El Azzouzi: ‘Dolberg? Ik had misschien wel in de spits van Ajax móéten staan’

0807elazzouzi_deboer

Ajax opent komende zondag het nieuwe Eredivisieseizoen met een uitwedstrijd tegen Sparta. Zakaria El Azzouzi treedt zondag als huurling van Sparta Rotterdam aan tégen Ajax, zijn eigenlijke werkgever. De twintigjarige aanvaller had het graag andersom gezien. De twee jaar jongere Kasper Dolberg speelt zondag mogelijk als spits tegen Sparta. “Ik vind dat ik daar ook had kunnen staan, misschien wel had moeten staan”, stelt El Azzouzi in het Algemeen Dagblad.

“Kijk, ik heb voor vijf jaar getekend in Amsterdam. Het is mijn club en ik hoop in de toekomst mijn kans alsnog te krijgen. In dat opzicht zie ik Sparta als een volgende tussenstap naar de top.” El Azzouzi kwam afgelopen seizoen tijdens de tweede seizoenshelft op huurbasis uit voor FC Twente en speelde ook toen tegen Ajax. Het duel eindigde in een 3-0 nederlaag maar El Azzouzi was zeer gemotiveerd om tegen zijn eigenlijke werkgever te spelen. Dat zal zondag weer zo zijn, zo verteld hij heel eerlijk. “Het in dubbel opzicht een mooi moment om mezelf te bewijzen. Het belangrijkste is om het Sparta-publiek voor me te winnen, maar het is ook een kans om mezelf in de kijker te spelen bij Ajax.”

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts

59 Comments

    1. marcussboss

      Haha liever dat hij het de week erop pas laat zien hoor?tegendoelpunten kunnen ook fataal zijn in de kampioensstrijd

      1. jojocoolio

        Ik heb hem gevolgd bij twente maar hij is zeker geen ajax spits voor de toekomst… En het is ook wanbeleid van ajax om el azzouzi een lang contract te geven…

    2. De seijs

      Cillessen had een grote mond over zijn verdediging. Promp ging hij de volgende wedstrijd in de fout. Hoop jij ook Marokkaan.

      1. De Ajacied

        Idd heb het altijd vreemd gevonden dat hij vehuurd werd aan Twente en nu aan Sparta,
        Is gewoon een talent die hoort te spelen bij Ajax
        ❌❌❌

          1. De seijs

            Hoezo?? Ben jij nou ajacied of een verkapte kakkerlak! Wil jij soms dat die Marokkaan scoort tegen mijn ajax. De ajacied

  1. marcussboss

    Had misschien gekund ja! maar ik hoop dat dolberg het ook bij invalbeurten houdt en dat er gewoon een topspits wordt aangetrokken?

    1. marcussboss

      niks tegen Dolberg natuurlijk. die jongen deed het uitstekend in de heenwedstrijd tegen paok

      1. dickst14

        gisteren was behalve de uitslag een drama. Dolberg heeft geen normale bal gehad, maar is een echte ajax spits. Heeft alles.

  2. Valentino

    Had hij bij Twente wat meer moeten laten zien, nog niet overtuigend genoeg. Misschien dat een jaartje Sparta hem goed doet.

  3. Kevke87

    Hij heeft wel een punt. probleem is dat dolberg uit buitenland gehaald is en azzouzi uit de jeugd komt. dolberg zal je dan minder snel verhuren. en los daarvan, zorg ervoor dat een trainer gewoon niet om jou heenkan, dan stelt hij je wel op.

  4. Geckoo

    Grootste voordeel nu is dat Alex Pastoor trainer is bij Sparta. Die heeft al lang bewezen heel goed met jeugdige spelers om te kunnen gaan en die maximaal te laten renderen. Hopelijk lukt dat ook bij El Azzouzi..

