Ajax veel te sterk voor Sturm Graz: 2-0

Ajax is het tweeluik in de tweede voorronde van de UEFA Champions League uitstekend begonnen. In de Johan Cruijff ArenA was de ploeg van Erik ten Hag met 2-0 te sterk voor SK Sturm Graz. In de eerste helft opende Hakim Ziyech de score, terwijl na rust Lasse Schöne voor de 2-0 zorgde.

Ajax begon met de aanwinsten Daley Blind en Dusan Tadic op de bank. Ajax oogde fris en was vanaf het begin de betere ploeg. Uiteindelijk was het Ziyech die de score opende. Hij kapte op knappe wijze zijn tegenstander uit en schoot van ruim twintig meter met rechts op doel. De bal leek houdbaar, maar doelman Jörg Siebenhandl ging in de fout: 1-0.

Na de openingstreffer bleef Ajax jagen op meer doelpunten. De ploeg kreeg daartoe ook veel mogelijkheden, maar was onzorgvuldig voor het doel. Bovendien werd het met regelmaat onterecht afgevlagd wegens buitenspel. Ook had de ploeg de pech dat Klaas-Jan Huntelaar de paal raakte.

Na rust veranderde er niets aan het spelbeeld. Ajax was veel beter, maar verzuimde aanvankelijk te scoren. Na ruim tien minuten spelen kwam Sturm Graz er echter plotseling uit. Ajax ontsnapte daarbij aan een penalty, omdat Matthijs de Ligt Fabian Koch onderuit trapte. De scheidsrechter gaf geen strafschop. Uit de tegenaanval kreeg ajax die zelf wel toen David Neres slim de overtreding uitlokte en de Spaanse scheidsrechter niets anders kon doen dan fluiten voor de strafschop. Lasse Schöne schoot erg zwak in, waardoor Siebenhandl de inzet kon keren maar de Deen scoorde toch uit de rebound: 2-0.

Ajax leek bevrijd en probeerde het publiek te trakteren op een voetbalshow. De mooie acties en kansen waren niet op een hand te tellen, maar de afronding ontbrak. Het publiek kon nog opveren bij het officiële debuut van Dusan Tadic en de rentree van Daley Blind, waarbij Tadic meerdere malen Huntelaar in staat stelde te scoren maar die faalde. Ook Kai Sierhuis mocht vlak voor tijd nog zijn officiële debuut in het eerste elftal van Ajax maken, maar doelpunten vielen er niet meer. Over een week volgt de return in Graz.

App-gebruikers: bekijk onderstaande foto’s via deze link op onze website AjaxFanzone.NL

Hiervoor is deze week een actie gestart

De basiself van vandaag

Hij scoort dus is hij het mannetje

Frenkie speelde een puike partij

Neres gaat neer: penalty

Schone verzilvert het buitenkansje in 2e instantie: 2-0

Tadic maakt zijn debuut dan voor Ajax

En Blind viert zijn rentree

Hij liet meteen enkel mooie acties zien

Ajax – Sturm Graz 2-0 (1-0)
1-0 Hakim Ziyech (15′)
2-0 Lasse Schöne (57′)

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui, De Ligt, F. De Jong, Tagliafico; Van de Beek, Schöne (66.Tadic), Eiting (84.Blind); Neres, Huntelaar (87.Sierhuis), Ziyech.

Opstelling Sturm Graz:
Siebenhandl; Koch, Spendlhofer, Avlonitis, Maresic, Ferreira (46.Lovric); Zulj, Lackner; Hierländer, Grozurek (76.Huspek); Eze (60.Hosiner).

 

Related posts

141 Comments

  1. marcussboss

    ziyech blijf alsjeblieft een hopelijk is dolberg snel weer fit, want huntelaar kan echt niet meer! in de return gewoon standhouden en dan op naar standard luik??

    1. marcussboss

      natuurlijk wel respect en veel bewondering voor wat huntelaar voor Ajax heeft gedaan en de carrière die hij heeft gehad. Ik denk alleen dat er betere spitsen voor Ajax zijn dan huntelaar op het moment. dolberg en sierhuis gaan het denk ik dit seizoen doen in de spits bij Ajax!

      1. Bert Betondorp

        Wat denk je van SIERHUIS? Maar ja als die in de 87e minuut in valt, dan?

