Boilesen: ‘Er is veel kritiek op mij, maar daar trek ik me weinig van aan’

0308ajax-excelsior_boilesen

Door de afwezigheid van Niklas Moisander (De Fin wilde mee met zijn vrouw, die maandag bevallen is en vandaag onverwacht naar het ziekenhuis moest) draagt Nicolai Boilesen de aanvoerdersband om zijn arm, maar de linksback is zeker niet de meest populaire speler van Ajax. Boilesen is sinds zijn terugkeer van een knieblessure nog niet erg in vorm en krijgt de laatste weken te maken met de nodige kritiek. De Deen beseft echter dat dit erbij hoort en weigert om zich gek te laten maken.

Waar Frank de Boer zeer kritisch is op het optreden van Moisander in de defensie van Ajax en de Fin de laatste weken passeerde ten gunste van Viergever is de Ajax-coach opvallend mild in zijn oordeel over zijn reserve-aanvoerder Boilesen, die al weken vele steken laat vallen in de Ajax-defensie en zeer slordig is in zijn passing. Boilesen zelf haalt zijn schouders op als hem wordt gevraagd naar zijn mening over de negatieve commentaren. “Ik heb veel kritiek gehad, maar daar trek ik me weinig van aan”, aldus de verdediger tegenover AmsterdamFM. “Ik heb het altijd zo gedaan. Ik denk dat ik zelf heel goed weet wat fout is gegaan. Daarom hoef ik dat soort dingen niet te lezen. Het gaat er uiteindelijk om wat de trainer en mijn vertrouwelingen zeggen.”

In de gewonnen competitiewedstrijd tegen Excelsior (1-0) was Boilesen belangrijk met een interceptie, waaruit de winnende treffer van Anwar El Ghazi ontstond. “Ik vind dat ik redelijk heb gespeeld”, zegt de Deen. “De voorzetten hadden beter gekund en ik had wat scherper kunnen zijn, maar ik ben blij met de zege. We wisten dat Excelsior dit niet ging volhouden tot de laatste minuut.”

Bron: AmsterdamFM

Related posts

35 Comments

    1. gianni_ajax

      Ik snap wel dat hij zich er niet veel van aantrekt, de manier waarop sommige “supporters” kritiek uiten door te zeggen dat hij dood mag vallen of een of andere vreselijke ziekte mag krijgen is iets waar je je nooit wat van moet aantrekken.
      Kijk, opbouwende kritiek daarentegen daar heb je wel wat aan.

      1. Jari1995

        Noem je dat supporters dan? Dan ben je toch debiel als je dat naar een Ajacied gaat schreeuwen!

  1. AFCA my World

    Totaal foute reactie,je zou je voeten moeten laten spreken en het tegendeel bewijzen,met zo’n reactie krijg je nog meer hoon over je heen en terecht ! Slechte houding,te arrogant, wat mij betreft vertrek je nu zo gauw mogelijk naar; Bal op het dak 13 ofzo, dit is toch geen mentaliteit !

  2. Ajacied1999

    Is ooit best op een aardig niveau geweest maar komt altijd heel zwak uit een blessure.

    1. Dinandd1994

      En zolang hij 3 keer per seizoen geblesseerd is, betekend dat dat hij nooit meer op niveau komt.. Jammer…

  3. nick-afca95

    Bij wie ging het ookalweer nogmeer zo? Eerst speelde hij matig maar door vertrouwen kwam hij er. Werd van de schlemiel de ajax held met een mooie transfer. Oja dat was Blind. Kom nou jongens, ik zie net zo goed als jullie dat boilesen niet al te best presteerd momenteel maar frank stelt hem niet voor niets op en door vertrouwen te blijven geven komt hij er vanzelf wel weer

    1. Dinandd1994

      Blind begon pas goed te spelen op de centraal midden positie. Boilesen speelt altijd al LB. Misschien ook een gokje wagen met hem op centraal mid?

    2. AFCA my World

      Daar gaat het nu niet over,het gaat erover dat hij geen respect toont naar de supporters, Blind heeft dat altijd wel gehad en dat heet Mentaliteit, dit is gewoon geen goede houding hij zou moeten zeggen; er is veel kritiek op mij,en dat is terecht maar Doe mijn best om te laten zien dat ik Beter kan !

