Ajax wint thuis van sc Heerenveen met 4-1

Ajax heeft door sc Heerenveen in de Johan Cruijff Arena met 4-1 te verslaan de koppositie weer gepakt. Voor de rust bleken de Friezen koppiger dan gedacht maar na de rust werd die koppigheid gebroken en deed Ajax waar het goed in is: winnen. Na een kwartier schoot Klaas-jan Huntelaar van zo’n 18 meter een vrije trap richting het doel van de Friezen waar Dusan Tadic de bal keurig met de rug binnenwerkte (1-0). Heerenveen werd sterker en dat was vooral door de razendsnelle Mitchell van Bergen maar André Onana wist zijn poging te keren.

Ook Ajax kon de score verhogen maar Werner Hahn bleek ook een goede doelman met enkele fraaie reddingen. In de 22ste minuut schatte Daley Blind een Friese pass helemaal verkeerd in waardoor hij Van bergen kwijt was. De snelle speler liep de zestienmeter binnen en gaf de bal aan de helemaal vrijstaande Jens Odgaard die de bal achter Onana tikte (1-1). Joël Veltman werd niet veel later onderuit gehaald maar de arbiter liet doorspelen. De bal kwam bij Odgaard en hij speelde makkelijk door de verdediging heen en schoot de 1-2 binnen, althans dat dacht iedereen. De VAR riep Van Lindhout tot de orde en hij moest toch maar even de situatie met Veltman bekijken. Na de beelden gezien te hebben werd het doelpunt afgekeurd en kreeg Ajax een vrije trap. In de blessuretijd wist Nico Tagliafico uit een hoekschop keihard in te koppen (2-1) en dat is altijd lekker zo vlak voor de rust.

In de tweede helft had Ajax meer grip op de wedstrijd. Na een hoekschop en een slimme voorzet van Ziyech, vond Tadic de vrijstaande Perr Schuurs en hij maakte de 3-1. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd werd Tagliafico met een lange pass van rechts bediend die hij vervolgens op een ongelooflijk knappe wijze in één keer met links de touwen in joeg (4-1). Dit was zijn tweede treffer en doordat hij ook een tegentreffer voorkwam door zich voor het schot te werpen, werd hij terecht man of the match. Heerenveen gaf op en Ajax zette nog een keer aan. In de 79ste minuut schoot de bal snoeihard op de paal maar er werd niet meer gescoord. Tien minuten voor tijd werd Siem de Jong door Ten Hag ingebracht en hij werd met een luid applaus verwelkomt.

Opstelling Ajax:Onana; Veltman, Schuurs, Blind, Tagliafico; Alvarez (Marin 80′), Martinez; Ziyech, Promes (82′ De Jong), Tadic (Neres (63′); Huntelaar.

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg; Veerman (Bruin 82′), Faik, Kongolo; Ejuke (Dreyer 65′), Odgaard (Halilovic 65′), Van Bergen.

Scoreverloop:
(14′) 1-0 Dusan Tadic
(22′) 1-1 Jens Odgaard
(45′) 2-1 Nicolás Tagliafico
(52′) 3-1 Perr Schuurs
(59′) 4-1 Nicolás Tagliafico

Related posts

2 Comments

  1. Charka53

    Wat moeten we zonder de VAR was die er niet geweest stonden we achter en was het nog moeilijker om de wedstrijd te winnen omdat Heerenveen toch lekker kan voetballen.

    1. nash1900

      Daar kwamen we goed weg zeg….. 1ste helft was och weer pijnlijk, zo slecht en dan zelf niet kunnen in grijpen. pas in de rust wordt er wat aan gedaan. Daarna niet meer in de problemen geweest.

Comments are closed.