  5. -buitenkantje rechts-

    Dolberg was volledig onzichtbaar in de wedstrijd tegen PAOK.. El Azzouzi is een jongen uit eigen jeugd..opgegeroeid met het Ajaxsysteem.. Zou het denk ik goed doen als Ajaxspits. Heb hem liever dan Dolberg, Zivco en ook Cassierra.. In dat oogpunt is ook Cassierra een overbodige aankoop. Voegt ook niks toe aan wat we al hebben. Sanchez voor de vertrokken vd Hoorn zou achteringenoeg zijn geweest. Dolberg moet nog zeker 2 jaar jong Ajax gaan spelen.. Zivco kan worden verkocht..of je stelt hem op. Hij moet nu spelen. Denk dat je met Zivco en El Azzouzineen mooi spitsenduo achter een eventuele (top)aankoop voor de spits had gehad. Was veel logischer geweest dan een Colombiaan van 19 jaar.. Je hebt verdomme 3 spitsenlopen van minimaal gelijkwaardig niveau!! Geef Cerny en Muric nou ook eens een kans en stel Nouri op! Positie 10 is hem op het lijf geschreven! Voorhoede Cerny/El Ghazi ..Nieuwe aankoop spits/Zivco/El Azzouzi..Muric/Younes En dan op 10 Nouri/Schöne… Klaar!!
    Logisch..duidelijk..herkenbaar..en uitvoerbaar!

  6. Indojood

    Cassierra is al afgeschreven maar Zivkovic die twee jaar gefaald heeft, verdient nog een kans. Gaat hard hier. Waarom verdient Cassierra geen kans als centrumspits?

    1. -buitenkantje rechts-

      Kan ook hoor.. Maar is hetzelfde niveau Zivco/Dolberg.. Heb Cassierra nu 4 wedsrijden zien spelen. Aardige spits.. Als je hem goed gebruikt (dus niet links buiten) maakt hij er denk ik wel tussen de 15-20 goals. Maar heeft geen extra toegevoegde waarde.. Ik wil graag zien dat een aankoop er direct staat.. Niet van..misschien kan het in de toekomst wel wat worden.. Die spelers hebben we zelf in huis. Die hoeven we niet te kopen.
      Om even de lijn Cruijff aan te halen.. Je koopt alleen als je zelf de kwaliteiten niet in huis hebt.. Het een speler met exceptionele kwaliteiten is. In dat oogpunt is Cassierra een overbodige aankoop. Geen toegevoegde waarde.

      1. Indojood

        Daarover bestaat geen misverstand, over de lijn Cruijff. In januari hebben we ook al over de spitspositie gediscussieerd en het gebrek aan beleid hierop. Daarin heeft het TH niets veranderd. En we waren het er toen ook al over eens dat topspisten toch niet naar Ajax of NL komen. Het is een herhaling van uitspraken hier.

        Ik wil Cassierra wel in de spits zien, hij lijkt wel fysiek een stuk sterker dan Dolberg, Zivko en El Azzouzi. Dan kan een voordeel zijn. De topspits komt toch niet.

        1. -buitenkantje rechts-

          In die zin is er sinds januari wat veranderd dat we nu een zak geld gekregen hebben voor Milik.. Als dat geld herinvesteert in een nieuwe spits is er genoeg kwaliteit te krijgen. Ik hoop dat Cassierra zich goed ontwikkelt, masr betwijfel of hij ons naar de CL schiet.

          1. Indojood

            Met die zak geld wordt het nog moeilijk zat. Wel Ziyech wel naar Ajax? Laten we het beste er van hopen.

          2. Remco425

            Aan die zak geld heb je niets als die topspits de Eredivisie gewoon niet interessant genoeg vindt.

  7. In memory of J.C.

    Ik zie zo langzamerhand graag een heel elftal met een Marokkaanse achtergrond. Lijkt me heerlijk. Al die kleine racistjes compleet uit hun plaat, schuimbekkend overlopend naar PSV of Feijenoord. Zal helaas een droom blijven maar leuk om even gedacht te hebben. 🙂

    1. -buitenkantje rechts-

      Nou idd imofJC.. Laat dat soort types aub heel snel overlopen naar een andere club.. We zijn hier bezig met voetbal.. Ongeacht huidskleur..afkomst of religie.

