Bosz neemt het op voor Westermann, Van Marwijk en Van Halst breken hem af

0803paok-ajax_westerman

Heiko Westermann lag na het duel tegen PAOK behoorlijk onder vuur. Westerman ging bij de tegentreffer van PAOK opzichtig in de fout en had ook daarna enkele merkwaardige momenten. Peter Bosz nam het op voor zijn verdediger. ‘Als juist iemand in dit systeem vaker gespeeld heeft is hij het. Hij heeft natuurlijk nog niet vaak samengespeeld met deze jongens. In die zin is het misschien onwennig. Maar ik vind dat je nu geen individuele namen mag noemen. Dan zou je veel meer spelers kunnen benoemen die niet goed speelden en dom balverlies leden. Dit is niet het Ajax zoals we dat een week geleden zagen’, aldus Bosz.

De veelbesproken Duitser speelde een hopeloze eerste helft en tijdens de rust werd hij besproken op Ziggo Sport. Analyticus en ex-bondscoach Bert van Marwijk, die Westermann nog kent van hun gezamenlijke tijd bij Hamburger SV, staat niet te kijken van het geschutter van de mandekker. “Hij is gewoon erg onzeker”, aldus Van Marwijk over de verdediger, die gehaald is om zijn ervaring. “Hij heeft zelf ervaring naast zich nodig. Ik ben niet verbaasd over wat ik nu zie, ik herken hier een hoop dingen in. Maar Van Marwijk gaat verder in zijn mening: “Ik denk dat Mike van der Hoorn veel beter was”. Van Marwijk stelt tot slot dat de Duitser geen verdediger voor Ajax is. “Nee. Maar ik had daar (bij HSV, redactie) sowieso hele matige verdedigers. “Ik heb Heiko niet leren kennen als een leider achterin, die ook de jongens neerzet.”

Ook Jan van Halst doet graag een duit in het negatieve zakje: “Het is bijna lachwekkend”, aldus de analist van Ziggo Sport. “Hoe denk je dat medespelers naar hem kijken als hij dit soort cruciale fouten maakt? Dat wordt niks meer.”

Voor Westermann zelf zal zijn slechte optreden eigenlijk geen verrassing zijn geweest. “Veel van mijn debuutwedstrijden waren een catastrofe”, zei Westermann vorige week in gesprek met Voetbal International. “Van Greuther Fürth tot HSV tot de nationale ploeg; ik speelde persoonlijk steeds slecht tijdens mijn debuut, maar al die wedstrijden eindigden in een overwinning”, sprak Westermann achteraf gezien profetische woorden. Ook nu won Ajax immers weer.

Bron: NOS.nl

Related posts

92 Comments

  1. jojocoolio

    Goed van Bosz dat hij ze in bescherming neemt….
    Maar hij heeft nog een hoop te doen.. Succes petertje

    1. marcussboss

      Ja dat is wel goed van hem, maar hij had die clown gewoon in de rust moeten wisselen een leek kon nog zien dat die niet meer in de wedstrijd zou komen?

        1. HURBIE

          Om Westerman er nu meteen uit te halen vind ik niet goed voor zijn zelfvertrouwen
          Gun hem ook zijn kans om zich te ontwikkelen en te wennen aan het systeem

          1. Charka53

            Zo is dat HURBIE er waren er vele niet in goede doen dus zouden we spelers te kort gaan komen.

          2. dickst14

            Wat voor systeem Hurbie? Gisteren speelden we ineens een 5 3 2 systeem. On ajax gewoon en mazzel dat die Grieken er voor de rust geen 3 scoorden.

          3. HURBIE

            Dickst in iedergeval niet het systeem van gisteravond
            Laten we het nou maar gewoon op 4 3 3 houden

  2. woody79

    we zijn door. gauw vergeten en op maar de volgende ronde. er is nog genoeg te leren. zondag eerst sparta maar eens zoek spelen

  3. fredie

    Niet zo gauw negatief oordelen! Geef die jongen eerst de tijd en hij moet toch ook wennen!??

    1. f-side64

      wennen hij is GVD 32 jaar en in Nederland verdedigen ze het zelfde als in Duitsland het enigste wat een verdediger moet doen is tegenstanders van het doel weghouden en kordaat optrek bij vrije trappen en corners hoe moeilijk kan dat niet zijn

      1. HURBIE

        F side Een speler van die leeftijd en ervaring mag biet van dit soort knullige fouten maken

      2. Remco425

        Dicht bij het eigen doel verdedigen met een vol strafschopgebied of met veel ruimte in de rug is anders een wereld van verschil.

