Bosz kreeg tip van Krüzen: ‘Hij zij dat ik moest blijven’

We kennen allemaal de beelden na afloop van een wedstrijd van Ajax. Trainer Peter Bosz ruimt zijn bril op, geeft iedereen een hand en verdwijnt dan vrij snel in de catacomben. Woensdagavond was dat anders en bleef Bosz op het veld staan. Dit alles na een tip van zijn assistent Hendri Krüzen.

‘Hendrie zei dat ik moest blijven en toen ik om mij heen keek zag ik dat alle supporters er ook nog waren. Het zat overal nog vol. Ik zag tenminste geen lege plekken. Het was een bevestiging dat wij weer iets moois hebben geleverd en dat het publiek zijn waardering uitsprak. Ajax heeft mij altijd geïnspireerd. Altijd aanvallend, creatief en met mooie, interessante spelers. Als je dat dan combineert met resultaat, dan is dat het mooiste wat er is’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

146 Comments

  1. AjaxKat

    Hield begin van het seizoen m’n hart vast met een technische staf met PB, Krüzen en Spijkerman na een bank met FdB en Bergkamp. Zelden zo blij geweest dat ik ernaast zat.

    1. De seijs

      Het gaat zeker de goeie kant op. Maar pas juige als we een prijs pakken.?

      1. AjaxKat

        Idd de seijs, liet me even gaan omdat het einde aan 21 jaar Europese schaamte zo dichtbij lijkt…

      2. rickert

        Deze prestatie mogen we nooit vergeten, prijs of niet.. we moeten juichen, trots zijn en koesteren, dat onze jongens een hele goede ploeg kapot hebben gespeeld!

      3. Charka53

        Het gaat zeker de goede kant op De seijs ik vind dat we nu ook mogen juichen wat ze hebben laten zien is geweldig en als ze zo blijven presteren komt de prijs vanzelf.

      4. Widi

        Natuurlijk mogen we nu al juichen (met ch en eindigend op een n). En dat deden we gisteren ook. Het stadion trilde. De ploeg laat ons genieten van goed voetbal. We kunnen weer trots op Ajax zijn. En dan zouden we pas mogen juichen bij een prijs? Wie dat beweert, denkt fundamenteel anders over voetbal en Ajax als ik. Naar mijn smaak is voetbal geen scorebordsport. Als dat zo was, hoefden we niet meer naar het stadion te gaan. Dan konden we alles volgen op teletekst.

      5. Bakkie

        Ik weet niet hoe het bij jou zit, Seijs.. Maar ik heb gisteren harder gejuicht dan bij alle vier de schalen van Frank de Boer bij elkaar

        1. Widi

          Belachelijk dat je alleen voor een prijs mag juichen. Zo wat zijn. Dan zou in 010 bijna niemand meer weten hoe juichen moet.

          1. De seijs

            Ach een kinderhand van widipietertje is dus gauw gevuld. Nazi vriendje!

          2. rickert

            klopt inderdaad, morgen zit er weer een volle zaal op me te wachten. Jammer he, dat je geen idee hebt wie ik ben?

          3. De seijs

            Hee lulletje wie of wat jij bent maakt mij niets uit . Het gaat erom bij mij wat voor meeloper jij bent. Een hele Grote! En om zo te praten WAAR IS HET MIS GEGAAN MET JOU!

          4. rickert

            Je weet geen reet over me, maar praat wat je wil. Niemand neemt je serieus!

          5. De seijs

            Ik zit hier om mijn mening te geven en niet als zoveel eenlingen vriendjes te score hier! Want dat is het enige wat ze hebben. Voor de rest tellen ze niet mee. Dat is wel duidelijk te zien hier. En wat hun vriendjes ook zeggen , ja dat is waar. Ze hebben geen vaste mening. Meelopers zijn het. En ja ik weet waar jij werkt rickie, bij van der Valk! Dan mag jij mij koffie halen suf chef de koffie boy???????

          6. Widi

            Je mening geven? Lulletje! Grote lul. Meeloper. Nazi etc. Is dat je mening geven? Gewoon ordinair schelden. En waar begon het mee? Dat jouw mening was dat de fantastische wedstrijd van woensdag geen reden was om te juichen (juige). En zodra mensen het niet met je eens zijn, ga je schelden. En blijf je schelden. Basisschool niveau.

