Zaterdag Condoleance Register in de Arena

0324cruijff_arena

Wij hebben het al vermeld in een eerder bericht maar willen een ieder toch nog even wijzen op de mogelijkheid op het condoleance register voor Johan Cruijff te komen tekenen in de Amsterdam Arena. Zaterdag zal er langs het veld in het stadion de mogelijkheid zijn om dit te doen. Vanaf 15:00 uur tot 21:00 uur kun je via ingang Noord B het stadion betreden. Edwin van der Sar zal hierbij aanwezig zijn.

Related posts

39 Comments

 1. Litmanen

  Vreemde tijd. Ik kan alleen in de ochtend. Dan maar een bloemetje in Betondorp.

  1. De seijs

   Een heel mooi gebaar. Dat iedere voetbal liefhebber tijd zal vrijmaken om nog een keer zijn respect te tonen. En er voor Johan zal zijn .

 2. Amoebe

  Ik zal een zeikerd zijn maar ik vind alles vanuit Ajax een beetje geforceerd of zo…..ik heb het idee dat het bij Barcelona meer vanuit het hart komt.

  Heb ik het niet over de supporters he maar puur vanuit de club.

  1. Remco425

   Ben ik het niet mee eens, het enige verschil vind ik dat zij God erbij halen, zij maken een kapelletje, Ajax een condoleanceregister, verder is alles hetzelfde, maar wij hebben die God niet nodig, want Johan was onze eigen God.

 3. Indojood

  Je hebt wel een punt hoor maar misschien is het niet eens bewust. Ajax lijkt zich geen raad met de situatie te weten en heeft in Van der Sar ook nog eens een koud afstandelijk persoon als “directeur”. In zuidelijke landen leeft men al meer op gevoel en emotie en zijn uitingen van verdriet en vreugde meer natuurlijk.

  1. Amoebe

   Nee indd ze lijken zich er geen raad mee te weten.

   Teveel oud zeer na afgelopen jaren.

   Ik zeg ook niet dat wij het net zoals Barcelona moeten doen, iedereen is immers zoals hij is, maar wel gemeend en vanuit het hart!

  2. Litmanen

   Indojood, je hebt wel gelijk. Als ik vdSar hoor of Sjakie Swart met al zijn emotie in zijn stem, dan denk ik dat vdSar waarschijnlijk nooit die man zal zijn die eigenlijk op die plek hoort.
   Maar ja, Johan heeft hem daar min of min neergezet…….

   1. In memory of J.C.

    Dat klopt, Johan zijn ideaal was allemaal oud voetballers op belangrijke plekken. Maar ja, in de geest van Johan: je kan pas een fout maken als dat is gebeurd. Helaas staat top voetbal niet gelijk aan top bestuurder. Schrijnend duidelijk geworden.

   2. Indojood

    Toen al die oud-spelers kwamen was ik echt superblij. Helaas zijn ze niet in staat om afspraken na te komen.

 4. Indojood

  Spreek voor jezelf met God niet nodig hebben, Remco. Ik ben ook niet echt religieus maar veel mensen vinden steun bij God, en de familie Cruijff blijkbaar ook, getuige het prachtige van Jordi op Twitter.

