De Boer: ‘Hebben tegenstander steeds bij de strot, we knijpen alleen niet door’

0322ajax-ado_deboer

Frank de Boer was na de 1-0-zege op ADO misschien niet zo kritisch als de fluitende supporters op de tribunes, maar zag ook dat zijn ploeg aanvallend te weinig bracht. Ajax was in verdedigend opzicht fel, stelde hij vast. Maar het aanvallende spel, hetgeen waarvoor de fans naar het stadion komen, liet te wensen over. “Ik miste de felheid die we in verdedigend opzicht wel hadden. De bal snel meenemen, inspelen en doorbewegen. Volgens mij hebben we een keer in de tweede helft zes een-tweetjes achter elkaar gezien. Dat is het ritme dat ik graag wil zien, zo kun je een tegenstander kapot spelen.”

“We willen aantrekkelijk spelen, maar het is niet ons spel om de bal maar naar voren te knallen. Natuurlijk zijn we superblij met de drie punten. Dat is heel belangrijk in deze fase, om de tweede plek vaster in handen te hebben. Maar je wil wat meer bieden aan je supporters. Dat hebben we vandaag te weinig gedaan. We hebben de tegenstander steeds bij de strot, we knijpen alleen niet door. Als we in die derde fase komen, rond twintig meter van het doel, moet er iets gebeuren. Dat ontbreekt op dit moment. Maar daar draait het wel om in het voetbal: kansen creëren en doelpunten maken. Ik ben het er volledig mee eens dat we niet goed hebben gespeeld.”

De Boer wil nog niet zeggen dat de spanning langzaam terugkomt in de titelstrijd nu Ajax 3 puntern is ingelopen en nog op 8 punten achterstand van psv staat. “Dat hangt van psv af. En ook van ons. Wij moeten zorgen dat we de tweede plek veiligstellen. Dat betekent dat je je wedstrijden moet winnen. Als psv tegen FC Twente een zeperd oploopt, voelen ze misschien een keer de druk. Dat weet je nooit. Maar wij moeten winnen vanwege die tweede plek. Alles wat meer is, zou ongelooflijk zijn. Maar om punten te pakken, moeten we beter spelen dan vandaag.”

Bron: AjaxLife

Related posts

32 Comments

  1. ajaxpers

    Er moet gewonnen worden en dat kan FDB dus geen gezeik en schande voor die supporters die hun eigen team niet steunen.

  2. Heutink

    Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen, frisse selectie nieuwe start! Come on Ajax!

  3. AjaxFanAlways

    daar lopen we het hele seizoen al tegenaan. als je het nu pas ziet is dat een beetje laat. doe er wat aan

  4. arjan89

    schande dat eigen publiek uitjoelt?? wat lul jij dan @ ajaxpers??
    dat is de manier hoe je als supporters kan laten blijken dat het nix is en we meer verwachten!
    ik heb me nu ook weer hele wedstrijd op de tribune zitten ergeren!
    dus doe niet zo kinderachtig dit is voetbal daar hoort geprezen en gejoel in, beter dan dat we de boel kort en klein slaan, dat schiet nix op nee

    1. Remco425

      alleen jammer dat de meesten die joelen en uitfluiten dat ook de enige manier is hoe ze zich vocaal laten gelden. Je weet waar het woord ‘supporter’ vandaan komt?

      1. gianni_ajax

        Normaal gesproken zie ik de waarde van uitfluiten ook niet in. Maar in dit geval denk ik dat het wel effect heeft gehad.
        Vlak na het gejoel van “voetballen” zag je Ajax gelijk weer een paar risico paasjes geven.
        ik zeg niet dat ’t daarna gelijk geweldig ging, maar na ’t uitfluiten leek ’t alsof ze in ieder geval weer probeerden te voetballen.

  5. JCruijff

    Zoals gewoonlijk zat ik in het stadion. Heeft Frank een andere wedstrijd gezien? Wat een dom gelul uit zijn nek. Dat hoor ik elke keer dat ze de tegenstander bij de strot moeten grijpen. Dat doe je niet als je de bal eindeloos heen en weer breed en naar achteren schuift in de laatste linie! Speel gvd die bal diep. De mogelijkheden waren legio. Maar kennelijk mag het niet. Als seizoenkaart houder wordt ik dit seizoen regelmatig genaaid door jullie. Wees eerlijk Frank en zeg gewoon dat dit de slechtste selectie is in jaren. Er zit totaal geen vernuft in. Niemand die een man kan uitspelen. Dit is gewoon Ajax onwaardig. Ik ben pissed.