          7. Ajax Barcelona

            Hoe is het nu om eenling te zijn tussen allemaal meelopers hier op het forum de Seijs. Lijkt me echt geen klote aan om zo eenzaam te zijn. Je bent echt de ubermensch hier, daar kunnen wij niet aan tippen. Ik heb hier denk ik volgens jou zo’n 10-15 nicks en verder allemaal, op jou na natuurlijk, meelopers. Lijkt me geen zak aan voor jou. Je fans Eug en Litmanen zijn vertrokken, dus nu ben je de enige slimme mens hier. Je moeder is wel geliefd lees ik, die is gek op grote lullen. Daar barst het hier van op het forum. Nou, kruip maar weer in je eitje, tot morgen ?

          8. De seijs

            Ha daar hebben we onze widipietertje de Hitler meeloper weer. Eens zeker!?????

          9. De seijs

            Geen zin om met jou te spelen vanavond burn-out ab de racist nazi vriendje.

          10. Widi

            Loop maar weg. Geen meeloper maar een wegloper. En kom nu maar met: pietertje, meeloper, burn out, rasist, nazi, juige…….

          11. Ajax Barcelona

            Ik denk dat inmiddels zo’n 25 forumleden de Seijs heel graag persoonlijk willen ontmoeten.

          12. Widi

            Nou ik niet eigenlijk. Maar ik wil wel een patatje eten als jij hem ontmoet. Zorg ik voor de patat. Jij voor het entertainment.

    2. dioajax

      hallo aan iedereen hier jongens na een tijdje hahahahahaha…ik was gisteren op werk en kon alleen de txt wedstrijd volgende maar op elke goal had ik Kippenvel en tranen in mijn ogen en zonder dit te belijven live op tv….ik Ben een trotse ajacied en ik blijf altijd…maak me niet uit als we de kampioenschap niet hebben en ook als we niet de El winnen ik Ben trots…we hebben onze oude gezicht terug en veel landen hebben weer respect op ons. ..veel hier waren tegen Bosz en zijn spel…maar ik en veel hier stonden achter onze trainer en spelers in goed en in slecht…en Bosz samen met de jochies hebben nu bewijzen wat niet iedereen kon doen in 25 jaar…competitie is mooi maar europees zon mooie seizoen nooit gezien…ik geef een dikke en dikke credit aan Bosz en spelers maar ook aan onze 12de man….onze supporters….als we naar de finale gaan we gaan het pakken.. ..

      1. ajacied078

        mooi gesproken ! zelfde gevoel. werd gek op mn werk heb snachts snel die een wedstrijd gekeken haha

      2. rickert

        Dio, je beschrijft het erg mooi, ik moest helaas ook werken, dus kon er niet bij zijn… man man man.. alleen het radioverslag al.. kippenvel en tranen in mn ogen.
        s nachts de wedstrijd terug zitten kijken en bij elke ingreep vol passie, elke prachtige aanval, elke goal en de sfeer in het stadion… bekroop me het kippenvel weer. Als dit niet is, waar je de ploeg in moeilijke tijden voor steunt.. dit was voor mij het ultieme wat ik in jaren gezien en ervaren heb.

  2. Iceman

    Ik ook mijn bedenkingen gehad met Bosz en Krüzen maar ik ben toch wel blij dat zij het nu voor elkaar krijgen na al die jaren Sinds 1995/1996 zo door blijven gaan en blijven bouwen en mooi voetbal laten zien dan hoor je mij niet klagen top Bosz en Co. Keep It Up.

  3. woody79

    op naar hopelijk manU. en dan mourinho een poepie laten ruiken. lijkt me een fantastische finale

  4. KBouter

    “Ajax heeft mij altijd geïnspireerd”….ooit..maar dan ook echt ook geven ze toe dat Ajacied zijn het mooiste is wat er is!!

  5. Ajax Barcelona

    Eerlijk gezegd maakt het mij ff geen moer uit of we de finale wel of niet halen. Deze wedstrijd is binnen en ik was er bij. Hiervoor ben je Ajax fan. Het misschien niet winnen van de cup doet niets aan de “kick” van gisteravond af. Deze wedstrijd overtreft die tegen Schalke vele malen. Dit is Ajax. Spelers …… bedankt.

  6. Ajax Barcelona

    Opstelling zondag:
    Onana
    Tete (voor wedstrijdritme) Veltman Riedewald Viergever
    Klaassen, vdBeek Nouri
    Neres Dolberg Kluivert

    Opstelling donderdag
    Onana
    Tete Sanchez de Ligt Viergever
    Klaassen Schone (2e helft vd Beek) Ziyech
    Traore Dolberg Kluivert

    1. Widi

      Ik heb hier een paar opmerkingen bij: waarom niet Dolberg rust geven? Cassierra kan tegen Go Ahead prima spelen. En donderdag: waarom niet Younes? Hij is verdedigend sterker dan Kluivertje. En lichamelijk ook. Laat hem hun rechtsback een helft of een uur moe maken. Dan kan Kluivert het met zijn snelheid afmaken.

