Ten Hag: ‘Labyad heeft een duidelijk teken van leven gegeven. En nu moet hij doorzetten’

Zakaria Labyad mocht zondag eindelijk zich weer eens laten zien in het eerste elftal van Ajax. Uitgerekend tegen zijn oude club FC Utrecht (4-0 winst) had Ajax-coach Erik ten Hag een basisplaats ingeruimd voor de aanvaller. Ten Hag is na afloop blij dat Zakaria Labyad zich positief laat gelden. Labyad zorgde in het duel met Utrecht voor een assist en liet zien mee te kunnen in het hoge tempo van Ajax.

Ten Hag is dan ook tevreden, zo verteld hij tegenover het Algemeen Dagblad. ‘Zakaria heeft sinds zijn komst een lastige fase gehad. Hij heeft nooit echt een kans gekregen, of nooit verdiend. Natuurlijk is er dan een spanningsveld tussen trainer en speler. Duidelijkheid scheppen is dan het allerbelangrijkste. Van elkaar weten wat je van elkaar verwacht. Dan is het nog steeds niet makkelijk, want het blijft elke keer een teleurstelling voor een voetballer als hij niet speelt. Toch is hij dit hele seizoen heel positief aanwezig en gooit kwaliteit in zijn trainingen. ‘Zakaria heeft een duidelijk teken van leven gegeven. En nu moet hij doorzetten. Hij wil slagen hier, dan moet hij het zelf afdwingen.

Related posts