Zwak Ajax verspeeld punten op bezoek bij FC Twente: 1-1

Ajax heeft zondagmiddag een slechte beurt gemaakt door de uitwedstrijd tegen FC Twente met 1-1 gelijk te spelen. In de tweede helft scoorde Haller de openingstreffer en lang leek Ajax de drie punten mee te nemen naar Amsterdam. Echter was het Pröpper die in de slotfase de gelijkmaker wist te scoren.

Ajax begon in de Grolsch Veste met dezelfde basisopstelling als een week geleden tegen NEC maar was geen schim in vergelijking met die wedstrijd. Ajax speelde slordig en gaf de thuisploeg enkele kansen. Ugalde kopte naast uit een hoekschop, terwijl Queensy Mening een schot in de handen van Stekelenburg plaatste. Ajax kwam er amper door en dat uitte zich in frustraties bij zowel Davy Klaassen als Edson Álvarez. Eerstgenoemde ontving hiervoor een gele kaart. In de tweede helft was het de thuisploeg die de kans kreeg op de openingstreffer maar Vlap raakte de bal compleet verkeerd. Waar Twente niet wist te scoren, daar had Ajax maar één kans nodig. Een voorzet van Daley Blind kwam via de hak van Robin Pröpper en de hand van Lars Unnerstall op de paal, waarna Sébastien Haller op de juiste positie stond om van dichtbij binnen te prikken. Met Antony voor Berghuis en Devyne Rensch voor Ryan Gravenberch – Blind schoof door naar het middenveld – probeerde Ten Hag een nieuwe impuls aan het spel Ajax te geven. Veel veranderde er niet, al liet FC Twente ook weinig zien. Menig werd even gevaarlijk na knullig balverlies, maar zijn schot was ongevaarlijk. Nadat Haller een grote kans op 0-2 had gemist kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Davy Klaassen kwam te laat om Pröpper van een afstandsschot af te houden en Stekelenburg was kansloos op de harde inzet: 1-1. Invaller Danilo leek Ajax in de blessuretijd nog naar de overwinning te koppen tegen de club waar hij vorig seizoen speelde, maar de gestrekte Unnerstall voorkwam dat het matige Ajax met een overwinning uit Enschede vertrok.

FC Twente – Ajax 1-1 (0-0)

’52 Haller 0-1
’87 Pröpper 1-1

Scheidsrechter: Higler
Toeschouwers: 20.000
Gele kaarten: Menig (FC Twente), Klaassen, Haller (Ajax)

Opstelling FC Twente:Unnerstall; Troupée, Pröpper, Oosterwolde, Smal; (/72 Hilgers), Zerrouki, Vlap, (/66 Bosch), Sadilek, Ilic, (/65 Cleonise), Ugalde, (/84 Rots), Menig.

Opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Noussair Mazraoui, Jurrien Timber, Lisandro Martínez, Daley Blind, Edson Álvarez, Ryan Gravenberch, (/65 Devyne Rensch), Steven Berghuis, (/65 Antony), Davy Klaassen, (/89 Danilo), Dusan Tadić, Sebastien Haller (/84 David Neres)

 

 

Related posts

2 Comments

  1. Charka53

    Wat een droefenis er was ook niemand die een voldoende haalde en ik blijf bij m’n standpunt Berghuis voegt niets toe .

Comments are closed.