AjaxFanzone gaat door maar we stoppen definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Vanwege aanhoudende problemen met de AjaxFanzone apps (AFC Fanzone) hebben wij besloten 30 augustus 2019 definitief te gaan stoppen met de apps op IOS en Android en alleen nog door te gaan met een zogeheten web app; een mobiele versie van de website die speciaal is vormgegeven voor jouw apparaat. Ook deze web-app kun je als icoontje vast zetten op je telefoon / tablet / PC. Hoe dit in zijn werk gaat staat hieronder uitgebreid uitgelegd. Zodoende is er dan toch het gemak van Ajaxfanzone op je homepage, en krijg je alle extra functionaliteiten van onze mobiele website zoals onder andere foto’s, video’s en alle achtergrond informatie!

Daarnaast is uit een onderzoekje onder de gebruikers van de IOS en Android apps gebleken wat zij belangrijk vinden in de app of wat zij juist in de app gemist hebben. Twee belangrijke zaken kwamen daarbij naar voren: het reactie-forum onder de nieuwsberichten en het gemis van push-notificaties bij (belangrijke) nieuwsberichten. We gaan dan ook aan de slag om deze twee punten in de web app te verbeteren / toe te voegen. Reden temeer om de web app / website te (gaan) gebruiken!

IOS
1. Open de Safari app.
2. Browse naar www.ajaxfanzone.nl
3. Druk op de knop ‘Delen’. (middelste knop).
4. Druk op ‘Zet op beginscherm’.
5. Selecteer een naam voor het nieuwe icoontje en bevestig.

Android
Default browser

1. Open de default browser van Android.
2. Browse naar www.ajaxfanzone.nl
3. Klik op de drie puntjes boven elkaar (‘meer’) rechtsbovenin je scherm.
4. Klik op ‘opslaan als bladwijzer’
5. Selecteer in plaats van toevoegen aan bladwijzers de optie toevoegen aan ‘beginscherm’
6. Druk op OK.

Google Chrome
1. Open Google Chrome
2. Browse naar www.ajaxfanzone.nl
3. Klik op de drie puntjes boven elkaar (‘meer’) rechtsbovenin je scherm.
4. Kies ‘Toevoegen aan startscherm’
5. Kies een naam van het nieuwe icoontje en bevestig

Related posts

17 Comments

 1. -buitenkantje rechts-

  Ik ga het proberen en bekijken .. als het goed werkt ga ik door.
  Goed dat jullie er extra functionaliteiten aan hebben toegevoegd. Ik als gebruiker wil het gewoon simpel via mijn mobiel kunnen gebruiken. Als het ware de app, maar dan in een nieuwe omgeving vind ik prima.

 2. ems

  Jammer, dit werkt wat mij betreft prima en is makkelijk en snel. Wacht iig tot einde transferperiode Fred, ok?

  1. KBouter

   Simpele ziel ben je ook! Je kunt gewoon het icoon van de website op je scherm op je gsm zetten, dat werkt bijna hetzelfde als de app

     1. KBouter

      Ja hij geilt erop dat hij in de top 10 staat met die kinderlijke ????

      Van Hurbie en SeiSS wisten we het. Of zal het SeissC zijn?

 3. a.p.

  jammer dat deze app op deze manier niet doorgaat. Bedankt voor jullie goede werk op naar de web.app

 4. Moosie

  eigenlijk veranderd er bijna niks maar open je,je browser ipv de app.
  En iedereen maar janken een maand lang.
  maar we gaan zien wie er afhaken.
  Ik heb wel een paar suggesties

  1. KBouter

   Juist Moos.. vanaf begin zeg ik al dat er weinig gebeurd, en maar janken de meesten!!

   Maar ze zullen de duimpjes en status wel missen!
   Haha… volwassen mensen zijn het ook nog! Vooral die halve Duitser met zijn basis!

 5. Old Ajax

  Twee grote verschillen vind ik. Je ziet niet meer per topic de laatste reactie en van wanneer die is. Daarnaast schoon ik mijn ipad, computer en telefoon met regelmaat en dan moet je straks telkens opnieuw inloggen. De app bleef open. Kortom, minder gemak en minder overzicht. AS heeft hetzelfde probleem en daarom lees ik daar ook alleen en reageer ik daar niet. Dus jongens de vlag kan uit, nog 11 nachtjes slapen en jullie zijn verlost van mij. Blijf ik alleen achter op mijn donkere zolderkamertje met mijn bijstandscentjes en mijn subsidies op van alles en nog wat. Maar …… als jullie ooit naar Sark komen let dan op een mannetje van 70+, Barcelona petje op zijn kop en heel af en toe de chauffeur van de tractor die jullie oppikt bij de boot. Het is mijn droom die ik heb kunnen laten uitkomen. Nog even geduld dus.

 6. Koning Haarms Wolfs

  Werkt prima hoor, icoontje op je scherm! Net ff anders, maar zeker niet slecht.

Comments are closed.