Antony schiet Ajax met tien man naar overwinning

Ajax is de competitie begonnen met een krappe 0-1 overwinning op Sparta. De voetbalmiddag op Het Kasteel begon voor de Ajacieden echter niet voorspoedig, want na een klein half uur kreeg Nico Tagliafico een rode kaart waardoor Ajax de wedstrijd met tien man moest voortzetten. 

Na het incident met Tagliafico reageerde Erik ten Hag door Zakaria Labyad te vervangen en Sergio Dest moest de verdediging versterken. Echter kwam Ajax ondanks de rode kaart nauwelijks in de problemen en kwam het zelfs op voorsprong. Benjamin van Leer, deze zomer overgekomen van Ajax, ging opzichtig in de fout bij een schot van Antony en gunde zijn oude werkgever dus de voorsprong. Op slag van rust had Dusan Tadic de 0-2 moeten scoren maar dit keer was Van Leer wel alert. In de tweede helft moest Andre Onana een keer in actie komen op een schot van Abdou Harroui maar verder had de doelman een rustige middag. In de slotfase bracht Erik ten Hag veel vers bloed binnen de lijnen met David Neres, Lassina Traoré en Jurriën Timber. Aan de andere kant bracht Henk Fraser met Danzell Gravenberch en Emanuel Emegha twee nieuwe spitsen in het veld maar ook zij konden het verschil niet maken. In het vervolg bleef Ajax de wedstrijd controleren en pakte het de eerste overwinning van het nieuwe seizoen.

Sparta – Ajax 0-1 (0-1)

’38 Antony 0-1

Scheidsrechter: Kamphuis
Toeschouwers: 3.934
Gele kaarten; Heylen, Pinto (Sparta), Gravenberch, Blind, Onana (Ajax)
Rode kaarten: Tagliafico (Ajax)

Opstelling Sparta: Van Leer; Fortes, Vriends, Heylen, Pinto, (/83 Beugelsdijk),  Harroui, (/78 Abels), Auassar, D. Duarte, (/46 Emegha), Smeets, (/66 L Duarte),  Thy, (/46 Gravenberch), Rayhi.

Opstelling Ajax: Andre Onana, Noussair Mazraoui, (/84 Jurriën Timber),  Perr Schuurs, Daley Blind, Nico Tagliafico, Ryan Gravenberch, Quincy Promes, (/84 Lassina Traore), Edson Alvarez, Dusan Tadic, Zakaria Labyad, (/33 Sergino Dest), Antony Matheus dos Santos (/75 David Neres)

Related posts

2 Comments

 1. Charka53

  laten we maar blij zijn met de drir punten en maar hopen dat het de volgende wedstijd beter gaat ik zie nog niet een Ajax dat ik gewend bent.

 2. Moosie

  Een goed begin is het halve werk .
  Leuk team wordt een goed seizoen waar we weer gaan verrassen .
  Wordt hoog tijd voor nummer 5.
  oh en fuck Nietmanen Zyech is a God

Comments are closed.