      1. Ajax Barcelona

        Dolberg vond ik gisteren toch beetje spelen alsof ik dacht: je mist wat ritme om de een of andere reden. Tegen Go Ahead mooie gelegenheid om op superscherp te komen staan. Ik dacht juist starten met Kluivert. Verdediging heeft dan energie genoeg om eventuele gaten te belopen en vooral in het begin kan Kluivert met zijn snelheid en mogelijkheid van wegsturen in de diepte meer voor gevaar zorgen. Stel dat die Fransen toch snel twee doelpunten maken dan blijft het achterin dichter zitten bij ze. Nu heb je vanaf minuut een een feller duveltje uit een doosje. Younes kan het dan in tweede helft overnemen. Precies omgekeerde gedachte dus ?

        1. Widi

          Hij zit altijd maar op die roodwitte stoelen. En hij blijft positief. Ik gun het hem ook wel.

    2. RobbyZ

      Of zondag de eerste helft Younes rechts Dolberg spits en Traore op links,om eens te kijken wat dat is en donderdag achterin zeker Tete in de basis en geen Veltman maar pb kennende zet hij Tete wéér op de bank,hoe goed hij het ook doet of deed. ? We gaan het zien allemaal! ??

  7. Peter en zijn Rockets

    Gewoon een goede trainer/coach. Werkt volgens mij hard. En laat ons juichen.

  8. Iamsterdam2015

    Als het niks is dan is het niks. Dat heb ik lang gezegd. Maar ik trek mijn keutel voor een groot deel in mbt PB, Traoré en de speelwijze. Eerlijk is eerlijk ajax speelt de laatste 4 a 5 wedstrijden top!!!
    Dus ga ik ff mijn hoekje in…….. Wie gaat er mee??

  9. ajaxpers

    Voor de duizendste keer, het goede spel is te danken aan de versterkingen en niet aan pb. Bovendien heeft hij zoveel blunders gemaakt die niet te vergeten/vergeven zijn. Iedereen is nu in de wolken maar ik blijf hem een ongeschikte trainer vinden en de argumenten zijn duizend keer verteld alleen.

    1. Ajax Barcelona

      Uit jouw koker is nog nooit een argument gekomen hoor. Volgens mij is elke trainer afhankelijk van de sterkte van het elftal. Maar joh, maakt het uit. Jij mag misschien zondag al lekker uit je dak gaan in Rotterdam.

      1. BobbyHaarms

        Hahaha ja echt hè?! ? Kom op Ajaxpers, wees verdomme eens blij met de resultaten ipv dat eeuwige gezeik over PB!!

        1. Widi

          Geef toe Bobby en AB, het wordt wel steeds leuker, het commentaar van ajaxpers op PB. En ook met de week geloofwaardiger.

          1. BobbyHaarms

            Zeker, heb je een punt Widi! Ik zie het al helemaal voor me: Hoe meer succes Ajax heeft onder PB, hoe zuurder de blik van Ajaxpers??

        2. dioajax

          Bobby en widi ik zeg het nog een keer…Ajaxpers is gewoon fdb….en hij zegt altijd tegen Bosz omdat hij jaloers is…mischien veel kampioenschappen maar niet( bijna )in europa finale….laat hem maar zeggen…ga lekker met de kakkies juichen die kampioen zijn…WIJ gaan naar de finale en we hebben onze oude gezicht terug in Europa. ..ik Ben een trotse ajacied na zooooooooooo veel jaren ook als we geen prijs winnen…

          1. BobbyHaarms

            Idd Dioajax, wat de uitkomst ook wordt ik ben beretrots op Ajax dit seizoen! Belangrijkste winst is toch wel dat dit gebeurt met een groot aantal talenten van de club met aantrekkelijk aanvallend voetbal zoals dat bij Ajax hoort. Maar zeker ook dat je nu merkt dat er in Europa (lees: de toplanden van Europa!) weer met respect over Ajax wordt gesproken! In een nog niet zo ver verleden waren we nog het lachertje van Europa..

    2. Moosie

      Peter Bosz wie kent hem niet!
      Peter Bosz Peter Bosz is bijna een echte Ajacied

    3. Emilio4Ajax

      Ja hoor daar is ie weeeer… Mister negatief en party killer… Ze zouden je van het forum moeten verbannen. Maar ja zoals zo vaak een ei hoort er bij…?????

