Nijland: ‘Ajax heeft twee zeer goede spelers aangetrokken’

0613mateo_casierra

Hans Nijland, algemeen directeur bij FC Groningen, is ervan overtuigd dat Ajax met Mateo Casierra en Davinson Sánchez twee zeer goede spelers heeft gecontracteerd. Nijland wijt dat aan het feit dat scout Henk Veldmate de twee spelers heeft gescout en dan zit het volgens de directeur van FC Groningen wel goed. Het duo kost Ajax bijna tien miljoen euro. Nijland verwacht echter dat het een goede investering is.

‘Henk en ik zaten jaren geleden in Uruguay op de tribune voor Suárez, wij waren de enige club uit Europa. Daar kun je je niets meer bij voorstellen. Alle clubs zitten in die landen. Talenten plus, zoals ik ze noem, krijg je daar nu niet meer voor minder dan drie miljoen. En dan moet je er zeker van zijn dat die goed zijn. Wij wisten toen Luis Suarez en Bruno Silva vast te leggen die later beiden vertrokken naar Ajax. Henk werkt nu voor Ajax en heeft nu weer twee spelers aangedragen en geloof mij als Henk deze spelers heeft gezien, kan de Ajax-supporter rustig gaan slapen. Dat weet ik uit ervaring van toen Henk bij ons werkte.’

Bron: VI

Related posts

21 Comments

      1. BobbyHaarms

        Die Nijland zal daar vast gelijk in hebben hoor, maar we hebben het nu over spelers voor Ajax en niet over spelers voor Groningen. Bij Ajax gelden hele andere wetten en hebben we een zeer kritisch thuispubliek. Een fluitconcert heb je zo te pakken..

        1. creutz1977

          denk toch bobby dat ajax hier goed aan doet… Om dit soort spelers te halen… Met een heel anders soort temperament… bv Suarez… ipv weer te gaan shoppen bij bv AZ…

          1. BobbyHaarms

            Helemaal mee eens. Ze mogen het laten zien waarom ze zo hoog staan aangeschreven

    1. De seijs

      Hoop dat Henk Veldmate deze keer ook gelijk krijgt. Dan hebben we weer wat om naar uit te kijken.

      1. Charka53

        Ik ik heb er alle vertrouwen in dat ze goed kunnen voetballen, maar ja Ajax heeft zo vaak goede voetballers maar helaas laten ze op het veld die niet zien dus afwachten maar.

  1. AFCA my World

    Hij zegt,de spelers mogen het bewijzen,over het algemeen zit er wat meer karakter en gif in die gasten ! Eindelijk echte kerels ?

  2. Indojood

    Ze waren toch al in beeld voordat Veldmate kwam? Hoe zit dat? Los daarvan blijft het verbazingwekkend, dat opportunisme. Suarez uit Uruguay is ooit goed gescout dus met deze twee Colombiaanse jongens komt het ook goed dus we kunnen rustig gaan slapen. Natuurlijk hopen we dat maar de logica en onderbouwing is ver te zoeken.

    1. rickert

      eigenlijk is dit een argument op basis van autoriteit, wat in de boeken officiële argumentatie is. De beste meneer weet hoe hij moet scouten, dus biedt dat hoop. Zekerheid heb je nooit, maar logica is het wel.

      1. Indojood

        Dat valt nog te bezien. Wat bij Groningen wel lukte, moet hier nog maar blijken. Andere club, andere eisen.

        1. dickst14

          Ik denk in dit geval dat ze wel gaan slagen bij Ajax. Als je in de halve finale van de Copa Libertadores kunt spelen dan zal het in de eredivisie ook wel lukken.

  3. KBouter

    De onderbouwing is zoals….vandaag regent het, dus zal het morgen ook wel regenen!

  4. bloedgroep AFCA

    nou ik kan rustig slapen….deed ik voorheen ook…na sommige wedstrijden echter huilend…ik zou zeggen ik laat me veressen door deze ‘super’ aankopen

  5. -buitenkantje rechts-

    Hoop dat hij gelijk heeft.. Maar zijn uitspraken zijn wat voorbarig.. Alleen het feit dat Veldmate ze gescout heeft maakt ze nog geen wereldtoppers..

  6. Slingertje.

    Nu maar hopen dat ze geen heimwee krijgen.
    Wat filmpjes op YouTube gekeken maar dat ziet er goed uit.

Comments are closed.