  4. Indojood

    Natuurlijk valt hij hem niet af.

    Slechte speler. Onaangenaam verrast. Dacht van te voren dat hij wel iets kon betekenen voor ons. Haal de Ligt er maar bij en zet Sanchez en Veltman in het centrum.

    1. In memory of J.C.

      De manier waarop hij alleen al de kopduels in gaat met een giga slechte timing maakt dat hij snel een bankzitter zal gaan worden vrees ik. Ook hoe gemakkelijk hij werd uitgekapt en op het verkeerde been werd gezet vond ik toch wel dramatisch om te zien. Natuurlijk kan iedereen een slechte wedstrijd hebben (zie klaassen 🙂 ) maar hier was het gewoon zichtbaar een gebrek aan elke vorm van techniek en timing. Heel erg jammer. Wie heeft de aanbeveling voor deze speler gedaan?

      1. Indojood

        O.a. Raffie, de held van onze Litmanen. Kan natuurlijk ook een kuststreek zijn geweest van Mr. Febo.

          1. In memory of J.C.

            Zie je wel, toch de eigenaar van Snackbar Westermann dus. Zijn slogan: Als je nog alles eten kan, neem je frikadellen van Westermann.

          2. Indojood

            Ja, daar had je het inderdaad over toen ie net gekocht was. HEB JIJ EEN GLAZEN BOL DAN? ???

          3. In memory of J.C.

            Ik overal mijn inside information 🙂 en die glazenbol in de badkamer is echt perfect.

        1. Litmanen

          Ben blij dat jij nooit een fricandelletje eet Indojood. Maar jij eet natuurlijk alleen kosjer…..

          1. Indojood

            Nee hoor, ben niet joods en heb niets met religie, ook niet met jodendom. De nickname hier is gewoon mijn variatie op de geuzennaam die we gebruiken.

            In mei was ik in NYC en daar was het eten in de joodse restaurants erg goed. Juist door beperkingen vanuit de religie wordt men erg creatief met gerechten, als je dan toch iets positief moet benoemen aan een religie.

            Je zou je culinaire blik eens moeten verruimen, Litmanen en voorbij die frikandel kijken.

      2. marcussboss

        Echt te gek voor woorden was dit! het zag er niet uit en als ik hem was had ik zelf nog om een wissel gevraagd. op deze manier breng je gewoon Europees voetbal in gevaar

    2. Litmanen

      Wie hij ook in het centrum zet, Westermann naar de Toekomst laten verhuizen zolang zijn contract loopt. De man heeft de motoriek van een blinde struisvogel. Zoals Van Marwijk al zei, dan had je vdHoorn níet hoeven te verkopen. Die was namelijk een klasse beter, terwijl ik die al volkomen ongeschikt vond voor Ajax.

      Leuk dat hij zijn spelers in bescherming neemt, maar heel Nederland heeft gisteren kunnen zien dat Westermann echt niet toevoegt aan Ajax. Hij bracht al zijn collega’s en Cillesen regelmatig in de problemen ipv ze te helpen.
      Wegwezen, zonde van het geld.

      1. Litmanen

        En ja, ik denk dat vdVaart een leuk centje heeft verdiend aan deze grap, maar ik geloof niet dat vdVaart de aankopen bij Ajax regelt. Bovendien, ik denk dat er jaarlijks tientallen spelers aanbevolen worden bij Ajax. Ook door oud-spelers.
        In dit geval, toen vdVaart Westermann voor de tiende maal in een half uur door de benen speelde beloofde hij hem aan te bevelen bij een club waar Raffie niet meer aan de slag mocht…… 😉

  5. Michel6172

    Heel Ajax moet wennen zo te zien, we zullen het mee maken in de volgende ronde.
    Één ding wat me heel duidelijk opviel gisteren, dit is niet het Ajax wat we kenden. Hoop echt dat er wat aan gedaan wordt.