    1. BobbyHaarms

      Scherp haha, idd. Maar liever dat de redactie een foutje maakt dan Ajax hoor ?

  10. Moosie

    Ligt het nou aan mij of is het de laatste 2 dagen een stuk gezelliger hier op het forum?

      1. EugAjax

        Ik ben er ook stil van geworden zo een ‘slecht’ beleid het trio BOS(Z) voert………….
        Quote van Jonk in Helden:
        “We hadden voor ogen met Ajax weer de Europese top te bestormen. De heren (lees andere TH leden) wilden een andere weg inslaan. Ik zie het nu niet meer gebeuren…..”
        Er rest mij nog maar 1 ding!
        “ARE YOU WATCHING ARE YOU WATCHING ARE YOU WATCHING WIMPIE JONK ARE YOU WATCHING WIMPIE JONK.
        Halen we toch een Europese finale met dat ontzettend slechte trio BOS. Of niet AB en Widi?
        Ik heb als laatste nog een tip

        Sit back and enjoy the ride!! Maw concentreer je op voetbal en vooral Ajax zaken en niet op de randzaken!

        1. Ajax Barcelona

          Tering, het was zo gezellig lul. Je geilt er op om aangepakt te worden. Dus ……. jij je zin, flikker in een giertank en verzuip. Ik wil je best helpen. Zo, jij ook weer je zin en klaargekomen en nu oprotten.

          1. Ajax Barcelona

            Zal toch niet. Wil nog wel ff plezier houden aan wedstrijd van gisteren.

          2. Moosie

            Ja vooral omdat ik persoonlijk verantwoordelijk was voor hun vertrek godver de godver wat een klotezooi 🙂

          3. Moosie

            Eugje waarom ben je nu zo dom om te komen zeuren?
            Je hebt van de week een heel zeikverhaal over hoe vervelend jij je behandeld voelde.
            Boehoe de tranen had ik in mijn ogen.
            En dan kom je vandaag proberen om je gelijk te halen.
            Dankzij Johan en Jonk hebben wij nu een geweldige lichting spelers.
            Als Jonk zo slecht is waarom zou Johan hem dan aanstellen als bewaker van zijn nalatenschap en Ajax de rug toekeren?
            Kijk en daarom ben jij een verschrikkelijke klootzak.

        2. Geroldkohlen

          eug heel jammer deze opmerking! je weet toch ook wel dat de jeugd dat nu allemaal doorkomt een erfenis is van jonk! niet gepast na zo’n fantastische voetbal avondje gisteravond! en wat andere allemaal over PB zeggen of FdB idem dito, 2 trainers die je niet kan vergelijken ook niet kwa spelers materiaal. op deze manier winnen van lyon, met pb als trainer is een wedstrijd om nooit te vergeten. maar ook de wedstrijd tegen barca die wonnen, met FdB was een wedstrijd om nooit te vergeten. ik hoop dat we dit seizoen afsluiten met een prijs want dat is wat we verdienen, want bij ons ajax hoort goed voetbal met een prijs in een seizoen.

          1. Widi

            Gerold, Eug heeft het weer eens over zichzelf. Het enige wat hij wil zeggen is: kijk eens, ik had gelijk!

          2. Widi

            Die wedstrijd tegen Barcelona vergeet ik trouwens ook nooit. Toen zat ik in Rio de Janeiro in een kroeg vol met lui die voor Barca waren. En nog twee Nederlanders. Heerlijke avond ook.

          3. Indojood

            Hij heeft nou eenmaal een pesthekel aan Jonk. Het is een soort ajaxpers.

          4. Indojood

            Rationeel gezien kan je de antipathie jegens Jonk en de sympathie voor Jopie niet verklaren. Er moet iets anders aan de hand zijn anders kom je niet voor de zoveelste keer als een aandachtshoertje weer terug.

        3. Widi

          Ik ben heel trots op Ajax. Maar de top is CL. Real Madrid. Juventus. Bayern Munchen. Barcelona. Daar is Ajax nog niet. Dus het uiten van jouw frustraties hier is onterecht. Jammer dat jij mij weer iets in de schoenen probeert te schuiven. De oplettende lezer weet wel dat ik het vaak voor de directie en voor Overmars in het bijzonder heb opgenomen. En het was de afgelopen dagen inderdaad een stuk gezelliger. Dus ik hoop dat jij je nu wel een keer aan je belofte gaat houden.

