Defensie van Ajax maakt indruk; luxe probleem voor Ten Hag

Ajax veroverde zaterdagavond ten koste van PSV de Johan Cruijff Schaal en hield ook nog eens de nul: 2-0. Erik ten Hag introduceerde een vrijwel compleet nieuwe defensie, met talent Sergiño Dest als linksback, Perr Schuurs en Lisandro Martínez (foto) in het centrum en Joël Veltman aan de rechterkant. “Je ziet aan alles dat ze veel kwaliteit hebben”, vertelde Veltman in gesprek met Veronica Inside. “Schuurs heeft niet voor niets al een heel jaar bij de selectie gezeten en Martinez doet me denken aan Nicolás Tagliafico. Hij is lekker fel en heeft een goede pass in huis.”

Ten Hag was zeer te spreken over Schuurs. “Wij hebben veel in hem geïnvesteerd en hij ook in zichzelf. Het gaat om het fysieke, het tactische en het mentale. Zijn spel aan de bal was al goed, maar gaat nu in een hoger tempo.” Ook Martinez kon op lof van de trainer rekenen. “Alles gaat met een bepaalde controle, prima. Hij brengt grinta mee, daar zijn we heel blij mee.”

Martínez, deze zomer voor ongeveer zeven miljoen euro overgekomen van het Argentijnse Defensa y Justicia, vormde het hart van de defensie samen met Perr Schuurs. Volgens Ronald de Boer heeft de Argentijnse verdediger veel weg van teamgenoot en landgenoot Nicolás Tagliafico. “Klein van stuk, maar groot in zijn daden”, analyseert De Boer na afloop bij FOX Sports.

“Hij is nergens bang voor en heeft een goede timing”, vervolgt de oud-middenvelder, die vooral de voetballende kwaliteiten van Martínez uitlicht. “Hij is heel comfortabel aan de bal. Ik denk dat Ajax zulke spelers zoekt: iemand die niet bang is om de bal in de voeten te hebben. Het is straks tegen tegenstanders die achterover gaan leunen belangrijk om zo’n speler te hebben.”

Ook Martínez’ compagnon Schuurs maakte een goede indruk. Kenneth Perez is benieuwd hoe de negentienjarige verdediger zich zal ontwikkelen, nadat hij vorig seizoen vooral bij Jong Ajax speelde. “Dit is voor hem wel het moment waarop hij aan spelen toe moet komen, want anders kan hij misschien beter naar een andere club gaan. Dat traject is natuurlijk interessant om te zien. Voor Perr Schuurs lijkt het alsof hij de handschoen heeft opgepakt. Hij heeft de dingen die hij niet goed kon verbeterd. Daardoor heeft hij misschien wel een kans om basisspeler te worden bij Ajax”, aldus Perez.

Al met al heeft coach Erik ten Hag een luze probleem in zijn defensie want Mazraoui, Tagliafico en kersverse aankoop Alvarez ontbraken vandaag nog. Met Dest, Martinez, Veltman, Schuurs, Magallan en ook nog Daley Blind, die waarschijnlijk definitief door zal schuiven naar het middenveld, heeft Ajax maar liefst negen verdedigers van niveau. En dan is er nog Kik Pierie en de broers Timber. Voor hen lijkt komend seizoen vooralsnog Jong Ajax het hoogst haalbare.

Related posts

61 Comments

 1. Ajax belg

  Mooie presentatie van gans de ploeg, ik heb vertrouwen in het komende seizoen. Succes Ajcieden

 2. Ajax belg

  Martinez wat een top aankoop, als Alavez nog beter is en Fico is terug, dat word smulken

 3. -buitenkantje rechts-

  Martinez en Schuurs waren prima samen. ze vulden elkaar goed aan. Ik zou dit centrum zo laten staan. Helaas voor Alvarez, maar die zal even moeten wachten als Schuurs en Alvarez zo blijven presteren.
  Ik ken de kwaliteiten van Alvarez niet goed, maar TH zou ook een centrum Alvarez Schuurs kunnen proberen.
  Martinez kan ook de positie van bv Schöne/Blind of Fico innemen.. Mogelijkheden te over.. Mooi man!

