Bosz: ‘Tevreden ben ik nooit, maar bij vlagen aardig voetbal’

0807sparta-ajax_bosz

Peter Bosz was na afloop van de wedstrijd tegen Sparta gematigd tevreden over het spel van zijn ploeg. Ajax is er nog niet, in het streven in een andere stijl te gaan voetballen. Bosz: “Dat gaat met vallen en opstaan. We willen met ‘druk’ naar voren spelen. Dat is niet altijd gemakkelijk. We hebben toch de nodige openingen gevonden. Dat is goed. Ik vond het een terechte overwinning. Bij vlagen voetbalden we aardig vandaag. Ik ben niet volledig tevreden, maar dat ben ik nooit. Het kan altijd beter. Het is niet makkelijk om een opening te vinden als een ploeg zo compact en verdedigend staat. Maar dat lukte af en toe. Wij zetten druk en speelden op hun helft. De winst is het belangrijkste en bij vlagen heb ik aardig voetbal gezien. We laten een stijgende lijn zien’, aldus Bosz voor de camera;s van FOXSports.

Bosz liet weten tevreden te zijn over hoe Daley Sinkgraven het als linksbuiten had ingevuld. ‘Hij is meer een middenvelder, maar bij afwezigheid van Younes heeft hij het uitstekend ingevuld. Hij speelde goed tussen de linies en zorgde voor balbezit. Hij moest weer even wennen maar werd beter en beter. Mijn complimenten.’

In afwachting van de nieuwe spits posteerde de opvolger van Frank de Boer op het Rotterdamse Kasteel Mateo Cassierra in het centrum van de aanval. “Ik ben erg tevreden over hem”, aldus Bosz over de Colombiaan. “Hij spreekt niet eens Engels en ik geen Spaans. Hij is misschien nu nog geen diepe spits, maar dat wordt hij wel. Hij heeft op zijn leeftijd nog meer ruimte nodig. Het was wel een echte spitsengoal. Hij is negentien jaar. Ajax gaat veel plezier aan hem beleven. ‘

Bosz voegt graag een extra spits aan zijn selectie toe, maar snapt dat directeur voetbalzaken Marc Overmars nog geen opvolger voor de vertrokken spits Arek Milik heeft gevonden. “Het moet zorgvuldig gebeuren, we moeten de juiste binnenhalen. Dat is niet even makkelijk.”

Bron: FOXSports

Related posts

40 Comments

    1. Charka53

      Met echte verdedigers is dat minder onze verdedigers zijn ook voetballers die voor uit denken dus niet alleen bezig zijn met verdedigen

      1. Amoebe

        Beetje makkelijk antwoord!

        Laat ze dan eerst maar hun basistaak oppakken want zo krijg je er nog veel tegen.

          1. PvL020

            Hurbie dat kan je toch ook niet verwachten in zo’n korte tijd. Ik heb er echt wel vertrouwen in

          2. BobbyHaarms

            Ik heb er ook vertrouwen in. Ik geef het je maar te doen, met zo’n selectie zorgen dat je wekelijks de supporters tevreden houdt met prachtig voetbal en zowel nationaal als internationaal weer op de kaart komt. Echt niet makkelijk met zo’n beleid van je bestuur en RVC!

    2. Amoebe

      Ook begin ik me steeds meer te storen aan het gedrag van cillessen! Altijd dat zure gezicht en “proffesionele” tijdrekken.

      1. vjci

        Tijd voor een knappe reserve keeper, die het niveau ajax aan zou kunnen die het cillessen heet onder zijn voeten kan maken

        1. BobbyHaarms

          Dat kan al gauw momenteel. Cillessen staat al veel te lang stil in zijn ontwikkeling en straalt nou niet bepaald uit dat hij echt beter wil worden bij Ajax. Sterker, hij ziet een transfer best zitten. Graag alleen spelers bij Ajax met de absolute wil om te winnen, halfbakken spelers hebben we nou wel genoeg gehad.