        4. Peter en zijn Rockets

          Jij was toch opgedonderd Kneug! Ga lekker je vrienden van de postzegel verzamelaars club lastig vallen. Mafketel. Donder op!

  11. Ajax Barcelona

    Teksten zijn lekker kort en bondig en goed leesbaar. Heerlijk.

  12. AFCA my World

    Europese topclubs kloppen aan voor Sanchez en de Ligt,iets kleinere clubs voor Ziyech en Tete ! Het zal toch niet gebeuren ! Hou ze nog 1 seizoen (minimaal) bij elkaar AUB !

    1. afcadeluxe

      die eerste 3 gaan niet weg,en stilletjes hoop ik dat dit team zelf wil samenblijven en in 2jaar evtl.de vruchten daarvan kan plukken

  13. Bert62

    Hoop dat de finale MU – Ajax wordt en dat ze daar net zo’n prestatie neer kunnen zetten, maar eerst volgende week maar zien door te komen. Ik zou als ik Bosz was zondag zijn B elftal maar inzetten tegen de Eagles.

    1. Widi

      Als Ajax de finale haalt, spelen we thuis. Kan dus hoogstens Ajax-Man U worden. En niet andersom.

  14. JohnDoe77

    Heel leuk om te lezen en weet je? Wellicht was zijn interview wel super raak; hij moest wennen aan Ajax en Ajax aan hem! Nu de beker winnen!

  15. Indojood

    Ene BobbyHaarms (niet de onze) heeft een mooi verhaal geschreven in het artikel van Ronald Koeman op Voetbalzone. Het is een lang stuk maar het waard om te plaatsen:

    Koeman (18 september): “het is absoluut belangrijk dat je vasthoudt aan je idee van voetballen, maar nee, je wint er geen prijzen mee.”

    Koeman (4 mei): “een geweldig Ajax. De intensiteit waarmee ze speelden, er werd goed druk gezet. Het was zeer goed! Laat ze eerst maar de finale halen, maar dan kan Ajax zeker winnen van Manchester United.”

    Tsja….. 🙂

    Bosz is enige die met Cruijff-riemen tegen smerige modderstroom van fysiek en mentaal gelul in roeit.

    Ook als Bosz er nu nog uit vliegt in Lyon, verdient hij daarvoor een contract voor 10 jaar. In een jaar (waarin Bosz meer punten haalt dan De Boer ooit maar gewoon pech heeft met sterk Feyenoord) heb ik al 14 miljoen keer meer genoten dan 6 jaar De Boer!

    Heb me laatste 2 jaar geegerd aan populisme in NL. Elkaar maar nalullen tot we er bij neervallen. Cruijff-voetbal/Hollandse school niet van deze tijd? Waarom baseren bijna alle coaches in topvoetbal (met mannen als Sampaoli, Klopp, Tuchel, Guardiola en Low) zich op spel van Johan? Dus het Cruijff-principe met 10 man direct op de bal drukzetten, waarvan we tegen Lyon, Feyenoord, Schalke en Kopenhagen hebben genieten is niet meer van deze tijd? Dus het Cruijff-principe om tegenstanders de wil op te leggen, bij de strot te pakken, is niet meer van deze tijd? Dus het Cruijff-principe direct diepte zoeken (naar voren!) in de opbouw (derde man) is niet meer van deze tijd? Dus het Cruijff-principe om verzorgd op te bouwen via de as – het middenveld (en niet veilig via de backs) – en durven opendraaien, is niet meer van deze tijd? Dus het Cruijff-principe om buitenspelers ten alle tijden een-tegen-een te zetten ipv veilig mee te laten lopen met hun back, is niet meer van deze tijd? Dus het Cruijff-principe om spelers vrijheid te geven ipv vol te stoppen met opdrachten, is niet meer van deze tijd?

    Dus deze populisten (papagaaienmedia voorop!) willen ipv het voetbal dan Bosz met Ajax tegen oa Lyon, Feyenoord, Kopenhagen en Schalke op de mat legde, liever de bus geparkeerd zien met fysieke beesten die alle ballen naar voren rossen? Zoveel mogelijk spelers die geen fouten maken, lekker Van Gaaliaans/de Boeriaans/blindiaans breed en terug?

    De Knvb en papagaaienmedia met al dat geleuter over fysiek en mentaal. Als je de pot gaat dichtgooien, op fysiek en mentaal gaat selecteren, word je eenheidsworst – een Bulgarije, Litouwen of Oekraine. En in de gym uren aan een gewicht hangen, dat kan de hele wereld. Als je daarvoor kiest, staat Nederland over 5/10 jaar op plek 97 van de wereldranglijst.

