Telegraaf: ‘In en rond Ajax-selectie twijfel of selectie breed én geslepen genoeg is’

Ajax is voorlopig niet van plan de huidige selectie uit te breiden met nieuwe spelers, zo gaf Erik ten Hag afgelopen vrijdag tijdens de persconferentie voor het duel tegen Sparta aan. Alleen als sleutelspelers als André Onana en Nicolás Tagliafico onverhoopt vertrekken lijkt Ajax nog de portemonnee te willen trekken. De Telegraaf vraagt zich openlijk af of een dergelijk standpunt wel verstandig is. Volgens de krant zijn er ook  ‘in en rond de selectie’ twijfels ontstaan of de selectie breed én geslepen genoeg is om in alle competities optimaal te kunnen presteren.

Volgens Ajax-watcher Mike Verweij zou een ervaren linksbenige verdediger, die centraal en als linksback uit de voeten kan, én een gelouterde extra middenvelder in zijn optiek geen overbodige luxe zijn. Zeker als er blessures of schorsingen bij voetballers als Daley Blind, Tagliafico en Ryan Gravenberch gaan komen.

De directie van Ajax kampt volgens De Telegraaf met het dilemma om te investeren in nieuwe aankopen of de hand, mede vanwege de coronacrisis, op de knip te houden. Het dagblad vraagt zich openlijk af of Ajax ‘zich laat verblinden’ door de vrijwel vlekkeloze voorbereiding en wijst erop dat het ‘vrij gemakkelijke programma’ tot het einde van de transfermarkt op 6 oktober kan leiden tot ‘een honderd procent score’.

Verweij wijst erop dat Ajax niet alleen een berg aan ervaring is kwijtgeraakt, maar ook ‘een aantal zelfopgeleide spelers, cultuurbewakers’. Alleen Blind, Gravenberch, Sergiño Dest, Noussair Mazraoui en Quincy Promes hebben volgens hem ‘het Ajax-DNA’. “Maar van die echte Ajacieden is alleen Blind een leider.” Ook wijst hij op de overvolle ziekenboeg van afgelopen seizoen en het feit dat Ajax in één week tijd uit de Europa League en de TOTO KNVB-beker vloog én een voorsprong van zes punten op AZ verspeelde.

“Wordt Ajax met de huidige groep met twee vingers in de neus kampioen en slaagt Ten Hag er met zijn team in te overwinteren in de Champions League, dan hebben de beleidsbepalers gegokt, (miljoenen) gewonnen en ruimte geboden aan de eigen jeugd. Gaat het mis, dan is goedkoop duurkoop geweest”, benadrukt Verweij maandag in het dagblad.

Het lijkt dat Ajax wellicht het risico wil nemen. Dat risico is beperkt omdat door de late start van de competitie de winterstop al over slechts 2,5 maand is en Ajax dan, indien nodig, alsnog de selectie kan uitbreiden.

Related posts

1 Comment

  1. De Nees

    Zelfde gok als ten tijde van de Boer, weer eredivisie kwaliteit en weer voor op hoop van zegen gaan in Europa. Ik dacht dat Ajax wilde inhaken aan de europese subtop? Stuk voor stuk zijn ’t best kwalitatieve spelers maar Ajax is weer naïef bezig en staren zich blind op mogelijke potentie. Gravenberch heeft veel potentie maar is nog niet klaar voor fulltime basis. Antony zie ik in de CL nog veel moeite krijgen, iets te veel speeltuin trucjes. Een echte afmaker hebben we niet, Traore is meer een aanspeelpunt en bal vasthouden, Labyad hooguit een invalkracht europees lachen ze hem uit, Promes heeft te veel mislukte acties, alleen Huntelaar is een afmaker maar ja da’s een bankzitter. Middenveld was krachteloos gister, waarom geen Kudus met z’n dynamiek ipv de trage voorspelbare Alvarez? Het spel in de voorbereiding was ik al niet heel enthousiast over, ik mis overtuiging en kracht in het team. Maar hopelijk zit ik ernaast, we gaan het zien dit seizoen.

Comments are closed.