‘Onana zit Ajax dwars en wil contract uitdienen en transfervrij vertrekken’

André Onana lijkt niet van plan om snel te vertrekken bij Ajax. Ajax hoopt deze zomer nog iets te krijgen voor de doelman die momenteel een schorsing uitzit vanwege het gebruik van doping. Het contract van de Kameroener loopt over een jaar af en dus moet Ajax hem nu verkopen als de club nog iets wil verdienen. Ajax kan door ‘het foute pilletje’ dat de doelman nam in plaats van een slordige 25 tot 30 miljoen euro nog slechts zo’n 8-9 miljoen krijgen. Volgens het Engelse medium The Athletic heeft Onana echter andere plannen. Hij zou serieus overwegen om nog een jaar bij Ajax te blijven om vervolgens transfervrij de Johan Cruijff ArenA uit te wandelen. De doelman is sowieso nog geschorst tot 4 november 2021, al mag hij twee maanden eerder de training hervatten. Dat is voor geïnteresseerde clubs toch een struikelblok.

Onana heeft niets te klagen wat interesse betreft. Arsenal heeft naar verluidt negen miljoen euro over voor de keeper, die ook wordt gelinkt aan AS Monaco, Paris Saint-Germain en Manchester United. Terwijl Onana dus zijn tijd in Amsterdam uit lijkt te willen zitten, blijft Ajax hopen op een transfer. De regerend landskampioen heeft met onder meer Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en Jay Gorter voldoende keepers onder contract staan en ziet Onana graag verkassen.

Related posts