  1. FrankiC

   Met Dest/Martinez/Fico is aat lengte erbij wel prettig. De langste van die 3 is pakweg 1:65 ?

 4. Kapstein

  Er is duidelijk weer goed ingekocht dit jaar. Daarbij lijken de meeste toppers gewoon te blijven. Als dan ook jongens als Schuurs en Dest doorbreken kan dit team weer heel ver komen.

 5. Mr Ajax

  Heerlijk als je twee goede
  Teams op kunt stellen, haalt het beste bij iedereen naar boven

 6. Johan065

  Zonde maar ajax is wel een top club. Vorig jaar bleef iedereen blesure vrij. Wie weet hoe het dit jaar gaat. Je hebt iedereen nodig dan.

 7. ajacied078

  lekker veel verdedigers zo. verwacht dat veltman maybe nog wel vertrekt. en mallagan mag van mij ook gaan die is echt te zwak. mexicaan alvarez komt er nog bij. luxe op rechts met maza die daar ook nog kan spelen. links echter nog steed niet veel achter nico. al kan dest volgens mij aan 2 kanten spelen ?

 8. AJAXForever61

  Dest kan links en rechts maar is best wel klein als verdediger!, zijn snelheid en wendbaarheid is dan wel weer een pré

 9. Charka53

  De defensie is oké nu kan Joël met een gerust hart aan een buitenlands avontuur beginnen leuk voor hem en voor de anti fans van Veltman

 10. Simon1995

  Wat zal Overmars raar opkijken met een vaste verdediging Mazeaoui, Schuurs, Blind, Dest……zeker niet ondenkbeeldig na deze voorbereiding !

  1. Prinsengracht

   Ja. Waarom zouden we Tagliafico nog opstellen? Je blijft een mongool Eug. Verdwijn weer lekker achter je heg.

   1. Simon1995

    Nergens staat dat Dest meteen Nico uit basis speelt. Het is niet ondenkbeeldig in loop van seizoen. Dest is goed. En de naam is Simon, Simon van Kampen. En wie ben jij dan ? Schreeuwlelijk. Eerst mis met ene Litmanen en nu als hijgende hond achter die andere Sherlock aan hahaha. Grappig figuurtje ben je eigenlijk…?laatste tip ook aan jou. Typ dat iedereen vaak en je gaat het nog geloven ook.

    1. Prinsengracht

     Dest is een rechtsback. Nico is onomstreden. En jij bent een debiel. Een anonieme debiel. Ander zong je een toontje lager.

     1. Simon1995

      En Maz is een middenvelder….wat is je punt ? Die van mij is Ajax leidt multifunctionele spelers op. Spelen soms tot vaak op andere plekken in opleiding. En ziedaar Dest is dus ook een beest op links..en ja Nico is onomstreden nu. Maar in elk seizoen heb je verrassingen. Dat kan Dest zomaar zijn. Maar misschien dan wel ten koste van Maz. Wie zal het zeggen. Jij ? Voor Dest niet te hopen !

     2. Indojood

      Eug, heb je je vrouw (als je die al hebt) wel eens verteld over die fake bedreiging richting haar met die pop? Of hang je alleen hier de stoere jongen uit?

     3. Simon1995

      Jij bent echt niet goed bij je paasei hey? Van find Nemo naar Agatha Christie in 48uur?

      Nou je hebt nog 24u om al je frustraties tot die gozer eruit te gooien. Ik ben benieuwd waar je nog mee komt.

      Vermakelijk. Maar eigenlijk ook wel triest.

     4. Prinsengracht

      Of je nu Eug bent of niet, je bent een domme klootzak. En je begrijot er geen zak van.

     5. Indojood

      Hey? Alweer een Eugiaans woordje, haha. Jij en AB zijn pas triest, steeds terugkeren met andere nicks en allerlei onzinverhalen ophangen op een forum.