  6. Sonsee

    Door de nieuwe speelstijl is het allemaal nog onwennig, je ziet dat de vaste waardes van vorig seizoen het zelfs moeilijk hebben. Daarmee bedoel ik onder anderen Dijks en Tete. Hopelijk wordt het gauw opgepikt en stijgen ze in een vorm die velen malen hoger ligt dan wat we gister hebben gezien.

  7. Brokamp

    Poulssen speelde zijn eerste wedstrijden ook niet best. Veel te vroeg af geserveerd, hadden ze later spijt van. Serrero hadden ze gisteren goed kunnen gebruiken. Waarom moet die eigenlijkweg. Tip voor Overmars, haal Zyech en doe Inkgraven als ruil object in de verhuur naar Enschede. Bas Dost als spitsen laat de Ligt aan het grote werk wennen. 16 jaar pas en echt het grootste talent wat we hebben.

  8. KBouter

    Ik weet niet of Westermann wat word. Wat ik wel weet is dat ik hem nog ff de voordeel van de twijfel gun, hadden we met zijn allen een paar jaar geleden niet precies dezelfde discussie en oordeel over Christiaan Poulsen?

  9. PvL020

    Maakte wel crusiale fouten. Maar ook bij de goal zag cillessen er niet geheel goed uit, bal kwam in de 5 meter en dat moet voor hem zijn

    1. afcadeluxe

      dat dacht ik ook toen ik de herhaling zag,cilessen had toch redelijk zicht op de bal en toch bleef hij op de lijn staan,vond cilessen wederom niet echt super overkomen

  10. jojo123

    Het is pas zijn eerste wedstrijd en het zal ff wennen zijn. Laten we kijken hoe het in de eredivisie verloopt voordat iedereen loopt te klagen en vooral de Ziggo commentatoren en -analysten. Was niet de enige die niet goed speelde.

  11. Dincowboy

    Nou het was met de hakken over de sloot hoop op de vlgd partij toch beter spel te zie maar toch toppie !!!

  12. EugAjax

    Goed van Bosz dat hij spelers niet afvalt in de media. Debuteren voor Ajax is gewoon lastig, het is weer eens een bewijs dat het in het begin altijd moeilijk is bij Ajax. Er zijn maar weinin spelers van buitenaf die er in 1 keer stonden. Kijk bijv Zlatan opmerkingen er maar op na in eerste Ajax seizoen, dat was ook niks volgens veel Amsterdammers. Echter je kan je wel afvragen of hij geschikt zou zijn voor spel wat Bosz voorstaat. Wat wel positief is dat Bosz in laatste zin concludeert dat het deze week echt stuk minder was dan vorige week. Nu moet hij nog even concluderen hoe dat nou toch kon zo ???

  13. De seijs

    Dat Bosz het opneemt voor zijn spelers is toch normaal. Laat hij ze nu ook maar beter maken en als team sterker , dat is zijn taak.

  14. nick-afca95

    Hij vind dus zelf ook dat ze vorige week goed speelde. Waarom ga je dan verdomme zo’n debiele opstelling neerzetten als het vorige week goed stond. Dat slaat toch nergens op?!?

  15. Slingertje.

    95% was van het niveau Schaamlipperdam 12 gisterenavond dus maar heel snel vergeten dit potje en hopen op een goede loting morgen.

    1. Indojood

      Schaamlipperdam lijkt me een leuke club, trouwens. Alleen vrouwenvoetbal daar, neem ik aan, anders is het niet interssant.

  16. f-side64

    maar die waren niet verandwoordelijk voor de 1-0 maar ik heb geen vertrouwen in de verdedigende kwaliteiten van westermann en wat is het nou voor belachelijke opstelling 3-5-2

