Huntelaar verrassend genoeg mogelijk zondag alweer van de partij: Situatie Blind blijft onduidelijk

Amper een week geleden kwam het bericht naar buiten dat Klaas-Jan Huntelaar kampt met een achillespeesblessure en mogelijk vijf weken out zou zijn.Mede daardoor zou Ryan Babel gehaald zijn. Vandaag meldt Erik ten Hag tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Eredivisie duel tegen Sparta van aankomende zondag echter dat Huntelaar mogelijk alweer beschikbaar is. De spits heeft vrijdag meegetraind met de groep en afhankelijk van zijn reactie op de oefensessie bepaalt Ten Hag of hij zondag gebruik maakt van zijn spits.

‘Huntelaar heeft vandaag meegetraind en als dat allemaal goed gaat, zou hij beschikbaar kunnen zijn. We moeten afwachten hoe de reactie is, maar op de training maakte hij een goede indruk. Hij heeft toch een aantal weken moeten missen. We moeten hem optrainen. Als zijn achillespees goed is, kan hij op de bank zitten. En in vijftien minuten kan hij het verschil maken.’

Ajax moet het tegen Sparta zondag in ieder geval nog wel doen zonder Daley Blind, David Neres en Zakaria Labyad. Ryan Gravenberch is wel gewoon fit. ‘Ik heb hem vorige week gewisseld uit voorzorg. Hij is beschikbaar.’

Blind
Ajax wil heel weinig kwijt over het herstel van Blind. ,,Het kan een week, maar ook een maand of langer duren”, aldus Ten Hag op de vraag over een prognose over een mogelijk rentree van de verdediger. Blind herstelt van een ontstoken hartspier. Bij hem is vorige maand een defibrillator aangebracht. De verdediger mag geen grote fysieke inspanningen leveren totdat testen uitwijzen dat hij weer helemaal in orde is. Ten Hag zegt geen zin te hebben om iedere week vragen over de toestand van Blind te beantwoorden. ,,Als we iets te melden hebben, dan doe we dat. Zullen we dat zo afspreken?”

Related posts