    2. vak411

      net uit het stadion, potverdorie, als Hakim.toch eens blijft.. wat een prachtig spel met Tadic. Frenkie was groots, wat een voetbal brengt hij. vooralsnog alle.ten Hag haters ongelijk. het gaat niet om oefenwedstrijden.. blij dat hij nu een serieuze voorbereiding heeft. laten we hem pas over 3 maanden afrekenen .. Sfeertje was top op 411.. rest van de Cruijff Arena ook. weer trots op ons aller Ajax. nu doorpakken, dan door niemand van de schaal af te houden. wzawzdb!!

        1. vak411

          klasse Herbie! prima sfeertje hé.. komt door die gasten op het veld… Geld staat eindelijk op het veld!

          1. frenkynairo

            Was lekker sfeertje vandaag inderdaad 411. heb nog niemand gehoord over mazroui die als rechtachter echt prima speelde. Ajax moet wel oppassen dat ze niet te veel middevelders opstellen. stonden er vandaag 6 in de basis. en daar zat blind nog niet eens bij.

      1. hubert

        helemaal.mee eens vak411 ik heb het hier al zo vaak gezegd wacht eerst eens af totdat we een aantal wedstrijden gespeeld hebben en hoe we gespeeld hebben en dan pas kritiek geven .

      2. Indojood

        vak411, we moeten kritisch blijven. Ten Hag heeft tot nu meer fout dan goed gedaan sinds ie trainer is. Dat gezegd hebbende heb ik gisteren genoten. Weer lekker de hele wedstrijd staan op 428. Als we deze lijn doorzetten dan staan er weer mooie dingen te gebeuren zoals Fleminggatan.

        1. vak411

          eens Indo, niet te vroeg juichen maar dit geeft wel vertrouwen. hoe je hier af en toe weer te zien man!

    3. Emilio4Ajax

      Wat een avond…1 zwaluw maakt nog geen zomer, maar tn Hag heeft met dit Ajax een groot deel kritici de mond gesnoord…voorlopig in ieder geval?????

    4. Iamsterdam2015

      Eens dat Huntelaar ff de pech had en wat kansen liet liggen maar ik heb de “ oude” Dolberg al meer dan een jaar niet gezien. Uiteraard mag je daarbij zijn blessure periode niet meetellen. Huntelaar zorgt voor veel meer “ oorlog” in de 16 dan Dolberg. Maar goed marcussboss ieder zijn mening natuurlijk.

  2. Charka53

    Een geweldige start mannen ik ben blij verrast door het spel en inzet van Ajax gefeliciteerd.

  3. Ajaxbest

    Ziyech blijft bij ajax er heeft geen club gemeld voor hem en hij is goed voetbaler als je hem vertrouwen geeft laat hij het zien net als vandaag

  4. Nees

    Heb genoten van een lekkere wedstrijd. Tadic als echte versterking en een mooi uitgebalanceerd middenveld. Zou volgende week toch moeten lukken.

  5. Ralph

    Wat is Ten Hag toch een waardeloze trainer! Wanneer wordt hij ontslagen door de minkukel Overmars of de loser Van der Sar! Tijd voor een nieuwe trainer die Ajax aan het voetballen krijgt.

    1. vak411

      ik ga het wedstrijdverslag ook even op teletekst lezen.. misschien denken wij dan net als jij….

      1. marcussboss

        er zitten er hier op dit forum gewoon een paar te trollen. erg jammer, want het kan niet zo zijn dat ze letterlijk zo denken namelijk..

    2. Emilio4Ajax

      Begrijp niet Ralph waar je het over hebt. Hij probeert juist Ajax minder voorspelbaar te maken door het implementeren, moeilijk woord, van dit systeem. Op papier een eenvoudig 4-3-3, maar in de praktijk 3-2-4-1.

      Als je dat niet ziet wordt het tijd dat je die twee hersencellen van je gebruikt in plaats van dr op te zitten…

      Geef Ten Hag de kans…doen wij, de echte supporters, ook…???❌❌❌❤️??

      1. Ralph

        Ha Emilio4Ajax, dank voor het compliment, maar ik heb slechts één hersencel. Lees mijn bericht nog een keer en lees alle reacties van afgelopen maanden over Ten Hag. Kom dan tot de conclusie dat er weinig vertrouwen op dit forum is voor Ten Hag en welke trainer dan ook die niet de naam Johan Cruijff draagt. En voor de goede orde: ik geloof erg in een trainer die Ajax op een moderne manier laat voetballen.

