Onana keert snel terug op trainingsveld: ‘Fitter dan ooit’

Andre Onana weigerde zijn contract bij Ajax te verlengen. Het gerucht ging dat de doelman zijn contract bij Ajax uit dient en volgend seizoen transfervrij vetrekt naar Inter. De schorsing van Onana vanwege zijn dopinggebruik zit er inmiddels op en dus meldt hij zich volgende week zaterdag 4 september weer op het trainingsveld van De Toekomst, zo meldt de NOS. Hoewel hij op 4 november pas weer wedstrijden mag spelen, heeft hij in juni te horen gekregen dat hij eerder in training mag bij Ajax.

Uiteraard kan er tot 1 september, als de transfermarkt sluit, nog van alles gebeuren. Maar hoe onvoorspelbaar de laatste dagen van de transfermarkt ook kunnen zijn, de verwachting is nu dat Onana ‘gewoon’ weer aansluit bij Ajax.

Zijn zaakwaarnemer Albert Botines zegt niets te weten van interesse van Inter. Er zijn geen aanbiedingen meer geweest, er speelt op dit moment niets, zo houdt Botines zich op de vlakte. Hij zegt dat er nog steeds gekeken wordt om Onana onder te brengen bij een andere club, maar geeft toe dat het allemaal nog onzeker is. Onana legt de lat hoog als het gaat om een nieuwe stap in zijn carrière. En dus groeit de kans dat hij het seizoen gewoon in Amsterdam af maakt.

Onana is volgens de zaakwaarnemer momenteel in het Spaanse Salou. Hij traint daar individueel met Yvan Castillo, die hem vanaf het begin van zijn schorsing helpt om fit te blijven. “Hij is fitter dan ooit”, zeggen de mensen in zijn omgeving. “Hij traint elke dag en is klaar om weer op het veld te staan”, zo promoot de zaakwaarnemer zijn protegé.

Related posts