      1. BobbyHaarms

        Veltman kan geweldig verdedigen maar zal wekelijks een 7 of een 8 moeten halen anders staat zijn basisplaats toch echt op de tocht. Wil graag Sanchez wel eens zien bij ons, lijkt me een killer.

    1. De seijs

      Met Veltman in de basis is het altijd billen knijpen. Hopelijk zijn we nu van hem af. Sanchez pak je kans als je hem krijgt zaterdag en blijf basis speler dan zijn wij van een soap (Veltman) verlost.

      1. PvL020

        Wordt moeilijk achterin, Shanzes gaat spelen maar ten koste van wie? Veltman, Riedewald zijn toch wel zeker denk ik.

        1. De seijs

          Veltman man speelt al 4 jaar word zijn 5 jaar zoals hij speelt en de defensie leidt kan echt niet. Die jongen is nou echt wel klaar bij ajax. Ik gun hem echt alles alleen geen basisplaats.

          1. Litmanen

            Onderaan mijn commentaar op jouw Veltmannetje. Overigens een belachelijke tweede gele kaart.

    1. HURBIE

      Heb niet op het puntje van mijn stoel gezeten
      Vond het allemaal te ingestudeerd ,
      Veel onzekere spelers
      Bazoer liep tegen zichzelf te voetballen
      We zijn er nog lang niet
      Zag geen plezier in het spel

  1. Litmanen

    Veltman is de beste centrumverdedige bij Ajax. Alternatief? Dat is er dus niet, tenzij je daar Westermann wilt zien. Veltman is een technisch hoog begaafde voetballer met een prachtige pass in zijn benen en ondanks dat hij geen twee meter is een hele sterke kopper. Praktisch geen spits wint de kopduels van hem.
    Dus, ik hoor graag wie er dan beter is….

  2. KBouter

    Dat is nu heel makkelijk lullen..wie bij Ajax is beter, juist..Ajax heeft geen betere. Misschien gaat Sanches het doen, maar doe de vraag eens..wie bij Oranje is beter, want daar zie je …en terecht …Veltman nergens meer terug. Veltman is voor Sparta misschien goed genoeg, maar Internationaal ( zelfs jullie vriend Gaal vind dat,) komt gewoon te kort. Tegen Sparta vandaag…man man..billetjes weer tegen elkaar. We missen een echte verdediger, een Vlaar of de Vrij die mega veel beter zijn.Veltman is categorie Sven v Beek.

  3. Sonsee

    Dat geneuzel over ik zie geen verschil met het spel van vorig jaar is onzin. Als Bosz zijn manier van spelen er binnen een paar dagen in had gekregen zouden we het al hebben kunnen zien. Maar het heeft tijd nodig, tijd die Ajax slecht uitkomt aangezien je op het randje van plaatsing voor de CL staat. Ik denk namate dw tijd vordert we echt wel een ander spelbeeld van Ajax krijgen te zien.

  4. Nultwintig

    Geweldige uitspraak van Bosz “Het moet zorgvuldig gebeuren, we moeten de juiste binnenhalen. Dat is niet even makkelijk.”

    1. BobbyHaarms

      Mee eens, het komt behoorlijk knullig over dit. Zal best wel wat kunnen deze spits maar als dit niveau het niveau is wat een club als Ajax momenteel binnenhengelt…tsja.

  5. Germain

    Heb alle vertrouwen in een veel beter seizoen dan de afgelopen twee. Zeker als we met wat geluk de C.L. in gaan. Cassierra is een aanwinst, het middenveld staat vol met goeie voetballers en Tete, Veltman, Sanchez, Dijks wordt een vestingmuur. Oke Bosz, laat je niet beinvloeden en ga door met waar je mee bezig bent.

  6. quadsboy

    Bosz bij ajax is het niet 1,2,3 dat je het voorelkaar krijgt hoor gewoon je ding blijveb doen en wat meer na ons luisteren hahaha dan komt het wel kids

Comments are closed.