  6. Zlatan4ever

    Het was een positieve wedstrijd met een hoop kansen die afgemaakt moesten worden zodat de return een “formele afhandeling” zou worden.
    Ik heb nu een wedstrijd gezien waarvan Van Gaal zou zeggen :
    Is Ajax nu zo goed of Sturm Graz zo slecht ? Dus nog niet echt de sterkte van Ajax kunnen zien

    1. Litmanen

      Eens Zlatan. Een matige tegenstander die een paar honderd procent kansen kreeg.
      Twee goals? Ja, een blunder van de keeper en een gevonden pingel die ook nog bijna gemist werd.
      Ziyech, ja als hij nou eens iets simpeler ging spelen, nu ergerde ik me aan al die mislukte toverdosis ballen.

      Het grote verschil met Tadic is dat die alle ballen effectief maakt en altijd risicoloos speelt. Zijn passes komen allemaal aan.
      En dan komt zijn buitengewone klasse ook boven drijven.

      Serieus, Ajax was los zand en werd gered door twee geluksgoals.
      Eerst volgende week afwachten. We zijn er nog niet.

      Verder, bedankt Ten Hag dat je Schone er van af haalt. Hij moest er zelf gelukkig om lachen. Ziyech ging er van uit dat hij er van af ging. (wat volkomen terecht was geweest).
      Zijn interview was weer ouderwets chagrijnig.

      Nou, laat de drek maar komen. Wel graag onderbouwd.

      1. KBouter

        Te triest voor woorden zulke post! Kap gewoon met Ajax en ga vlinders vangen of postzegels verzamelen grote gek.

        1. Litmanen

          Dat bedoel met onderbouwd.
          Jij zag twee schitterende goals en geen kansen voor dat stelletje ongeregeld uit Oostenrijk?
          Onderbouwd vroeg ik, maar ja, dat is al snel teveel gevraagd hier.
          Frenkie is geen verdediger,maar daar komt Ajax bij de eerstvolgende echte tegenstander achter.

          Ziyech wíl nog steeds weg maar schijnt Raiola tegen zich te hebben waardoor clubs geen zaken willen doen.
          Dat betekent dat straks of een ontevreden Hakim blijft of Ten Hag weer overnieuw kan beginnen.

          1. KBouter

            Wat ern onzin wat he typt, Supporters dragen Ziyech op handen en was man of the match.

            Daarbij jou domme posten hoef je niet te onderbouwen maar gewoon kwalificeren als grote onzin

          2. Ajax 1

            Litmanen, hou op man. Jij vind dat je onderbouwende kritiek geeft. Ok, ik pak er een ding uit: los zand? Wat een onzin. Er stond gisteren eindelijk eens een echt team, wat stond als een huis. Ze joegen de bal af, heersten op het middenveld, veroverde iedere bal snel weer terug en deden dat met zijn allen! Niks los zand.

            En ja, er waren ook een paar kansjes voor sturm graz, en de twee goals waren beetje mazzel. Maar dan ga je wel voorbij aan de tien andere kansen die gecreerd werden, waarvan er zeker een stuk of drie ingekund hadden en waar prachtige aanvallen tussen zaten. Ook een onterecht afgekeurde goal nog.

            Sorry, maar als je hier niet van kunt genieten, snap je er echt helemaal niets van.

      2. KBouter

        Oja onderbouwing.. je zag de gedrevenheid van Ziyech en je hoorde het publiek lyrisch over Zitech. Man man een middenveld Ziyech en Tadic… twee voetbal liefhebbers pur sang

        1. -buitenkantje rechts-

          Dat je nog regeert KBouter..knap! Iemand die na deze wedstrijd het nog niet ziet heeft niks met voetbal of is vroeger gedwongen keeper geweest.

        2. Litmanen

          Ziyech wíl weg. Hij speelde zijn eigen wedstrijd met al zijn goocheltrucs, waarvan meer dan de helft mislukte.

          Tadic liet zien hoe je je buitengewone techniek wél moet gebruiken.
          Al zijn voorzetten waren levensgevaarlijk, geen enkele corner van Hakim leverde gevaar op.
          Zoek de verschillen. Tadic is een teamspeler, Hakim niet.

          En de term “nog niet” die gisteren bij de analyse werd gebruikt is onzin. Hij is 25.