    Nederland is groot geworden door zich te onderscheiden! De Hollandse school/Cruijff-voetbal is jarenlang verkeerd uitgevoerd en verward werd met het voetbal dat Van Gaal-leerlingen als De Boer en Blind jarenlang hebben uitgevoerd (dodelijk saai breedtevoetbal, tikkie terug, tikkie breed, geen pressing, spelers ipv vrijheid te geven met technisch beperkte spelers, verkeerd opgeleid), maar is verre van dood! Alleen wordt het in Nederland al jaren niet uitgevoerd, maar stelen andere landen de show met Johans visie.

    Sterker nog, heel Spanje is van fysiek 442 dankzij Johan naar technisch/tactisch superieur 433/343 gegaan na de komst van Johan. Heel Spanje speelt dankzij de ommezwaai van Johan begin jaren negentig, nu opeens ons voetbal. En ze hebben er drie Ek/wk`s mee gepakt en domineren het Europese clubvoetbal al jaren. Ook Duitsland is met grote delen van deze visie (low is een groot fan van Cruijff) wereldkampioen mee geworden. Of de Belgische succesgeneratie die gevormd is nadat de Belgische bond het werkvoetbal over boord gooide en de jeugdopleiding aanpaste aan Hollande School/cruijffiaanse begrippen. Zoek eens op wat grondlegger Bob Browaeys daar over zegt (interview deze week op kanaal van Cruyff Football op Youtube)

    In de jeugdopleiding heeft Jonk het voetbal van Johan weer teruggebracht afgelopen jaren. Met als resultaat een paar pareltjes die precies weten hoe de Hollandse school gespeeld wordt. Daarvoor kende de opleiding 20 jaar van trainers die alleen maar voor eigen succes (landstitel, resultaatvoetbal) gingen met de A1, B1, C1, D1, etc. Nu Jonk weg is, zie je het oude verhaal weer: trainers als Vink die totaal niet denken aan de ontwikkeling van spelers, maar ipv voetballende spelers overal voor de grootste, sterkste en minst risiconemende spelers kiezen. Technische middenvelders op de vleugels, dan kan balverlies lekker weinig kwaad. Trainers als Vink zijn een gezwel, het is onbegrijpelijk dat Bergkamp niet ingrijpt.

    Gelukkig zijn er laatste mohikanen (mannen als Wim Jonk, Ruben Jongkind, Peter Bosz en Marcel Keizer) die de Hollandse School/Cruijff-school wel begrijpen 🙂

    Tip: Lees eens “De Hollandse School is springlevend (maar niet in Nederland)” van Pieter Zwart op het blog Catenaccio. (inmiddels door Bosz leeft het wel weer in Nederland, maar Zwarts artikel is van vorig jaar).

    1. EugAjax

      Indojood. Heel mooi artikel en top dat je dat deelt op forum! Nee hoeft van mij niet op facebook ?.
      Even over mijn ‘bijdrage’ van gister. Sorry maar dat kon ik even niet laten. Ik word altijd beetje recalcitrant van verkeerde beeldvorming. Moosie gaf aan dat het zo gezellig is en widi zei zo rustig omdat ik en Litmanen er niet meer zijn. Lees alle bijdragen laatste twee dagen terug en dan klopt dat op zijn zachtst gezegd niet helemaal. Dus ik denk even flink stoken en paar minuten wachten op commentaar en ja hoor was 4 minuten……..
      Nee ik haat Jonk niet maar ook hier was ik laatste 1.5 jaar heel recalcitrant omdat inbreng van Jonk door sommige gebruikt word om mensen voor alles en nog wat uit te maken. Nee jij niet. Jij discussieert daar alleen fel op omdat het uit je hart komt. Daar twijfel ik bij anderen volledig aan.
      Ik vind wel dat Jonk zijn inbreng schromelijk overschat word. Neem nu huidig succes. Ik lees heel veel terug dat dit komt door Jonk en dat het over paar jaar minder gaat door Bergkamp cs.
      Toekomst weet ik niet maat huidig succes en invloed Jonk? Eens wat feiten (en dit keer niet om te sarren)
      Opstelling
      Onana
      Tete. Sanchez. Ligt. Riedewald
      Klaassen. Schone. Ziyech
      Traore. Dolberg. Younes
      Slechts drie van de 11 man kan je flink of beetje invloed Jonk toezeggen. De andere 8 totaal niet. En dan komt het omdat we met drie reserves speelden want verdediging is normaal Veltman. Sanchez. Viergever. Sinky
      Dan heb je het over geen enkele speler waar Jonk volledig invloed op hebt gehad……
      Klaasssen en Veltman waren al door de opleiding min of meer.
      Bosz en Keizer idd super Cruijff adepten en werken volgens die filosofie. Maar Jonk heeft geen invloed gehad op die aanstellingen. Dus daarom word ik altijd beetje recalcitrant van groepje Jonk diehards. Waarvan ik vooral jou iig een echte aanhanger vind met het hart! En ook mannen als BH. Dat is prachtig om te lezen. Niet de ruziezoekers. Ik was zelfs al vergeleken met gedachtengoed Hitler twee dagen terug. Dus het spijt me dat ik even op jouw meest aan het hart liggend onderwerp even moest sarren. Vanaf nu word het echt rustiger en gezelliger.
      Sluit ik even af met een gestolen mooie quote van jou.
      “Ajacieden gunnen elkaar alles” en zo zou het moeten zijn. AJAX de club dat is het belangrijkst, rest is bijzaak.
      Ajax = Cruijff en Cruijff = Ajax. En Ajax gaat spelen in Johan Cruijff Arena. En eerste wedstrijd in Johan Cruijff Arena die gaan we met zijn allen nooit meer vergeten. Daar gaat het om. Om historische gebeurtenissen die je altijd bijblijven. Het ga jullie allemall goed mannen en vrouwen

