There are no ads, please add some


Update: Huntelaar mogelijk fit, De Ligt lastig verhaal

Trainer Erik ten Hag kan komende zondag tijdens de topper tegen PSV zeer waarschijnlijk gewoon gebruik maken van de diensten van Klaas-Jan Huntelaar, die tijdens de wedstrijd tegen AEK uitviel omdat hij last had van zijn hamstrings. Huntelaar lijkt echter voldoende fit om te kunnen starten in de basis.

Voor Matthijs de Ligt is het een lastiger verhaal want uit een mri-scan is gebleken dat er vocht in de knie zit en dat er een binnenband is verrekt. Beide spelers hebben donderdag en vrijdag apart getraind. Aankomende zaterdag zal Ten Hag een beslissing nemen en alleen als beide spelers volledig meetrainen zullen zij starten in de basis.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

50 reacties

 1. De Ajacied

  Hoop dat de Ligt ook nog fit wordt
  We moeten 4Gever en zijn maten pakken en de 3 punten mee naar Amstrdam nemen, dus hopelijk zijn ze er beide bij
  ❌❌❌

  1. Bakkie

   Laten we het hopen, Ajacied! De Ligt is onze aanvoerder en bovendien de enige die Luuk de Jong aan banden kan leggen

  2. JohnDoe77

   Ik zei na de wissel woensdag al dat die bedoeld was om Pisvee zand in de ogen te strooien. Na precies een uur eruit… Hunter is topfit en gaat gewoon in Eindhoven ook scoren!

 2. Vak 120

  Hoop echt dat mathijs fit is,we hebben hem achterin wel nodig tegen psv! Maar als we deze lijn doorzetten heb ik er goede kijk op!! 1-3!💪🏼

    1. nick-afca95

     Hoewel ik frenkie een top voetballer vind is hij verdedigend niet goed genoeg om centraal achterin te staan. En de drie voorin bij PSV zijn nou juist het beste van hun hele elftal.

     1. Mr Ajax

      Heb matthijs er ook liever bij, maar forceren is geen optie, hebben hem nog heel hard nodig, zelf zal die waarschijnlijk maar wat graag willen spelen

 3. BobbyHaarms

  Ook zonder Mathijs moeten we winnen in lampengat na die vernedering afgelopen seizoen. Wel zwaar klote dat we hem moeten missen!

 4. Dagrump

  Ben er bang voor dat de wedstrijd van Zondag te vroeg komt voor de De Ligt!! Zou stiekem wel echt een aderlating zijn. Laten we hopen dat ie gewoon mee kan doen !! Maar geen risico’s nemen !!

 5. ajax62

  zoals ik woensdag al zei, daarom hebben we nu een brede selectie. het is ontzettend jammer maar woensdag hebben de vervangers het ook prima gedaan. Liever geen risico nemen met te vroeg starten en verslechteren van blessures.

  1. De Nees

   Nou toch niet zo’n brede selectie. In de aanval kan je nog wat schuiven, maar achterin zijn blijkbaar geen vervangers op niveau. Je beste MV inruilen omdat hij ook CV kan spelen dat hoort gewoon niet. Zou in winterstop toch maar ’s kijken naar een aanvulling. Een kopsterke man nodig tegen L. de Jong dus met Wober en Frenkie op MV laten. En afjagen op hun helft, zet die defensie vol onder druk. En Ziyech op de training meer afwerken op doel, die schoten blijven te matig.

 6. AJAXForever61

  De Ligt sparen, anders kunnen wij hem het hele seizoen msch kwijt zijn. Gewoon zelfde variant als tegen Aek. Ook Tadic in de spits en in de 2 e helft kun je altijd nog besluiten om de Hunter in te brengen!

 7. Yindi02

  Als Matthijs niet speelt dan zou ik kiezen voor (deels)de AEK oplossing. Deels omdat ik denk dat Donny zou moeten spelen ipv Eiting. Donny heeft meer diepgang en is gevaarlijker voor de goal.
  Of Eiting laten staan, KJ rust geven en Donny op de spitpositie zetten. Zou ik erg benieuwd naar zijn omdat ik denk dat Donny (zeker in de kleine ruimte) gevaarlijker is dan KJ. Denk ook dat pisvee Donny daar niet graag ziet, KJ kun je je redelijk op instellen. Een (getergde) Donny is een ander verhaal voor ze.