          Maar ook ik heb lichtpuntjes gezien. De Ligt, wereldklasse, Frenkie, wereldklasse (maar niet op die plek en alleen tweede helft)- Max, een grote belofte, hoewel verdedigend kwetsbaar, Nico, klasse, Donny en Schone, grote klasse.

          Maar dat maakt geen team.
          Buiten het snel druk zetten heb ik geen enkel systeem kunnen ontdekken. De eerste helft ging in wandeltempo.

          Nogmaals, we gaan het zien.
          een zwaluw maakt geen zomer.

          1. Litmanen

            Trouwens. Ik vroeg om onderbouwde kritiek.
            Niet gelukt. Maar dat had ik al voorspeld.
            Met de kreet dat ik vroeger op doel heb gestaan kan ik helaas niet zoveel….
            Laat één van jullie nu mij eens weten welk systeem Ten Hag voor ogen heeft.

          2. -buitenkantje rechts-

            Jammer dat die reacties van Keepmanen zoveel ruimte innemen op dit forum..

          3. Iedereen heeft een mening

            Litmanen, laat ik eerst even melden dat ik niemand op deze site wil afzeiken, iedereen heeft een andere mening en kijk op het spelletje. Daarnaast ben ik ook heel lang keeper geweest. Je zegt dat je geen systeem kon ontdekken maar dat vraag ik mij echt af. ik zag 4-3-3, Soms 3-4-3, vleugelspelers die switchen (waarvan ik denk dat Neres het beste op rechts tot zijn recht komt), rechtsback die halve rechtshalf/rechtsbuiten speelt. Dan zal er ook nog wel met de ruit naar voren of soms naar achteren zijn gespeeld. Hoe spelen Barcelona/Man City/BM etc dan? Tja, Ziyech….eind 70 begin 80tiger jaren hadden we een rechtsbuiten (Ling) die deed niets anders en meer dan het halve stadion was idolaat van hem. Het zijn dat soort spelers die soms de kers/slagroom op de taart zijn. Daar heb je dan de gewaardeerde waterdragers voor om ze te ondersteunen. Zo, dat was even een lang en eenmalig verhaaltje zoals ik er naar kijk. Het glas is altijd halfvol of half leeg. Het is maar wat je het belangrijkste vindt. No hard feelings, geniet van deze mooie dag. ????

          4. Ajax 1

            Litmanen: ik geef aan waarom het geen los zand was. Dat is een onderbouwing. Maar jij hoort vooral graag je eigen mening denk ik.

          5. Emilio4Ajax

            NIETMANEN weet je wat jij moet doen… GÅ OCH LÄGG ÄGG!! ???…ga ff weg en leg een ei…??

          6. AB

            Donny en Schone waren gisteren max een 7. Je vergeet “wereldklasse” bij Ziyech. Welke wedstrijd heb jij gezien? Fifa app?

          7. AB

            Toch apart. Normaal gesproken is Litmanen de eerste om mensen te wijzen op analisten, trainers en bondscoaches om daarmee zijn gelijk te halen v.w.b. zeg: Younes. Younes is een hele goede voetballer met veel waarde want dat zeggen ze, volgens de filosofie van Litmanen.
            Als Litmanen een speler echter niet mag dan kunnen analisten, trainers, bondscoaches en een stadion met 50.000 man roepen en zeggen wat ze willen ……. Ziyech is het niet, speelt voor zichzelf, vindt zichzelf te goed voor Ajax, feel foute passes, onvoldoende rendement. Kortom, nu hebben al die mensen opeens ongelijk.
            Mij maakt het geen ruk uit wat een ander van een speler vindt, ik bepaal mijn eigen mening. Wel zo makkelijk en zo duidelijk. In het geval van Ziyech heb ik denk ik niet echt een afwijkende mening v.w.b. 95% van de voetballiefhebbers.

      3. Geroldkohlen

        dit hoeft niet meer onderbouwd te worden met een reactie! ik ben blij dat je deze reactie gepost hebt want nu kan echt iedereen lezen wat voor dorpsgek jij bent! mafklapper !! volstrekt losgeslagen idioot ben je met 0 verstand van voetbal! een ban voor het leven moet je krijgen! zielig triest figuur!

        1. AB

          Ben blij met de reacties op heer Litmanen. Ik werd er om verketterd maar gelukkig is het nu voor velen duidelijk.

  7. JohnDoe77

    Als Neres in vorm was, had het 4-0 geweest! En Tadic begon lekker, kan een prachtige selectie worden als Hakim nog een jaar wil blijven!

