Ajax zet transfer Dolberg on-hold, speler wel opgenomen in Deense selectie

Ajax heeft de transfer van Kasper Dolberg naar OGC Nice on-hold gezet nadat de Franse club nog niet kan voldoen aan de bankgarantie. Eén en ander heeft te maken met complicaties rond de overname van Nice door het Britse chemiebedrijf INEOS, dat deze week eigenaar werd van de Franse club. Dat kans dat Dolberg vandaag nog gepresenteerd gaat worden als nieuwe aankoop van de Fransen is dan ook klein.

‘De transfer van Dolberg zal ‘ongetwijfeld doorgaan’, maar het is bekend dat Ajax veel belang hecht aan bankgaranties. Daar is Ajax altijd heel strikt in’, zo laat Jack van Gelder weten in Rondo. Met een bankgarantie kan Ajax het bedrag alsnog claimen bij de bank wanneer Nice in de toekomst niet kan voldoen aan de betalingsverplichting. Met de overgang zou een bedrag van twintig miljoen zijn gemoeid waarbij Silkeborg IF, de oude club van Dolberg, recht heeft op 1,6 tot 2 miljoen. Ondanks dat Dolberg bij Ajax de laatste tijd niet in actie kwam heeft bondscoach Hareide van de Deense nationale voetbalploeg nog wel vertrouwen in Dolberg en heeft hij hem opgeroepen voor de komende duels met Gibraltar en Georgië in de EK-kwalificatie.

Bron: Ziggo

AjaxFanzone gaat door maar we stoppen definitief met Android en IOS apps op 30 augustus: Stel nu vast de web-app in!

Related posts

28 Comments

 1. Ajax 1

  Jim ratcliffe met zijn 27 miljard kan die rekening vast betalen, en zal mss persoonlijk garant gaan staan in de overname. Maar goed dat ajax streng doet

   1. Ajax 1

    Ik vind overigens dat we geen spits erbij nodig hebben. Kjh is topfit en garantie voor veel goals. Dan kun je tadic of neres er ook zetten, en we hebben brobbey, danilo, kuhn en traore die eraan komen…..

    1. Wenen 1995

     Zo sta ik er ook in. Niet kopon om het kopen, maar gewoon goed kijken naar wat je al hebt en die gasten een kans geven.

    1. Mr Ajax

     En suarez mag terug komen als die wilt, dat is een echte buitenkans, maar verder
     Geen spits nodig idd

 2. Koning Haarms Wolfs

  Gewoon Suarez halen. We hebben zeker een spits nodig, want Klaas zal anders te zwaar belast worden en Robben2 kunnen worden.

 3. Koning Haarms Wolfs

  BTW: Dilberg gewoon houden anders en kijken of het toch gaat lukken dit jaar. Is geen slecht joch.

   1. FrankiC

    De in Gelderland woonachtige Brabander zegt:…… ISAK (boven Dudu en Gustavo), maar dat wisten jullie al. Hier lette de scouting even niet op.

  1. Martin_FSide

   Dat is een rechtsbuiten, geen spits. Op de flanken zijn we overbezet dus dat zou een domme aankoop zijn. Je kunt beter een goede verdediger of middenvelder kopen!

 4. Martin_FSide

  Pröpper of Zakaria zou geen slechte aankoop zijn, alleen denk ik wel dat je daarvoor de hoofdprijs moet betalen. Maargoed het kapitaal moet op het veld staan, niet op de bank!

  1. Secondant

   Hou toch op. Pröpper maakt zelfs bij Brighton nauwelijks het verschil. Is geen versterking maar we een fors salaris. Niet. Doen.

 5. Secondant

  Zolang Brobbey nauwelijks minuten krijg in Jong Ajax, is het eerste nog jaren weg helaas. Hup doorschuiven deze parel! Niks geen rare paniekaankopen meer.

 6. ems

  Hij forceert de transfer inmiddels; is kennelijk klaar met Ajax. Jammer, want zijn vorm komt vast wel terug en verhuren vind ik dus beste optie.

Comments are closed.