Telegraaf: ‘Ajax meldt zich deze week bij PSV voor Bergwijn’

‘Ajax meldt zich deze week bij PSV voor Steven Bergwijn en wil ver gaan om de international binnen te halen’, zo weet De Telegraaf te melden. Krepin Diatta (20), de Senegalese aanvaller van Club Brugge, geldt als mogelijk alternatief voor de PSV-aanvaller. Mocht Matthijs de Ligt de komende weken zijn vertrek aankondigen, hetgeen in de lijn der verwachting ligt, wil de landskampioen ook nog direct doorschakelen met een nieuwe rechter centrale verdediger. 

Related posts

47 Comments

 1. Sam34

  De ligt vertrekt sowieso wel laat die verdediger alvast maar komen. Snap nog steeds niet wat iedereen in bergwijn ziet. Ik vind hem matig en niet het niveau waar we naar streven!

  1. JohnDoe77

   Blijkbaar denkt het technisch hart van Ajax er anders over Sam, ze gaan er serieus werk van maken. Een “gok” nemen doe je met een jonge, onervaren speler die je voor een klein bedrag kunt ophalen. Niet voor iemand van de status van Bergwijn. Dus zullen zij wel overtuigd zijn. En ik heb wel vertrouwen in de overall inschatting van ons Technisch Hart.

   1. Litmanen

    Tuurlijk, destijds weggestuurd, dus nu gewoon minimaal 25 miljoen neerleggen. Wat zullen ze een lol hebben in Eindhoven.

 2. JohnDoe77

  Goed om te zien dat Ajax door de gezonde financiële situatie nu kan anticiperen in plaats van reageren. Dat maakt ons een stuk slagvaardiger en effectiever. En Bergwijn kan zich nog wel verder ontwikkelen en heeft een goed eerst helft van het jaar gehad. Daarna zakte hij ook wat weg, met zijn team mee. We gaan er vermoedelijk nog wel tientallen tweets over lezen, maar succes Marc met onderhandelen!

  1. Litmanen

   Dus jij vind het gezond: een jonge talentvolle speler wegsturen en hem dan na vijf jaar van PSV overnemen voor 30 miljoen.
   Slagvaardig ja, effectief is het aankoopbeleid al lang niet meer.
   Overmars is geloof ik vergeten dat je maar elf spelers mag opstellen. Voorin hebben we straks Neres, Babel, Promes, Huntelaar, Johnsen, Bergwijn, Dolberg, VdBeek, Ziyech (is nog niet weg), Tadic en nog wat talentvol spul …. minimaal tien man voor drie plaatsen.
   Ik zou zeggen, koop er nog een paar.

 3. theomar

  Er komt beweging in de wisselingen. Dat is goed. We moeten op tijd de nieuwe spelers rond hebben. Het seizoen start al snel.

  1. Litmanen

   Zeker. En Ten Hag heeft al gauw een half jaartje nodig om weer een elftal neer te zetten.

 4. -buitenkantje rechts-

  Ondanks dat ik Bergwijn een goede Ajaxwaardige speler vind, moet je je directe concurrent niet spekken met 30-40 Milj. Met dat geld kunnen zij een selectie op de mat brengen die je het komende seizoen onnodig moeilijk kan maken.

  1. Prinsengracht

   Daar ben ik het mee eens. Maar dat is niet zo gek. Want dat zei ik een week of drie geleden ook al.

   1. VanDattem

    Maar die 30/40 miljoen staat toch gewoon in verhouding en is gezien de marktwerking van de transfermarkt al niet meer waard wat eenzelfde bedrag anderhalf jaar geleden vertrgenwoordigde. Het staat sowieso al niet in verhouding met de kas van Ajax. Dus laat die boeren lekker 30mio bijschrijven en branden. We nemen wel een van hun belangrijkste spelers weg he.

    1. VanDattem

     En bovenal, sinds wanneer zijn wij bezig ons zorgen te maken om andere clubs? Wij zijn Ajax.

 5. Simon1995

  Ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen. Met Neres, Tadic, Ziyech en Promes is het de vraag of Bergwijn basis gaat spelen. Dan zijn bedragen die genoemd worden belachelijk. Stengs is vele malen goedkoper en is die zoveel minder ?

 6. Forever nr14

  Je gaat die vieze lampjes club toch niet 30/40miljoen geven zeg!! Er lopen genoeg andere rond.
  Daarmee maak je je concurrentie ook mee sterker en aangezien die eikeltjes net wat beter inkopen de laatste jaren, zou ik er zo ie zo niet aan denken.

  1. VanDattem

   Heb t hierboven al gezegd, maar is zo’n onzin dit. Waar houden we ons mee bezig zeg. Gewoon halen. Er waren tijden dat we niets haalden.

 7. Frip

  Ik zal wel negatief zijn maar zijn er geen betere spelers te vinden als bergwijn ik vind het helemaal niks en daarin tegen spek je psv met een hoop geld …beetje jammer dit

 8. Wenen 1995

  Ajax komt er niet uit met PSV en hengelt vervolgens Diatta binnen. Op dit scenario hoop ik…

 9. Prinsengracht

  Zag de opstelling voor vanavond. Begrijp echt niet dat Cerny nog mag spelen. Weg doen tegen ieder aannemelijk bod.

 10. J18

  Waarom zou je nog een aanvaller willen? We hebben er al bijna te veel; Promes, Neres, Tadic, Dolberg, Huntelaar (en Ziyech). Daarnaast hebben we Bandé, Cerny, Brobbey, Danilo, Kuhn en Traoré als back-ups. Zie liever een middenvelder komen, want Marin zal komen als vervanger van Schone, maar geen idee wie Frenkie op moet vangen.

  1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

   Marin is volgens mij bedoeld als vervanger van de Jong. Sowieso kan vd Beek op plek Schone. Als we een nieuwe RB vinden kan Mazraoui doorschuiven naar middenveld. Verder diverse alternatieven voor middenveld als back-up.
   Wonderlijk met de belangstelling voor buitenspelers is dat Bandé dus waarschijnlijk al is afgeschreven.

 11. AJAXForever61

  Ik weet het niet, maar heb sterk het gevoel dat komend seizoen Bergwijn een enorme dip krijgt, zoals Dolberg afgelopen jr, laat hem maar lekker bij de lampies!

 12. Prinsengracht

  Redactie weer op de camping. Geen topic over de oefenwedstrijd. Die niet best was. Iedereen die zich afvraagt waarom er geen recentelijk geen jeugdspelers in Ajax 1 zijn doorgebroken, heeft nu zelf kunnen zien waarom.

  1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

   Vertel mij eens een wedstrijd tegen amateurs helemaal bij de start van de viorbereiding met eerste elftal spelers die wel aan te gluren was. De draken van wedstrijden van afgelopen seizoen met onze toppers worden ook alweer snel vergeten. Knap hoor, een conclusie trekken na een wedstrijd. Overigens is de redactie erg slim. Beter op de camping in de zon dan achter je laptop voor zoiets onbeduidends. Verder ……. ik heb Ziggo maar ga mijn tijd ook niet verdoen aan dit soort partijtjes. Ik ben er niet aan verslaafd.

    1. Johan/Jonk: de eenheid (one-way AB)

     PG loopt te zeiken over de redactie. Moet hij niet doen. Is kinderachtig. Daarwas reactie vnl voor. Rest kwam er nu toevallig ff bij.

Comments are closed.