    1. Prinsengracht

      Neres? Huntelaar had er minstens twee moeten maken. Hij mist echt teveel kansen. Vorig seizoen ook al.

    1. AB

      Ook achter Ziyech? Volgens jou zou Ajax met 10 man spelen als Ziyech mee zou doen. Hij zou toch ongemotiveerd zijn? Of vergis ik me.

  8. Jimmy1971

    Tadic en Frenkie waren top!
    Gaat een mooi seizoen worden zo! En geef Ten Hag nu echt even een kans, wij hebben ook 3 sterren met het voortijdig afbranden van trainers en spelers..

  9. Joep

    Heerlijke wedstrijd gezien, genoten van oa Hakim, tadic viel ook lekker in. Prima begin van het seizoen

  10. SarAjax

    Alleen een iets scherper schieten maar het belooft veel goeds voor komend seizoen

  11. AB

    Mooie wedstrijd. Jammer dat Ziyech niet op het middenveld kon acteren dan was hij nog beter geweest dan vanavond. Neres begon erg zwak en Schone wordt bankzitter. Maar er moet genoeg potentie zijn voor een goed team als iedereen op de juiste plek komt te spelen. Donny moet zijn vorm ook nog wel vinden. Mazraoui is een heerlijke speler.

  12. Bakkie

    Wat me vooral opviel was de dynamiek in het elftal. Veel vrijheid voor creativiteit en veel positiewisselingen. We hebben veel creatieve spelers die daar wel raad mee weten! Complimenten aan Ten Hag dat hij van 4-3-3 af durfde te stappen

    1. AB

      Deed hij dat? Mazraoui kreeg en nam ruimte maar stond gewoon rb. De Ligt en Frenkie cv en Tagliafico lb.

      1. Bakkie

        Waar heb jij het nou weer over? Deed hij dat? Ja hij speelde 4-4-2. Ik weet dat je niet zoveel snapt, maar dat is toch echt iets anders dan 4-3-3

          1. AB

            Ziyech startte overduidelijk als rechtsbuiten. Hij werd met name begin eerste helft daardoor te weinig in spel betrokken. Huntelaar spits en Neres linksbuiten. Dat Ziyech zelf het spel gedurende de wedstrijd ging opzoeken op het middenveld (en ook een paar werd terug gestuurd naar de en positie) ISW at anders. Dat maakt het geen 4-4-2. Het was in het stadion overduidelijk waarneembaar dus qua opeltten ….. hand in eigen boezem?

          2. Litmanen

            Dat bedoel ik nou sukkel. Er was GEEN systeem.
            Neres op links, geen bal geraakt. Op een gegeven moment stonden op links Ziyech, Nico, Neres en Frenkie elkaar in de weg te lopen en stond Maz. in zijn eentje op rechts.

            Nou, vertel mij eens welke idioot dat bedacht heeft!
            Invaller Tadic begon op rechts en ging uit zichzelf naar links waardoor Neres naar zijn eigen en ging. Toen zagen we ineens twee gevaarlijke vleugelspelers.

            Na een uur!!!!!

          3. AB

            Jouw opmerkingen over Ziyech maken dat joj jezelf hebt gekroond tot oppersukkel van het forum. Het enige wat jij nu nog kan doen is stil zijn, heel erg stil zijn. Een stadion met 50.000 man heeft genoten van Ziyech. Constant rolde de ohhs en ahhs richting het veld als hij aan de bal was. Weergaloze acties, geslaagd of bedoeld om te slagen. En nee, hij dacht niet dat hij gewisseld werd dom keepertje, hij kreeg aanwijzingen van de trainer. Misschien was je schermpje wat vies geworden an het negatieve Ziyech kwijl uit je mond. Je merkt het nu Litmanen, je wordt niet gepruimd hier. Trek je conclusie, wees wijs.

          4. vak411

            AB, probeer je de aandacht van iedereen af te leiden richting Litmanen? man man… triest figuur ben je.

          5. AB

            Ik triest 411? Get a life met je stupide teletekst gelul in mijn richting. Jij wakkert weer een vuurtje aan. Erg naar gedrag. Vwb Litmanen …. spreek je de anderen ook even aan? Simpel gedrag hoor.

          6. Litmanen

            AB. ik weet dat je Ziyech adoreert. Geeft niks.
            Maar kijk even rustig de wedstrijd terug en let op het gevaarlijke balverlies.
            Bij elke fatsoenlijke tegenstander ( neem Anderlecht) wordt je geslacht.