  1. De Nees

   Maar is Donny ook zo getergd als hij vanaf basis speelt? Dat vraag ik me af, dat is ook wel erg bedenkelijk, d’r zit dus meer in hem als hij boos wordt dus speelt hij niet altijd maximaal…? Iemand op zo’n key-positie moet veel meer aanwezig zijn, kijk naar Tadic en Ziyech die zijn dat wel. Hij scoort vaak dat verdoezeld veel, maar hij moet meer van de dieptepas en controlerend zijn en dat is nog te weinig. Niet eens dat Donny van de kleine ruimte is, hij kiest wel goed positie in de 16 en komt daar ook vaker dan andere MV’s.

   1. Yindi02

    Gedeeltelijk eens. Denk dat Donny moeilijker te verdedigen is omdat hij op meerdere plekken plotseling opduikt. Een halve KJ (al hoop ik dat hij fit is zondag) heb je ook niet zo veel aan.

 8. Iedereen heeft een mening

  Mooi zou zijn als beide teams in hun sterktste opstelling kunnen spelen (dus met De Ligt) en dan een mooi voetbalgevecht.

 9. De Nees

  Uitgerekend tegen FC Gaypride hebben we te maken met blessures en niet de minsten. Zit die vlekken natuurlijk weer ’s mee. Als Hunter fit genoeg is dan met sterkste opstelling beginnen en met z’n allen meteen opklappen, kan je hem eventueel in 2e helft wisselen.

  1. Yindi02

   Wat vind je van de oplossing hierboven? Donny op de plek van KJ. Dus opstelling als tegen AEK zonder KJ maar met Donny in de spits. Donny is gemotiveerd en kan Pisvee daar veel pijn doen. Ik denk dat het dan echt bibberen wordt voor die lampies.

   1. De Nees

    Ik zou toch met een echte spits beginnen, KJ is ook kopsterk dat is v Beek weer niet. KJ moet je ook wel in stelling brengen, hij is geen voetballende spits die zijn eigen ruimte creëert. Ballen van zijkanten komen ook te weinig ter hoogte van de 11m waar KJ vaak staat, daar moet de aanvoer ook meer oog voor hebben. Als v Beek als wissel cranky het veld op gaat dan zou ik dat zondag ook weer doen, wie weet scoort hij dan de winnende.

  2. Indojood

   De grootste homo zit toch wel op de bank, die Van Kloothommel. Wat zou het heerlijk zijn om in de 89e de beslissende 0-2 te maken en ff langs zijn porum te wandelen.

 10. vak411

  met wie dan ook.. slopen die gasten . middenveld en aanval is superieur aan die pisvlekken. wzawzdb weerrrrrr.. joooo proost, goed weekend vrienden!🤪👍

    1. HURBIE

     Niets forceren met ze
     Ajax heeft een brede selectie waar het gemis makkelijk mee opgevangen kan worden

 11. Gido

  Hebben de Ligt wel nodig want Ajax gaat afjagen en Pisvee gaat de lange bal op de Jong spelen. Als die de bal kan afleggen op Bergwijn of Lozano worden we mogelijk kapot gecounterd. Vorig jaar in de Arena werkte dat plan niet omdat de Jong geisoleerd stond en de Ligt veel van die duels won.

  1. Finidi

   Ja ik zie ze ervoor aan om in eigen stadion op de counter te spelen maar goed ze hebben veel vertrouwen na die 4-0 natuurlijk😉zo blij dat et geen 8-0 is geworden natuurlijk, om je dood te schamen natuurlijk!

 12. Prinsengracht

  Dolberg is volgens mij de eerste Ajax Deen die na een paar jaar nog steeds geen Nederlands spreekt. Raar.

Reageren is niet mogelijk.