     6. Simon1995

      Bergkamp een van de grootste Äjacieden ooit! Het wordt hier lachwekkend ! Zijn jullie kakkerlakken ? of is dit soort ontgroening ? Ik word hier flink gepoort volgens mij. Banaan Split ? Jammer nog maar 24 u.

     7. -buitenkantje rechts-

      Gepoort.. publieke tuchtiging en eigen goal..
      Tja Eug..
      Ik had het ook al langere tijd door kerel, maar mij interesseert het niet zoveel o der welke naam je reageert. Je stijl is onmiskenbaar.. je reacties ook. Een ander had het links laten liggen. Jij niet.. dat heb je op dit forum nog nooit gekund. Ik heb je wel eens advies gegeven om niet overal op te willen reageren. Dat zou je veel negatieve reacties besparen denk ik. Jij en ik weten drommels goed dat je geen Simon van Kampen heet.
      Wat je zegt..nog maar 24 uur
      Je kan dus gewoon toegeven of blijven volhouden.. Ik zou het eerste kiezen.

     8. Simon1995

      Echt jullie lijken wel die Pausen club. Even vergaderen over de volgende voordracht. En na een maand witte rook uit de toren haha. Eerst ben ik Litmanen, die kwam terug nu Eug.

      En maar vragen om bevestiging terwijl alle Pausen het zeker weten….

      Zoals ik al schreef als je het maar vaak en lang genoeg typt ga je het zelf nog geloven ook. Nog erger ik geloof het zelf bijna hahaha. Genoeg bevestiging kerel ?

      Het was fijn jullie gekend te hebben Love u all ?

      En vergeet niet ENJOY LIFE
      Jullie zijn een pracht stel bij elkaar

     9. Indojood

      Je bent gewoon te dom en te leugenachtig om je te kunnen voordoen als iemand anders.

     10. Simon1995

      Ik heb alleen Simon aangemaakt omdat ik dan kan laten zien dat je hier reacties op naam krijgt. Maw eerste drie weken geen enkel probleem en heb ik op voetbal onderwerpen gediscussieerd met deze en gene. Totdat PG aangaf met zijn onderzoek dat ik Litmanen was. Ja dat klopt dus niet haha. Alleen die rare Indo (ergens mag ik hem wel) kwam ertussen door fietsen hahaha. Als hij dat niet gedaan had dan was morgen mijn laatste bijdrage geëindigd met Groet Eug

      . Ondanks alles heb ik een leuke tijd gehad op app. Met 1 flinke verkeerde afslag.

      We zijn allemaal Ajacied. Ik ben blij dat we op goede spoor zitten. Hopelijk houden Overmars en Sar trein op spoor en maken ze echt een TGV van.

      Zoals BR een keer aangaf gemêleerd gezelschap. Ik heb aan veel mensen moeten wennen maar na paar keer helicopterviews (Heintje Davids afwezigheid) snap ik steeds beter waar de meesten vandaan komen ! Maar nu als laatste Simon van Kampen is mijn echte naam Eug staat ergens anders voor. En toegegeven zelfs ik had af en toe bloedhekel aan hem.

      Mannen het gaat jullie goed ? voor jullie had ik deze alleen maar op app en dat verandert niet hahaha

     11. KBouter

      Eug.., vraagje, word je zelfs soms niet ern beetje (veel) moe van jezelf? Heb je 1 of andere tic of verslaafdheid DAT je steeds weer moet tetugkomen?

      Ik had me hier allang niet meer laten zien, als iedereen zo tegen me tekeer deed. Maar jij blijft komen.. hoe bizar

     12. Simon1995

      Kabouter klopt ik ben van mezelf (Eugnick) meer dan moe geworden. Redenen van terug komen is vaak uitgelegd.

      Samenvattend een keer uit schaamte dus met de billen bloot en andere keren had vaak te maken met “Ik laat me niet weg jagen door anderen alleen door andere voetbal meming”

      dit is een vrij land en ik wilde niet mijn mond laten snoeren.

      Ondanks de vele agressieve benaderingen was dat de reden.