            Ziyech gaat weg of blijft teleurgesteld en gefrustreerd, ik kies voor de eerste optie.
            Nou nog een club die de gevraagde centjes gaat betalen.
            Ik zal je zeggen, dat gaat niet meevallen.

          7. AB

            Ik adoreer niemand behalve mijn vrouw. Ik hou van voetbal. Maar goed, jij kiest er voor om de sukkel van het forum te zijn, is je goed recht. Plezier ermee.

          8. Emous1978

            100% eens met je, en dat ben ik ook weleens niet geweest! Gaat nu iig in iets nettere bewoordingen?❌❌❌

          9. Emilio4Ajax

            Als jij, NIETMANEN, niet ziet en/of begrijpt welk systeem er gespeeld wordt betekent nog niet dat er geen systeem was. Wat op papier 4-3-3 was werd in de praktijk 3-2-4-1 met positiewisselingen. Eindelijk werd een ploeg die 2 bussen geparkeerd had, daardoor kapot gespeeld. Hebben we lang op moeten wachten…

            Je moet natuurlijk wel, zoals meerdere hier, die 2 hersencellen die je hebt gekregen gebruiken en dan niet om op te zitten…???❌❌❌❤️??

          10. Litmanen

            Emelio, twee geluksgoals tegen een hele slechte ploeg en jij zegt weggespeeld?
            Met een beetje scheids speel je 1-1.
            De Ligt had een pingel en een rode kaart moeten krijgen.
            Gek genoeg heeft iedereen dat moment ineens gemist.

            Ik heb steeds gezegd, Ajax is te hoog gegrepen voor Ten Hag en dat bleek gisteren want hij vond het allemaal fantastisch.
            Mind my words, als hij na acht maanden niet heel snel een vast elftal neerzet dan is het gebeurd met hem.

          11. Emilio4Ajax

            ach dr zijn dr ook die hier niet thuis horen… En jij bent dr eentje van…?

          12. Bakkie

            @Litmanen: Jij noemt dat “geen systeem”, ik noem dat “veel dynamiek en creatieve vrijheid”. Maar wat AB zegt, jij moet sowieso je bek dicht houden.
            @AB Volgens mij speelde Ziyech duidelijk op 10 in een vrije rol achter de spitsen. Hij was overal op het veld te vinden en speelde inderdaad weergaloos.

          13. AB

            Bakkie, de start was echt rb en inderdaad nam hij zijn vrije rol gedurende de wedstrijd. Ik zie hem de eerste 15 minuten nog merendeels op stijf rechts vragen om de bal terwijl het spel over links ging of door het midden. In de eerste helft trok hij al meer naar binnen maar werd ook een keer teruggestuurd naarcdecrb positie. Daarna was het denk ik ook voor de bank duidelijk dat hij vrijuit moest kunnen spelen. Het blijft een genot om die speler te zien ballen.

  13. Dagrump

    Heb echt genoten van de wedstrijd!! Goed bezig boys !! Dit zag er uit als een echt team !! Heerlijke wedstrijd !!

  14. Gido

    Het is nog vroeg maar ten Hag verdient krediet op basis van deze wedstrijd. Ajax speelde een ultraverdedigend Sturm bij vlagen helemaal zoek met een soort 3-2-4-1 in balbezit. Veel beweging en creativiteit. Als dit zo door gaat wordt het genieten.

    1. Emilio4Ajax

      Gido, ?, je bent een van de weinige die het begrepen heeft…die anderen zitten op de twee hersencellen die ze gekregen hebben inplaats van ze te gebruiken waarvoor ze dr zijn…???❌❌❌❤️??

      1. Gido

        Emilio, het maakt mij niks uit wat anderen ervan vonden en ik heb daar ook geen mening over. Ik reageer gewoon op wat ik zie. Iedereen mag zijn eigen mening hebben.

