Ajax maakt transfer Berghuis officieel bekend

Ajax heeft via de officiële website de beladen transfer van Steven Berghuis van Feyenoord naar Ajax bekend gemaakt. Ajax geeft aan op hoofdlijnen overeenstemming te hebben bereikt met Feyenoord en Steven Berghuis over de transfer van de speler. Het akkoord is onder voorbehoud van de vervulling van een aantal voorwaarden, waaronder de medische keuring. Als aan de voorwaarden wordt voldaan, tekent Berghuis op korte termijn een contract bij Ajax met een looptijd van vier seizoenen, tot en met 30 juni 2025.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars: “Steven is een belangrijke Nederlandse speler, hij heeft de afgelopen jaren stappen gezet en is als gevolg daarvan ook international geworden. De mogelijkheid diende zich aan om hem over te nemen en wij denken hem goed te kunnen gebruiken. De laatste seizoenen van Ajax laten zien dat we ontzettend veel wedstrijden spelen, dus het is belangrijk dat we alle posities goed bezet hebben. We halen met hem een creatieve aanvaller in huis met een hoog rendement, zijn cijfers spreken voor zich. Samen met de andere technische mensen bij Ajax denk ik dat er nog rek in zit. Wij denken dat hij bij ons een nog betere speler kan worden. Dat mag hij vanaf deze zomer laten zien.”

Ook Berghuis zelf komt aan het woord: “Ik ben 29 jaar en het was bekend dat ik graag nog een stap wilde maken. Belangrijk daarbij is dat ik mezelf sportief verder wil ontwikkelen. Bij het maken van de keuze voor mijn nieuwe club was ik naast mijn ontwikkeling als voetballer erg op zoek naar de combinatie van spelen om prijzen, spelen in de UEFA Champions League en in beeld blijven bij Oranje. Bij Ajax denk ik dat dit allemaal samenvalt.”

Related posts

1 Comment

Comments are closed.