Naast De Ligt ook Huntelaar twijfelgeval voor aankomende zondag

Matthijs de Ligt moest de wedstrijd tegen AEK Athene laten schieten wegens knieklachten maar tijdens de wedstrijd kwam er nog een domper bij. Klaas-Jan Huntelaar kreeg in de tweede helft last van zijn hamstring en werd vervangen door Donny van de Beek. 

Huntelaar gaf na afloop een reactie voor de camera van de NOS. ‘Ik voelde mijn hamstring stijf worden en besloot om te wisselen. Volgens mij was ik er snel bij dus we moeten de komende dagen even kijken hoe het gaat’. Ook de knieblessure van Matthijs de Ligt zal de komende dagen worden onderzocht waardoor beide spelers een twijfelgeval zijn voor aankomende zondag als de uitwedstrijd tegen PSV op het programma staat. Kasper Dolberg maakte overigens zijn rentree en verving in de 78ste minuut David Neres.

Bron: NOS

Related posts

24 Comments

  1. Vakje129

   Zou wel blij zijn als de Ligt zondag er gewoon bij is ik miste wel zijn bijdrage woensdag want op een aantal momenten was Blind niet al te sterk en zeker

 1. Ajax 84

  Meer dan elf basis spelers idd , en we hebben een selectie die de kwaliteit heeft om elke wedstrijd minimaal 1 goal te maken . Als je echter kritisch bent , missen we de ligt echt wel ….. die kopbal gister is normaal 0-1 op CL niveau . ( begrijp me niet verkeerd het was hun enige kans en zou totaal onverdiend zijn !! ) maar matthijs moet er zondag bij zijn , want ook die MOETEN we winnen tegen de misselijkste ploeg van NL

  1. Ajax 1

   Eens ajax 84. De ligt missen we als die er niet is. Frenkie doet het fantastisch maar je mist hem vooral ook op het middenveld. Laten we hopen dat ze allebei kunmen spelen. Zondag is belangrijker dan gisteren nog.

  2. JohnDoe77

   Misselijkste ploeg van NL? Ze spelen toch niet tegen de kakkies? Ik weet niet of je de lampies gezien hebt dit jaar, maar ze spelen prima aanvallend voetbal, kun je als Ajaxied natuurlijk niet “misselijk” noemen.

   Wel gaan we gewoon 1-3 winnen. De Hunt ging er precies na een uur af, Ten Hag probeert twijfel te zaaien in Eindhoven, Hunter gewoon basis.

    1. Finidi

     ??feijenoord is niks maar pisvlekken 3x niks bah wat een zeikvereniging met calimerogedrag. Heb laatst uit principe Samsungtv gekocht haha. Verkoper keek wel raar trouwens?

 2. Forever nr14

  Pisvlekken spelen idd goed voetbal, maar blijft een misselijk clubje, waar we zonder Mathijs nog zeker niet gewonnen hebben.

 3. Ajax XXX

  Ik heb Frenkie gister niet gemist op het middenveld, Eiting speelde prima. Frenkie speelde ook prima als CV maar zie daar toch liever de Ligt met of Daley of Frenkie naast hem.

  1. -buitenkantje rechts-

   Heb Frenkie zeker wel gemist op het middenveld..net als Donny..
   Als een verdediger uitvalt vervang je hem door een verdediger.. Je hebt Wöber en Schuurs gehaald. Of is dat ook kapitaalvernietiging?

   1. De Nees

    Idd, juist tegen AEK had je met Wober kunnen starten. Het zou anders zijn als het een CL niveau club was, AEK is EL niveau, die paar uitvallen had je kunnen opvangen met Wober. Die zwakke tegenstand was al snel duidelijk, in 2e helft had Frenkie alsnog naar MV gekund en Wober op CV.

   2. Prinsengracht

    Wober en Schuurs zijn (nog) niet goed genoeg. Ik vond de opstelling goed. En ik ben groot fan van Donny.

  2. JohnDoe77

   Ik vond Eiting ok, maar Donny gevaarlijker, scoort ook makkelijker. Maar alles om de “balans” natuurlijk!

  3. De Nees

   Eiting speelde zeker niet op niveau. Je zag wat een verschil met Frenkie, die 2 zijn niet dezelfde spelers. Eiting kaatst veel minder in de diepte en en hij speelt zelden iemand uit, spel vertraagt daardoor omdat iedereen op zijn positie blijft staan, ook de tegenstander. Frenkie versneld, speelt iemand uit waardoor tegenstander reageert en overal komt beweging dus ook gaten. Eiting is meer controleur die af en toe iets aanvallend doet, hij is geen spelmaker. Als Ajax denkt Eiting te zien als vervanger van Frenkie volgend jaar dan maken ze een grote fout, met Eiting wordt het MV te voorspelbaar net als de 1e helft gister. Ajax moet echt nu al op zoek naar een juiste vervanger voor Frenkie anders vallen we weer ver terug in kwaliteit.

  1. Gido

   Ik denk nog 2-3 weken te vroeg. Liep trouwens als een trein met Tadic als valse spits en vd Beek.

 4. apeldoorn

  Ze zeiden het al op de Televaag: geluk bij een ongeluk als KlaasJan er niet bij kan zijn. Dan speelt Tadic in de spits en die is een stuk lastiger te verdedigen door Viergever en die Swaap, houden ze niet van van zo’n bewegelijk type.

Comments are closed.