Driessen: ‘Ajax heeft interesse in Bergwijn; Hij wil zelf ook graag terug’

Volgens Valentijn Driessen staat Steven Bergwijn weer op de radar van Ajax. De aanvaller van Tottenham Hotspur schijnt echter een kaartje van zo’n 25 miljoen euro om de nek te hebben hangen. Bergwijn zelf zou, volgens Driessen, wel open voor een transfer, zo meldt Driessen in het TV-programma De Oranjezomer. ‘Hij wil zelf ook graag terug’. Om de transfer te bekostigen zou de transfer van Bergwijn gefinancierd moeten gaan worden door de verkoop van Edson Álvarez.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars zou pas 25 miljoen euro mogen uitgeven als er voor een zelfde bedrag een of meerdere spelers verkocht worden. Stade Rennes had achttien miljoen euro over voor Álvarez. ‘Dat was een bod van achttien miljoen waar ze “nee” tegen hebben gezegd, maar Rennes komt terug. Als er dadelijk twintig miljoen euro op tafel ligt, kan hij weg’, aldus Driessen. Als het Ajax niet lukt die 25 miljoen vrij te maken dan wil de club Bergwijn het liefst huren. ‘Maar dat wil Tottenham Hotspur niet’, zegt Driessen.

Bergwijn, die tussen 2005 en 2011 in de jeugdopleiding bij Ajax speelde, verruilde in de winterstop van het seizoen 2019/20 PSV voor Tottenham Hotspur. De vleugelaanvaller speelde zijn wedstrijdjes maar scoorde het afgelopen seizoen slechts één goal in de Premier League. In de zomer van 2019 werd Bergwijn ook al in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax en afgelopen mei repte Valentijn Driessen ook al over een mogelijke overstap van de aanvaller naar Ajax.

Related posts