  15. Forever nr14

    Komt niet door ten hag hoor, “geld staat uiteindelijk op het veld”

  16. -buitenkantje rechts-

    Genoten van de wedstrijd!! Snap niet dat je nu nog kunt azijnpissen..
    Na de moeizame voorbereiding had ik er een hard hoofd in maar er zit zoveel voetbal in dit team..
    Van achteren Frenkie met de Ligt..Mazraoui met Fico..
    Middenveld met natuurlijk de absolute uitblinker Ziyech!
    Eiting die erg goed speelde.. Schöne die de ruimte kreeg.
    Voorin Neres met Huntelaar.. Zo voetballend wordt het genieten mensen..
    Je zag ook dat Tadic en Ziyech meteen een klik hebben.. Al vaker gezegd.. Altijd de beste voetballers opstellen..
    Die begrijpen elkaar en vinden elkaar blindelings. Zag hoogstandjes en goed voetbal dat helaas nog onvoldoende in de score werd uitgedrukt. Deze selectie barst van de kwaliteit..
    Wat zou het mooi zijn om deze selectie bij elkaar te houden .
    Voorstel: Start de actie..ZiYECH BLIJFT !!

    1. Ajax 1

      Inderdaad. Nieuw en verbeterd contract aanbieden en zorgen dat ziyech in ieder geval nog een jaar blijft. Niemand meer laten gaan en dan lekker op gisteren voortbouwen aan een kampioenschap!

  17. AjaxBelg

    ik heb genoten van ons aller Ajax. Deze groep moet nog groeien, maar laat ons nu niet te vlug victorie kraaien. Afwachten of Sturm volgende week ook nog zo zwak is. Standard Luik is dat niet,dat word weer een ander verhaal. succes jongens

  18. Ajax 1

    Mazraoui ook. Hoe die op een gegeven met ziyech even drie tegenstanders dolden vlak bij het strafschopgebied. Heerlijk als je een back hebt die een man uit kan spelen. Voorzetten waren matig als je dan toch een puntje v kritiek moet hebben, maar een lust om naar te kijken ook.

  19. Iamsterdam2015

    Mooie start, nu doorpakken. Wow wat liep het mooi zeg tussen Tadic en ziyech en wat heeft die Carl Eiting mij laten genieten zeg, die rust!!!

  20. Hoezo

    Weet iemand waarom
    Van Leer niet 2e keeper is? Hij heeft gewoon gespeeld in de voorbereiding toch? En zou dus fitgenoeg zijn?

  21. Indojood

    Prima wedstrijd, zeker gegeven de omstandigheden. Leuke sfeer in het stadion. Hopen dat Ziyech blijft en met Tadic en Frenkie zit er heel veel voetbal in. Wellicht dat Ten Hag nu het licht ziet en Ajax als Ajax laat voetballen i.p.v. al die bullshit die hij heeft uitgekraamd de laatste maanden. Blijft verbazingwekkend dat men hier hem nu veren in zijn reet steekt terwijl ie een half jaar heeft lopen aankloten met een kansloze tweede plek als gevolg.

    1. AB

      Inderdaad, ten Hag moet zich aanpassen aan Ajax en niet andersom. Ziyech laten starten als rb was hoop ik een noodgreep want hij stond daar een tijd op een eiland en dat kan niet met een speler als Ziyech.

      1. Litmanen

        Ach luk niet, Indojood ziet het scherp.
        Het wachten is op een echte tegenstander.
        Dan wordt Ten Hag weer opnieuw geslacht.
        Ik zal deze topic later nog eens rustig nalezen.
        En dan bedoel ik niet na volgende week, want als we door Sturm Graz uitgeschakeld worden, dan is het direct einde Ten Hag.

        Belachelijk om zo te juichen als je van zo’n slecht elftal hebt gewonnen met twee geluksdoelpunten en een partijdige scheids die vergeet een pingel en een rode kaart te geven na de actie van De Ligt.

  22. AJAXForever61

    Mooie partij in de JC Arena, jammer dat Huntelaar niet zijn avond had en Dat Kaj xolaat er inkwam! AfmAken in Oostenrijk en op naar standard!

  23. Iedereen heeft een mening

    Een eerste goede stap is gezet. Jammer van de gemiste kansen. Nu maar hopen dat deze selectie (inclusief Ziyech) dit seizoen bij elkaar blijft.

  24. Slingertje.

    Snel de knock out uitdelen volgende week en dan het potje rustig uitspelen.
    Dit mag geen probleem zijn voor Ajax.

  25. Indojood

    Ik kan nog steeds niet geloven dat we Tadic hebben. Ik ben altijd erg kritisch maar dit is gewoon heel goed gedaan van Ajax.

    1. Ajax 1

      Nou, de klasse druipt er meteen van af he. Meteen een paar goede voorzetten die er wel ingelegd hadden mogen worden. Dit kan een mooi team worden.