    1. afcabass

      Het is niet zozeer de selectie, het is de drive, wil en scherpte van de selectie dat we al veels te lang missen.

  6. tomik17

    STELLETJE ZEIKERDS!!! Wordt helema gek van jullie, successupporters!! rot toch op

    1. N-AFCA

      Owh. Dus als je kritiek hebt ben je gelijk een successupporter? Rot lekker zelf op. Het is niet om aan te gluren dit voetbal en blijkbaar ziet FdB het zelf niet. Moet je dan maar ja en amen zeggen? Als seizoenkaarthouder mag je het best aangeven als je ontevreden ben.

      1. Ajaciedbrum

        Nee jullie willen de positieve dingen nooit zien en alleen maar zeiken over negatieve dingen het kan niet elk seizoen gaan zoals de afgelopen 4 seizoen dat moet je leren accepteren!!

  7. sabrina

    Misschien voor die jonkies niet verkeerd om eens zo’n seizoen mee te maken. Sommige zijn alleen maar kampioen geworden en dus de tegenslag van dit seizoen kan ze mooi weer met beide benen op aarde zetten. En zodoende weer volgend seizoen verder gaan waar we vorig seizoen mee waren gestopt.. Kampioen worden :). Ok het is voor ons als supporter niet leuk om aan te zien maarja….

  8. Rubenkw14

    We moeten iemand hebben die de eerste kansen gelijk afmaakt! Milik is te afwisselend en sightorsson is te traag… Schöne is een goede spits maar beter voor de links buiten of middenveld

  9. CasperAFCA

    Het is wachten op nieuwe aankopen, een paar spelers, waaronder Klaassen, Bazoer, Veltman en Cillissen, hebben het gewenste niveau, anderen komen helaas net te kort. Ik snap de lege stoeltjes ook wel, want zelf woon ik op 1,5u rijden van de ArenA. Ik ben dit seizoen een aantal keer gegaan en elke keer was het voetbal niet om aan te zien. Men wacht simpelweg op volgend seizoen waarin we hopelijk weer als Ajax gaan voetballen.

    1. The good times will come

      Klopt wat Jonathafca zegt vwb merendeel van de wedstrijden. Vaak moeten we al met 3-0 voorstaan bij de rust.

  10. cabfred

    Was gewoon een trieste vertoning… Totaal geen drive bij de spelers.. Lopen de slenteren.. Middenveld en achterhoede is goed maar voorhoede komt niks uit…

  11. AFC Ajax best

    Ik snap niet dat hij boilesen der nog in staat hij maakt echt veel fouten

  12. Robin

    Prachtige citaten weer meneer De Boer! Jij en jouw mannetjes zetten zich iedere week meer en meer voor lul. Ik hoop snel op verandering!! Ook binnen de technische staf!!!!!

  13. -buitenkantje rechts-

    Volgens mij haalt Frank 2 dingen door elkaar. Balbezit hebben, de bal rondspelen in een veel te traag tempo, is niet de tegenstander bij de strot hebben. Waar je naar zou moeten kijken is het aantal uitgespeelde kansen en de schoten op doel. Ik heb de wedstrijd gezien. Alle mogelijkheden en kansjes komen door toeval tot stand. De bal wordt naar voren geslingerd in de hoop dat hij goed valt. Er wordt nauwelijks een man uitgespeeld. Als dat eens gebeurt dan is er geen voortzetting. De bal wordt dan snel weer teruggespeeld, zodat je weer terug bent bij af. De spelers moeten meer gaan bewegen, aanbieden, diep gaan. Als een Ajax-speler de bal heeft moet hij minimaal 3 afspeelmogelijkheden hebben door spelers die zich aanbieden. Vaak is er nu maar 1 mogelijkheid. Tikkie terug…

Comments are closed.