There are no ads, please add some


Standbeeld Cruijff onthuld in Barcelona

Maandagavond is onder het toeziend oog van onder anderen vrouw Danny en zoon Jordi het standbeeld van Johan Cruijff onthuld in Barcelona. Het 2,5 meter hoog beeld heeft een mooie plek gekregen op het plein voor het Nou Camp stadion. 

Dinsdag wordt ook het nieuwe Johan Cruijff-stadion op het trainingscomplex van FC Barcelona geopend. Dat wordt gedaan door middel van een wedstrijd tussen de Onder 19-teams van Ajax en Barcelona. Het stadion ligt in het Ciutat Esportiva Joan Gamper, het trainingscomplex van FC Barcelona. Eind vorige maand werden ook grote muurschilderingen van Cruijff rondom het complex afgemaakt. Jordi Cruijff sprak zijn dank uit na de onthulling van het standbeeld. ‘Dit doet de hele familie deugd en maakt ons trots. We willen iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. Het standbeeld bevindt zich op een voor hem heel speciale plek. Hij heeft hier veel tijd doorgebracht als coach en speler.’

AjaxFanzone gaat door maar we stoppen definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Gerelateerde posts

19 reacties

 1. Wenen 1995

  Zeker goede acties van Barcelona! De samenwerking met Ajax versterken lijkt mij een mooie volgende stap.

 2. Secondant

  Mooi gemaakt ook. Tis vaak schrikken maar deze kunstenares verstaat haar vaak. Chapeau en ik kom snel kijken.

 3. Charka53

  Hier kunnen we in Nederland nog van leren , hoe vaak we niet een vertrokken speler en het maakt niet uit van welke club uitjouwen als hij voet op een Nederlands veld zet .
  En elke speler verdient natuurlijk ook geen standbeeld.

 4. De Nees

  Nu nog de onthulling bij ons eigen stadion, kan niet wachten hoop dat het er een wordt die echt eer doet aan St Johans statuur. Blijf erbij dat ook een groot standbeeld moet komen in de stad op een centrale plein, maar dat zal wel bij ijdele hoop blijven.

 5. Stimi

  Zouden ze hier ook moeten doen naast de naam voor het stadion. Of een walk of fame met meerdere persoonlijkheden / oud spelers . Mooi ook voor tijdens een entrada. Gelijk maar pisbakken neer zetten met de harses van die linkse trut femke!!!!

  1. BobbyHaarms

   Op de Johan Cruijff Boulevard voor het stadion, met Jopie als grote hoofdrolspeler en een standbeeld wat minimaal, maar liefst nog veel groter dan die bij Barcelona moet gaan worden.

 6. Indojood

  Prachtig gedaan. Wat is de status eigenlijk van dezemanverdienteenstandbeeld punt nl. Op de site staat een persbericht van december 2018.

Reageren is niet mogelijk.