nog voor een verrassing te zorgen door in de Johan Cruijff Arena met 0-1 te winnen maar zondagmiddag werd al snel duidelijk dat het geen herhaling zou worden. Ajax imponeerde vanaf de aftrap en het was Antony die na vijf minuten de 0-1 wist te scoren. Niet veel later had Tadic de 0-2 op zijn schoen maar zijn inzet raakte de paal. Na twintig minuten was het wel raak en na een assist van Tadic kopte de teruggekeerde Brobbey de bal tegen de touwen. Nadat Ajax iets gas terugnam kreeg de thuisploeg kansen op de aansluitingstreffer maar die viel niet. Sterker nog het was opnieuw Brobbey die doel trof waardoor Ajax met een comfortabele voorsprong ging rusten. In de tweede helft zag Antony een inzet vlak langs de verkeerde kant van de paal vliegen, Even daarvoor had Ten Hag Kenneth Taylor, Perr Schuurs en Davy Klaassen in het veld gebracht. Ajax geloofde het uiteindelijk wel en de thuisploeg was niet bij machte om nog  gevaarlijk te worden. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Gözübüyük konden de gebroeders Timber elkaar de hand geven, kreeg Davy Klaassen de complimenten voor zijn 250ste officiële wedstrijd voor Ajax en was het duel in Utrecht de honderdste van Ajax in de Eredivisie onder leiding van Ten Hag.

FC Utrecht – Ajax 0-3 (0-3)
‘5 Antony 0-1
’19 Brobbey 0-2
’45+3 Brobbey 0-3

Scheidsrechter: Gözübüyük
Gele kaarten: Maher, Boussaid (FC Utrecht), Mazraoui (Ajax)

Opstelling FC Utrecht: De Keijzer; Van der Maarel, Van der Hoorn, Ter Avest, Warmerdam; Timber, Maher, (/58 Van Overeem), Van der Streek; Mahi, (/79 Balk), Maeda, (/11 Boussaid), Douvikas

Opstelling Ajax: Remko Pasveer, Noussair Mazraoui, Jurrien Timber, Lisandro Martínez, (/70 Perr Schuurs), Daley Blind, Ryan Gravenberch, (70 Kenneth Taylor), Steven Berghuis, Edson Álvarez, Antony, (/85 Amourricho van Axel Dongen), Brian Brobbey (/70 Davy Klaassen), Dusan Tadic

Related posts