Ajax aast ondanks herenakkoord op AZ-talent Kluiters(16)

Tot verbazing van AZ heeft Ajax zich echter gemeld voor een van de jeugdspelers van de Alkmaarders, zo melden afgelopen weekend diverse media. Het zou hierbij gaan om Luuk Kluiters, een 16-jarige centrale verdediger die nog geen contract heeft getekend in Alkmaar. Naast Ajax is de zestienjarige stopper ook in beeld bij een aantal buitenlandse topclubs, zo valt verder te lezen. Sinds deze zomer hebben zes eredivisieclubs een herenakkoord gesloten waarbij is afgesproken dat ze van elkaars jeugdspelers af zullen blijven. , maar het zou gaan om een van de grootste talenten. Het herenakkoord was een van de punten die is opgenomen in de veranderagenda die eind vorig seizoen werd opgesteld om het Nederlandse profvoetbal te verbeteren. Vlak voordat het akkoord inging, haalde Ajax uit Alkmaar Kian-Fitz Jim en Rio Hillen nog binnen.

Het herenakkoord geldt niet als een verbod, omdat dit in strijd is met de Europese wet voor vrij verkeer voor werknemers. Wel is afgesproken dat de bijbehorende vergoedingen worden verdubbeld en er ook een extra beloning volgt op moment als een speler bij zijn nieuwe club tien duels in het eerste elftal heeft gespeeld. Afgesproken is nu dat clubs een vergoeding betalen van maximaal 35.000 euro per opleidingsjaar en nog eens 35.000 euro indien er tien wedstrijden in het eerste elftal worden gespeeld.

Algemeen directeur Robert Eenhoorn gaf tegenover het NRC aan dat hij zich hierover zal uitlaten tijdens de eerstvolgende eredivisievergadering in december. Ajax wil vooralsnog niet reageren. Waarschijnlijk zal er, ondanks, of juist door dit akkoord dus gewoon een flinke vergoeding betaald gaan worden mits Kluiters inderdaad kiest voor Ajax. De persoonlijke band tussen Kluiters en zaakwaarnemer Stefano van Delden zou echter nog roet in het eten kunnen gooien. Van Delden, de oom van de jonge verdediger, en Ajax liggen al langere tijd met elkaar overhoop en de club spande eerder dit jaar zelfs een rechtszaak tegen hem aan vanwege stalking. Aangezien die juridische procedure momenteel nog loopt, mag Ajax officieel geen zakendoen met Van Delden.

De zaakwaarnemer ontkent tegenover bovengenoemd weekblad echter dat er sprake is geweest van stalking en hij hoopt snel met Ajax tot een akkoord buiten de rechtbank te kunnen komen. Ajax heeft, om deze problemen te omzeilen, inmiddels contact gezocht met Kluiters’ vader om te informeren hoe er in het kamp van het talent over een eventuele transfer wordt gedacht.

Related posts