  17. -buitenkantje rechts-

    Natuurlijk gaat Bosz in de media geen spelers afvallen. Is ook zijn taak om ze te beschermen. Intern zal er echt wel gesproken worden hoor. Neem aan dat Bosz ook niet blind is.
    Van te voren dacht ook ik dat Westermann een versterking van onze defensie zou kunnen zijn. Helaas behoorlijk op verkeken. Hij kwam over als een ouwe stramme heer die aan 45+ voetbal doet op zaterdagmiddag. Traag.. Slechte timing en positie.. Technisch niet vaardig genoeg.. en oogde onzeker. Ik hoop dat hij zich nog kan verbeteren en we nog een andere Westermann gaan zien. Deze man is zeker niet van toehevoegde waarde. Jammer! Wat ik me afvraag is hoe deze aankoop dan heeft plaatsgevonden. R vd V zou hem hebben aanbevolen. Maar Ajax (Overmars) blijft natuurlijk zelf altijd verantwoordelijk voor de aankopen die gedaan zijn. Dus afschuiven op vd Vaart vind ik onterecht! Je gaat zo’n man toch scouten?? Je vraagt je toch af waarom hij bij Betis op de bank zit.. Gaat rondvragen..met onafhankelijke mensen praten die hem vaker hebben zien voetballen.. Oude beelden bekijken enz… Dan weet je toch wat je in huis haalt?? Begin steeds meer vraagtekens te zetten bij het aankoop/scoutingbeleid van Ajax.. Niemand snapt er iets van..
    Ziyech moet natuurlijk gekocht worden… Een geode spits.. Bv Saviola… Zo moeilijk is dat niet.. Berghuis had natuurlijk ook voor Ajax kunnen spelen.. Om maar wat tebnoemen. Een aankoop moet direct inpasbaar zijn en een toegevoegde waarde geven aan het team.. Koop anders niks!!

    1. Indojood

      Nu gaat ontzettend spannend worden voor Davinson Sanchez. Als deze bij zijn debuut geen goede indruk maakt, dan wacht hem inderdaad eenzelfde eerste jaar als miskoop Zlatan Ibrahimovic.

      1. -buitenkantje rechts-

        Ik durf er 2 handen voor in het vuur te leggen dat Sanchez een betere indruk maakt dan Westermann..

        1. Indojood

          Nou dat is niet zo moeilijk, een betere indruk maken. Maar ik wil alleen maar aangeven dat Sanchez onder geweldige druk staat want hij is onze hoop in de verdediging.

          1. -buitenkantje rechts-

            Valt wel mee denk ik.. In principe kan je gewoon de verdediging van vorig jaar handhaven. Veltman en Reidewald centraal achterin. Dijks en Tete op de backposities. Viergever als invaller voor Dijks.. Veltman als invaller voor Tete en dan Sanchez centraal met Riedewald.

          2. Indojood

            Dat lijkt me niet. Sanchez moet met Veltman het centrum vormen. Daarvoor is hij gehaald, niet voor de bank.

        2. Remco425

          Ik moet ook weer terugdenken aan Marcio Santos. De wereldkampioen die bij Ajax ging voetballen. Een ongelukkige 1e wedstrijd en het was meteen klaar. Tuurlijk Westermann was dramatisch slecht, maar laten we het er vooralsnog op houden dat dit z’n debuutwedstrijd was. Slecht spelen en toch winnen, zoals hij vantevoren al had voorspeld. En elk nadeel heb z’n voordeel, het kan nu alleen maar beter gaan.

      2. Remco425

        Jezus, deze app plaats mn reactie op een random plek. Zie mijn reactie ongeveer 6 plaatsen hieronder.

    2. FrankiC

      BR Je staat er niet alleen in. Berghuis staat al jaren hoog op mijn lijstje ’te halen direct inzetbare spelerer voor Ajax’

        1. -buitenkantje rechts-

          Je treft het niet FrankiC.. Ben je na zoveel maand weer terug, tref je direct deze dwaas..

          1. f-side64

            ben je dan 1 dwaas als je een terechte mening geef als Berghuis zo goed is had hij al jaren bij Ajax gespeeld

  18. beni

    Westermann was de slechste en de rest slecht. Dat hele elftal heeft geen kwaliteit en dat spitsje ideale schoonzoon, 18 jaar wat verlang je daar van??! Die Colombiaan direct afserveren. En de boer 4x landskampioen omdat de rest het heeft laten liggen. In Europa bagger stelde niks voor.

    1. -buitenkantje rechts-

      Snap ik dus ook niet.. Je laat je toch goed informeren? Praten met oud spelers.. Trainers.. Scouts.. De simpele vrasg asn de huidige trainer wasrom hij niet bij de basiself hoort?

  19. Johan

    Heb op youtube gekeken…toen had hij meer haar bij Betis en in combinatie met gisteravond en Van Marwijk ben ik zeer sceptisch.
    Gaat m niet worden.

  20. Gert Ajax

    Had veel van Westerman verwacht maar ben bang dat het klaar is voor Heiko Heinrich Westermann

Comments are closed.