      1. -buitenkantje rechts-

        Mooie reactie Eug.. zoals vaker vind ik dat je wel sommige zaken goed benoemt. Het is denk ik meer de vorm en het taalgebruik van je reacties. Qua inhoud kan ik me regelmatig redelijk vinden in je bijdragen hoor. Jammer dat je mijn advies niet volgt. Wat is er aan om tegen iemand aan te schoppen die toch niet reageert. Dan verstomt het verbaal geweld vanzelf.
        Zie Ajaxpers..
        Als 1 iemand is die inhoudelijk vele malen grotere onzin uitkraamt is hij het wel.. Maar Ajaxpers reageert nooit..hoogst zelden. En dat wordt hier inmiddels humor genoemd.
        Dus niet meer reageren op de forumpolitie hier, maar wel lekker je mening blijven geven.

        1. Widi

          BR, ik zie wel een groot verschil tussen ajaxpers en eug. Ajaxpers geeft gewoon zijn mening. Altijd hetzelfde. Net als Litmanen, die ook nog een onderbouwing geeft. Eug echter is sinds zijn terugkeer vooral bezig met sarren en uitlokken van vooral AB. Hij wisselt dat af met het huilen van krokodillentranen omdat hij respons krijgt. Niet oprecht. En stemming maken. Nadat ik aantoonbaar een keer of 5 heb aangegeven dat ik hem niet als racist zie, begint hij ook vandaag daar weer over. Met als enige doel om mij te beschadigen. Zoals jij weet, is er met mij echt wel inhoudelijk te praten. Maar Eug is alleen nog uit op sarren en uitdagen. En dan bijt ik af en toe.

          1. EugAjax

            Precies Widi 5 keer uitgelegd en ik begon je bijna te geloven totdat je het villedig eens was met bijdrage Moosie waarbij mij ‘gedrag’ vergeleken werd met gedachtengoed Hitler…………….

          2. Widi

            Jij en Seijs lezen en geloven toch wat je zelf wilt. Omdat het jullie uitkomt. Het is goed. Ik hoop echt dat je definitief vertrekt.

      2. De seijs

        ?heel duidelijk EugAjax. Je ziet ook gelijk wie zich aangesproken voelt???????En ja dat doet pijn bij de kids?????? gewoon lekker doorgaan. Jij schrijft de feiten en daar zijn ze maar wat jaloers op. Ja verschil moet er wezen hè .?????

        1. EugAjax

          Hey Seijs. Dank je voor je berichtje. Ik had net BR geantwoord. Is ook een antwoord aan jou dus.
          Dank voor je steun! Maar helaas ben ik er klaar mee. Geniet van onze mooie club en veel plezier in Stockholm/Solna en breng die cup maar naar Amsterdam, Johan Cruijff stadion ! ??