  8. -buitenkantje rechts-

    Ik lees trouwens dat Ajax inmiddels meerdere keren met Raiola heeft gesproken over Balotelli…
    Zou binnen een dag rond kunnen zijn…

    1. Indojood

      Iig, geen Marokkaan dus één persoon zal tevreden zijn. Ziyech is geen optie voor hem. ?

    2. Remco425

      Volgens mij wil Vallotelli minimaal Champions League spelen, dus zouden we eerst de volgende ronde moeten doorkomen. Zou overigens de slechtste aankoop aller tijden zijn.

  9. vanzanten

    Ik hoor trouwens heel erg weinig meer over een nieuwe spits. Ik had eigenlijk verwacht dat er snel een vervanger bekend zou worden na de bevestiging van vertrek van Milik. Maar het blijft erg stil.

    1. Indojood

      We horen niets totdat er een akkoord is met iemand, tot die tijd blijven het geruchten. Maar Balotelli lijkt meer dan een gerucht. We gaan het zien.

  10. In memory of J.C.

    De roddelsites staan bol van een snel akkoord met Balotelli. Toch wel geinig, Balotelli in de clinch met Willems of met Kuijt. Ziekend tegen Utrecht en Den Haag. Heeft toch wel iets van leuk theater om naar te gaan kijken. 🙂

      1. 11Younes11

        Dat zou wel een “kanon” zijn haha, daar zal iedereen het wel over eens zijn. Er moet in ieder geval één dezer dagen een aanvaller bij komen, want uiterlijk 8 augustus moet iedereen ingeschreven zijn voor de CL!

        1. vanzanten

          Dat wist ik niet! Dat betekent dat ik nog maar 4 dagen steeds maar weer het nieuws op alle sites hoef te checken. Ik heb er al weken bijna een dagtaak aan….

    1. Remco425

      Gaat niet lukken vanaf de tribune doordat hij weer eens te laat was of een training gemist heeft, of een fan op zn bek geslagen heeft, of de kleedkamer in de fik gestoken heeft, etc. etc.

  11. In memory of J.C.

    Mij ook maar het is leuk om even met de gekte mee te doen en ….. marc en de rest is er gek genoeg voor hoor.

    1. -buitenkantje rechts-

      Zou wel spektakel geven..haha! Heb je wel een spits van bijzondere klasse in huis. Als hij het op zijn heupen krijgt is ie onhoudbaar.. Wel een groot risico.

      1. Remco425

        Een te groot risico. Bij topclubs is hij al niet te motiveren en dan zou de Eredivisie wel motiverend werken? Nee, zou een verschrikkelijke miskoop zijn.

  12. Germain

    Cassiera heeft zeker potentie, El Azzouzi en Zivkovic zijn te licht voor de Ajax ambities. Sinkgraven en El Ghazi ook te licht. 4 salarissen !!?? sneeuw voor de zon.

    1. -buitenkantje rechts-

      Dan moet je ook vol voor Cassierra gaan vind ik.. Zet hem in de spits met Dolberg en Zivco als back up.. Laat dat ook weten naar de buitenwacht.. Cassierra us onze spits.. Geeft hem ook direct vertrouwen.

  13. Iamsterdam2015

    Ze mogen wel opschieten met een spits. Las net dat ze tot 8 augustus de tijd hebben om de CL lijst met spelers door te geven aan de uefa. Daarna kan een eventuele nieuwe aankoop niet eens meedoen, wat dus weer onaantrekkelijk is voor die speler en wat dus een reden kan zijn om niet voor ajax te kiezen. Pffft marc wake up!!!!

  14. Gert Ajax

    Ben wel benieuwd naar el azzouzie en ook naar sparta en alex pastoor.
    Maar het meest naar Ajax uiteraard?

Comments are closed.