There are no ads, please add some


Leeuwenburgh vervolgt carrière bij Cape Town City FC

Peter Leeuwenburgh heeft een nieuwe club gevonden. De doelman doorliep maar liefst veertien jaar de jeugdopleiding van Ajax, maar zijn aflopende contract werd afgelopen zomer niet verlengd. De 24-jarige keeper heeft nu getekend voor het Zuid-Afrikaanse Cape Town City FC, zo laat de club via Twitter weten. Leeuwenburgh heeft een contract voor een jaar getekend met de optie voor nog twee seizoenen.

Leeuwenburgh kwam voor Jong Ajax uiteindelijk vijftien keer in actie in de Jupiler League, nadat hij in september 2013 zijn debuut maakte. Ook zat hij twee keer bij het eerste elftal op de bank als reservekeeper. In het seizoen 2015/2016 werd Leeuwenburgh verhuurd aan FC Dordrecht. Na een half jaar keerde hij echter weer terug in Amsterdam toen bleek dat hij geen basisplaats kon veroveren.

Bij Cape Town City FC komt hij bovendien een voormalig Ajacied tegen. Benedict (Benny) McCarthy is de trainer van de club. Als speler kwam hij van 1997 tot 1999 uit voor Ajax waarmee hij één keer de landstitel wist te veroveren en twee keer de KNVB Beker wist te winnen.


Gerelateerde posts

8 reacties

 1. Wenen 1995

  Fijn voor hem dat hij een club heeft gevonden. Als het voetbal daar niets is, kun je altijd nog op safari! Succes iig.

 2. Finidi

  Succes man, waarom komen ze er eigenlijk na 14jr pas achter dat die jongen toch niet wat is voor Ajax? Ten 1e hou jejezelf en hem aan et lijntje of boor de gek en ten 2e stokt de doorstroming van jongere talenten toch? Of is dit nou mierenneukerij van buitenaf van iemand die er eigenlijk geen verstand van heeft want ik vind dit niet logisch

 3. AFCA my World

  Net niet goed genoeg voor de top in europa, daar kan ie een topper zijn in Afrika ! ⚽️

 4. ajacied078

  cape town city mooie plek om te wonen en beetje te keepen succes daar leeiwenburgh

Reageren is niet mogelijk.