Doelman Leeuwenburgh vertrekt na 14 jaar bij Ajax

Peter Leeuwenburgh heeft op zijn Instagram-account laten weten dat hij na dit seizoen zal vertrekken bij Ajax. Voor de doelman komt daarmee een einde aan 14 jaar bij Ajax. Leeuwenburgh kwam in totaal tot 11 wedstrijden voor Jong Ajax, nadat hij op 2 september 2013 zijn debuut maakte tegen Jong PSV. Ook zat hij meerdere malen op de bank bij het eerste elftal. “Na 14 jaar komt er met een lach en een traan een einde aan mijn Ajax tijd. Opgevoed als mens en als keeper op De Toekomst. Over de hele wereld tegen de grootste clubs mogen voetballen. Altijd alles gegeven voor deze club, een betere leerschool had ik me niet kunnen wensen. Op naar een nieuwe uitdaging. ❤⚽”

In het seizoen 2015/16 werd Leeuwenburg verhuurd aan FC Dordrecht, maar omdat hij daar geen basisplaats wist te veroveren, keerde hij in de winterstop weer terug naar Ajax. Ook dit seizoen maakt hij deel uit van de selectie van Jong Ajax, maar kwam hij geen enkele keer in actie.

Related posts

9 Comments

  1. M800M

    Hoop wel dat ajax achter de schermen al volop bezig is met een (hopelijk toekomstige) vervanger voor onana.

  2. Charka53

    Een jonge die zonder rancune Ajax verlaat om zijn kansen ergens anders te zoeken en zo hoort het en zo moet het kunnen , succes waar dan ook.

Comments are closed.