      3. Emilio4Ajax

        Kwa opstelling heb je mischien wel gelijk. Volgens mij heeft Jonk invloed gehad op de Ligt en Dolberg, maar ook op gasten als Nouri, van de Beek, De Jong en een heel deel van wat er in Jong Ajax speelt. Ook op die die nu de A1 zijn. Beetje gek dat juist Jonk nu de wereld rond reist om de Cruijff visie te spreiden. Volgens mij heeft die t dan toch nog niet zo slecht gedaan… Toch of niet dan… We kunnen wel diskuteren tot we een ons wegen, maar je komt toch niet verder. Dood eenvoudig vanwege het feit dat wij geen invloed hebben op dat wat er gebeurd is en nu gebeurd. Waar we wel invloed op hebben is het moment nu. In mijn ogen is Bosz de juiste man op de juiste plaats en genieten we allemaal weer van ons Ajax. Probleem blijft altijd dat Bosz niet Ajax is en Ajax niet Bosz. Dat Ajax1 zo speelt zoals alle willen is niet genoeg…Het moet door de hele opleiding gaan, van de E-tjes tot aan Jong Ajax, want anders riskeer je dat d spoeling over een aantal jaren weer dun wordt. Daarom ook wordt er vaak naar Jonk teruggegrepen omdat die garant stond voor dat wat het Ajax 1 nu is… Verkeerder trainers in de benedebouw en je kunt de bovenbouw vergeten…?? Prettig weekend…?????

      1. Ajax Barcelona

        Helaas willen sommigen mensen het gewoon niet begrijpen wat er bedoeld wordt. Als ze nl zeggen het eindelijk te begrijpen moeten ze toegeven dat ze fout zaten en dat zal niet gebeuren. Het blijft een kortzichtige blik op iets heel moois wat Ajax simpelweg dreigt kwijt te raken.

  16. EugAjax

    BR ik WEET dat je gelijk hebt. Negeren is het beste. Ik kom er alleen steeds meer achter dat dat niet in mijn aard zit. Ik heb laatst geprobeerd maar elke bijdrage van mij komen er 4 grappenmakers op af en inmiddels 5. Kijk ik ben ook niet de makkelijkste. Ik schrijf erg zelfverzekerd en dat stuit tegen borst denk ik. Neemt niet weg dat ik nog nooit vuile woorden heb gebruikt. Ik snap dan ook werkelijk niet dat ik dingen naar mijn hoofd krijg die ik krijg. Met als grootste dieptepunt vergelijk met gedachtengoed Hitler en dan Widi die meteen “eens” roept……en daarvoor stampvoetend roepen dat hij mij nooit racist hebt genoemd. Sorry maar ik paa daarvoor. Als dit forum bestond uit leden excl die 5 dan kom ik terug. Helaas gaar dat niet gebeuren. De “rust zal terug zijn” volgens dat inmiddels kwintet. Ik moet dat nog zien! Het spijt me maar ik heb er echt genoeg van. Ondanks de velen echte toppers op het forum. Zeg maar zo ongeveer iedereen op 5 na (even uitgaan van afzonderlijke nicks?). Dank je voor je steun vind ik echt gaaf! En o ja handen af van Sinky hoor hahahahaha

    1. Indojood

      Vind dit wel weer merkwaardig. Je komt, naar eigen zeggen, terug om te sarren en nu weer een stukje vol zelfmedelijden.

      Ik hoop dat je in het echte leven wel opkomt voor anderen die onheus worden bejegend. Ik hoef en verwacht niets van iemand hier want ik kan prima voor mezelf zorgen maar ik heb die verantwoordelijkheid als Ajacied en mens t.a.v. jou wel getoond toen iemand je in de gierput wenste want Ajacieden gunnen elkaar iets.

      Niettemin wens ik je het allerbeste.

    2. Ajax Barcelona

      Seijs is dus een echte topper in de ogen van Eug. Goh. Daar word ik nu onpasselijk van.

  17. EugAjax

    Indojood ik hoop niet dat jij denkt dat je bij de 5 hoort. Zeer zeker niet en ik heb je al bedankt dat je me geholpen en gesteund heb. Tevens heb ik je in een antwoord naar Moosie een voorbeeld genoemd van iemand die opkomt voor iedereen die onheus bejegend word. Door diegenen aan te pakken die dat doen. Dus ik snap even niet waarom je dit merkwaardig vind. Mss omdat je denkt dat jij bij het kwintet hoort? Even voor goede orde kwintet bestaat uit
    AB, Widi, Prins op de gracht, Rockets en Moosie.
    En voor iedereeb die het nog niet duidelijk is.
    HANDEN AF VAN INDOJOOD en neem een voorbeeld aan die man, een echte Ajax en Cruijff fan uit het hart. Wie aan hem komt komt aan mij!

  18. Ajax Barcelona

    Het is toch godverdomme net onkruid. niet uit te roeien, het blijft terugkomen.

Comments are closed.