 5. Brokamp

  Een ieder is verantwoordelijk voor zichzelf. Ik ga altijd van mijzelf uit. Ik ben bijna 65 jaar en van kinds af aan werd Ajax er bij ons thuis met de paplepel in gegoten. Nu herdenk ik Johan op mijn manier, als voetballer was hij de beste maar later heeft hij pas laten zien wat een geweldig mens hij was. Zelf heb ik hem 1 x ontmoet op een bijzondere manier. Op 21 juli 1971 lag ik door een voetbalbotsing zelf in het ziekenhuis in Oldenzaal. Ajax speelde daar een oefenduel en Gerrie Muhren werd daar binnen gebracht na ook een voetbalbotsing. Hij kwam bij ons op de afdeling te liggen. Na afloop van de wedstrijd kwam de complete selectie die kort daarvoor de Europacup 1 had gewonnen hem opzoeken. Johan was daar natuurlijk ook bij, dit vergeet ik natuurlijk nooit meer . Ik had op mijn ingegipste arm de handtekeningen van de spelers staan. Een hele belevenis natuurlijk als jongen van 20 jaar. Ach je baalt natuurlijk als je zelf in het ziekenhuis komt maar Johan zou zeggen, elk nadeel heb zijn voordeel. Ik ga niet naar Amsterdam vandaag, doe het op mijn manier. 90 km rijden doe ik volgende week wel, dan ga ik naar Ajax – PEC Zwolle mijn andere club waar ik ook mijn hele leven fan van ben al hoop ik wel dat Ajax gaat winnen. ???

 6. afcadeluxe

  vertrek zometeen uit luxemburg als ik onderweg niet teveel tijd verlies rijd ik toch effe naar het johan cruyffstadion als ik toch in de buurt ben is het wel het minste wat ik kan doen voor zo 1topper…

 7. In memory of J.C.

  De tijd is (te) kort, waarom niet gebruik maken van het lange weekend. Volgens mij staan er geen activiteiten gepland in de JC Arena. Er moeten mensen voor “overwerken” maar dat mag het probleem niet zijn. Het is inderdaad wat geforceerd.

 8. Hika77

  Iedereen doet het verwerken op zijn eigen manier maar mooi dat Ajax zo’n platform bied.

 9. Slingertje.

  Dit had ’s morgens al mogelijk moeten zijn en dan ook een condoleance register bij De Toekomst.
  Mooi als de finale van de Future Cup Ajax-Barca wordt maandag.

 10. Indojood

  Heb net de livefeed vanuit Camp Nou gezien via de Telegraaf Facebook pagina. In Barcelona is het allang begonnen, er is gelegenheid t/m dinsdag, en het is afgestemd met de fam. Cruijff om het ingetogen te houden. Zojuist Joan Laporta zijn eer bewezen en een toespraak gehouden. Bij Ajax moeten we het straks tussen 15 en 21 uur doen….

 11. In memory of J.C.

  Bericht uit Barcelona: herdenkingsplek in het stadion met condoleance register. Open van zaterdagochtend tot dinsdag oftewel 3 dagen. Mogelijkheid bij Ajax: 6 uurtjes. Persoonlijk vind ik het van de kant van Ajax schandalig.

  1. De seijs

   En dat is maar goed ook. Alleen heb ik de indruk dat alles wat ajax doet bij sommige bij voorhand al wordt afgeschoten. En dat vind ik niet fair. Hier in Nederland hebben we met veel te veel regels temaken. Ook ajax dus. Denk dat dat het grootste probleem is.

   1. Amoebe

    Omdat andere teveel commentaar hebben mag ik geen commentaar hebben ?

    Nou ja laten we er maar over op houden…we zien het gewoon anders.

   2. In memory of J.C.

    Een ruimte in een stadion openstellen heeft niets met regels te maken. Ja, misschien Ajax regels. Zeker voor een grote gebeurtenis als dit worden zaken geregeld. Al leg je het register in de Ajax fanshop. Al zet je een kraampje buiten.

 12. De seijs

  Er moeten mensen geregeld worden. oa. verkeersregelaars. Ehbo politie etc. De arena moet nog schoongemaakt worden ivm interlandwedstrijd gisteren ik kan wel effe doorgaan maar ik ga ervan uit dat je hem nu misschien wel zult snappen .En bij deze alle mensen bedankt dat jullie dit voor ons Johan Cruyff bewonderaars mogelijk maken om de laatste eer aan hem bewijzen.

 13. Indojood

  Heb gelezen dat het condoleanceregister tot dinsdag open blijft. Goed gedaan Ajax! ???

Comments are closed.