    2. AB

      Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat Tadic heel graag eens voor Ajax wilde spelen en zijn fam. graag terug wilde naar Nederland. Laten we zeggen dat Ajax hier hoed heeft opgelet.

  26. Voorland

    Zoals ik al eerder zei prima gedaan van Overmars qua aankopen. Heb er alle vertrouwen in, zeker als Ziyech en Frenkie de Jong blijven.

    1. AB

      Die ene uitval in de tweede helft van Sturm had ik al geteld, schiet die gozer hem naast zeg. Zag het netje al bollen.

          1. AB

            Ik tikte haar ff op de schouder (niet met mijn hand ??). Tering wat een lekker mokkel was dat.

        1. Indojood

          Je moet altijd een beetje geluk hebben. Door moedig te spelen dwing je het ook af. De tegenstander zal altijd kansen krijgen. Lang niet alles is goed maar deze wedstrijd geeft weer wat hoop. Zag weer het plezier bij die gasten en in het stadion was het een lekkere sfeer.

          1. Moosie

            oh maar ik heb ook sinds tijden genoten vooral van Zyech ik zag soms echt tikkie tikka dus dat zat goed maar de omschakeling moet nog verbeteren maar er is hoop op meer goed voetbal

  27. Moosie

    En kunnen al die.die.mensen die zo niet onderbouwd reageren op Litmanen hier mee ophouden ik moet een uur scrollen voordat ik een normaal gesprek kan voeren.
    vooral 411 en zo gaat maar door zoooo vorige week dit.
    Zoiets? De Nees?

  28. Ajaxfoort

    Het was echt een heerlijke pot voetbal om naar te kijken. Als dit het niveau blijft dan kunnen we met vertrouwen het nieuwe seizoen in.

  29. AB

    Het vreemde is dat iemand wel een speler mag haten maar dat een forumlid niet een ander forumlid mag haten. Maar ja, zie daar maar eens de juiste onderbouwing voor te krijgen. Simpele dingen behoeven geen onderbouwing normaal gesproken.

  30. Bert Betondorp

    95 % van dit forum vond het een goeie wefstrijd. Mag ik dat zeggen?
    Voor 5 % moet het anders. Niet slecht voor het oordeel over 1 wdstrijd.

  31. Kapstein

    Ook vreemd is dat als iemand zijn mening geeft een stel … vindt dat het normaal is om hem collectief af te zeiken. Haou nou eens op jongens. Litmanen geeft een mening en daar ben je het niet mee eens. Ga in op de inhoud en probeer je minder als een stel kleine kleuters te gedragen.

  32. Kapstein

    Overigens ben ik het deze ene keer niet helemaal eens met Litmanen. Het is best lastig om te scoren tegen een team wat met slechts 1 speler voor de bal speelt. Ze waren aan het eind van de wedstrijd helemaal gesloopt en de kansen kwamen volop. Ajax heeft erg goed gespeeld. Minpuntjes? Tuurlijk waren die er, maar het resultaat staat!

  33. Kapstein

    AB je zal best een hele toffe gozer zijn. Je bent in ieder geval fan van de enige goede club, maar het gehak op Litmanen irriteert me vreselijk. Ook al zou je 100% gelijk hebben dan nog is je gedrag naar hem toe niet goed. Doe nou niet en probeer je alvast voor te bereiden op een feestje ergens in maart.

    1. AB

      Kapstein, het gehak op Ziyech door Litmanen is zwaar belachelijk. Daar pak ik hem op aan en dat blijf ik doen. Tot het moment dat hij weg is hier.

  34. Kapstein

    Haha, je hoeft je naar mij niet te excuseren hoor. Zorg maar dat we weer een keer kampioen owrden dan vergeef ik je alles wat je tegen Litmanen hebt gezegd. ?

  35. Kapstein

    Haha, je hoeft je naar mij niet te excuseren hoor. Zorg maar dat we weer een keer kampioen worden, dan vergeef ik je alles wat je tegen Litmanen hebt gezegd. ?

    1. AB

      Vrees dan op nog lange tirades richting Litmanen ? met dit TH en deze TS heb ik er verrot weing vertrouwen ook al blijft Ziyech en hebben we Tadic. Zolang Ziyech blijft. Blijft 100% op zeker het gehak op Litmanen de Ziyech/Marrokanen hater.

Comments are closed.