      Voor mijn domme actie was dat al zo. Maar wat mij betreft alles klaar. Ik ga verder genieten van het leven zonder de app.

      Dat wens ik jullie ook allemaal.

     13. Prinsengracht

      Maak jezelf nou niet wijs dat het om afwijkende meningen over voetbal ging. Niemand hier is het altijd met elkaar eens. Jij was gewoon een minkukel die hele irritante stukjes vol leugens schreef. En als dat blootgelegd werd, ging je draaien of verzon je weer iets anders. Het dieptepunt was dat je zogenaamd was overleden op de operatietafel. Nogmaals, het heeft niets met voetbal te maken. Je bent gewoon een ongelofelijke eikel en je blijft maar liegen en draaien. Daarom zijn er hier nogal wat die jou dat niet laten vergeten. Stumper.

     14. KBouter

      Bij Indo in de app kun je misschien nog aansluiten, ze hebben mij eruit getrapt. Kun je mooi Appen met BR

     15. Simon1995

      Hahaha Kbouter die gasten zouden wel gek zijn om jou er af te trappen. ? Indo had me ooit al eens gevraagd nou daar heeeeeeeeft hij spijjjjjjjjt van gehad hahaha

     16. Indojood

      Ik heb niemand gevraagd, het was een open vraag destijds aan gelijkgestemden. Natuurlijk reageerde jij niet, had ik ook niet verwacht. Later hebben Moosie en ik nog wat mensen gevraagd zoals Emous en Emilio4Ajax.

     17. Simon1995

      Ok kan dat het een algemene vraag was. Ik weet iig wel dat je paar keer ooit heb opgenomen voor me ten tijden van uit hand lopende ruzies met mijn vriend op Guernsey ?. Dat was top blijf ik zeggen.

      Door vooral de gedachte van gelijk gestemden heb ik dus niet op de algmene oproep gereageerd. Dat had nooit gewerkt hahaha. Dat je Kbouter blijkbaar er af heb gegooid is iets prive. Wat mij betreft jullie verlies.

      Hou de rest van de groep maar beetje bij elkaar. BR omschreef jullie als groep laatst en dat moeten jullie koesteren…jullie zijn een apart stel vogels bij elkaar maar allemaal een heel groot Johan en Ajax hart ! Verlies die band niet uit het oog. Rare Indo ???⚽️⚽️⚽️

     18. Old Ajax

      Eugie, hoe zat het ook al weer met dat cum laude verhaal op de JC University?
      Verder geen mensen napraten als je er niets van weet. Nergens heb ik gezegd dat ik op Guernsey zit, ik heb “kanaaleilanden” genoemd. Verder vermaak ik mij kotselijk met je misselijk makende afscheidspraatjes bij deze en gene. Mensen zeggen dat ik mij voor joker zet hier maar ik ben maar zeer nietig bij wat jij flikt.

     19. -buitenkantje rechts-

      AB..je hebt wel degelijk gezegd dat je op Jersey zat.. Verder vind ik het erg grappig dat jij Eug terechtwijst op een verzonnen verhaal..?

     20. Indojood

      Misschien kan Eug wat tips aan AB geven over hoe hij zijn “verdiende” miljoenen moet beleggen.

     21. Old Ajax

      Ik heb gezegd dat ik reageerde vanaf Jersey op dat moment (na te trekken via ip), niet dat ik daar ga wonen. Informatie en administratie doe je op verscillende plekken, ook ontspannen. Dus waar is het verzinsel BR.

     22. Indojood

      Maar KBouter heb ik idd verwijderd. Aangezien het een besloten groep is ga ik niet vertellen waarom.

     23. De Nees

      Daarom nou is het zo leuk met Eug hier! D’r is altijd wat met hem hoe dom ook. Met z’n cum laude, bijna-dood-ervaringen, bergkamp, welles/nietes, poppen aan een heg…hoe verzin je ‘t. Zie jezelf als een entertainer, als de clown van de site. Blijf Eug blijf! ?

 11. Bigboss

  Elkaar scherp houden en beter maken ik zie weer een super jaar aankomen hoop ik

Comments are closed.