    3. Starke

      Niemand krijgt zoveel kansen als Boilissen. Er zijn spelers vertrokken bij ajax omdat ze geen eerlijke kans hebben gekregen. Bijv Denswil. Hij moet hiervan leren en snel beter z’n best gaan doen ipv nonchalant z’n schouders ophalen. Dit is geen PlayStation spel, het gaat ergens om

  4. arjan

    Er niks van aantrekken? Wat een lul van een vent. Ga eens presteren met je babbels. Hij speelt t hele seizoen al beroerd en mede door hem hebben we te weinig punten en dan zeggen dat t hem weinig kan schelen. Hij mag blij zijn dat Frank je schijnbaar een lieve jongen vind, want bij een andere trainer had hij al bij Schubbekutteveen 12 gespeeld.

  5. JCruijff

    Off topic: wie weet hoe t met Fischer gaat? Heeft hij weer een terugval? Hij zou na Quatar toch weer gaan trainen en spelen?

  6. Bolle Ron

    Dit mannetje overschat zichzelf heel erg en daarom zal hij de top nooit gaan halen.

    1. f-side64

      dat is schijnbaar geen probleem voor frank kijk maar naar de situatie in de spits siggi en milik geblesseerd ziv in vorm en wie staat er in de spits 1 aanvallende mv genaamd l. schone of 1 vleugel aanvaller genaamd a. el ghazi

  7. knudde32

    meneer boilesen je speelt. als een natte scheet
    je word niet of nauwelijks. beter
    hebt een hele slechte. voorzet
    en verdedigend ben je zwak
    sat je aanvoerder ben is lachwekkend

  8. Joeel_Ajax

    Misschien moet hij zich is gaan realiseren bij welke club hij speelt, dan zou je je er WEL wat van aan moeten trekken..

  9. Still52years4Ajax

    Hij heeft gelijk. Hij moet luisteren naar de trainer en de mensen om hem heen waar hij vertrouwen in heeft. Niet naar gebral op het internet.

  10. Still52years4Ajax

    Het is trouwens heel mooi dat Frank veel vertrouwen aan een aantal spelers geeft. Hij weet als geen ander dat dit zich gaat uitbetalen. Het vertrouwen moet je wel eerst verdienen. Frank is heel simpel recht toe recht aan. Duidelijk dus.

    1. Fvanr

      Jij hebt gelijk, zeker goed te zien hoe Frank blijft vertrouwen in. Maar de instelling van deze meneer boilissen is totaal NIET te vergelijken met bijv. D Blind, die ook een mindere periode kende maar zich tot een bovengemiddeld niveau terug vocht. Maar deze jongeman Boilissen heeft een hautaine houding die totaal niet past. Zo loopt hij ook over het veld. En al eerder heb ik gemeld dat geel herstel werk verricht moet worden door teamgenoten door toedoen van hem.

  11. Bakki

    Ik vond hem redelijk goed spelen tegen Exelsior. Hij is op weg terug naar zijn oude niveau!

    1. rik2

      redelijk goed betekent vr boilesen: minder dan de helft van de passes komt aan en bij 50 % vande aanvallen is hij oip tijd terug. waardeloze speler!!!

  12. rik2

    Misschien zal hij dat juist wel moeten doen. Als hij half zo goed was als hij denkt dat hij is apee

  13. fafieanie

    meneer boilesen, ik weet het niet hoor? maar volgens mij word jouw salaris betaald door de suporters die hun benen uit hun lijf lopen om iedere keer het stadion te bezoeken voor een mooi potje aantrekkelijk voetbal. Voor velen gaan hun maand salaris of spaarcenten in deze fantastische club en jij maak je je daar niet druk om??? waarom vertrek je niet met je praatjescollega moisander mee vanavond nog en een tip aan frank waarom is hij aanvoerder?? totaal onwaardig net zoals moisander weg ermee.

  14. Still52years4Ajax

    Wat een enorm flauwe kul. Moet hij zich om elk commentaar deuk gaan maken. Dacht het ff niet. Het is heel goed dat hij het meeste gezwets gewoon naast zich neer kan leggen, dat geeft hem rust. Stel je voor dat hij naar jou gaat luisteren :-))))

    1. Still52years4Ajax

      Blijven er trouwens weinig verdedigers over. Vd Hoorn weg, Moisander nu al weg, Boilesen weg.

      1. f-side64

        ach dan gaat mark misschien eens wat spenderen want als ajax voor het begin van het nu lopende seizoen geld had uit gegeven durf ik te wedden dat ons ajax nr. 1 had gestaan maar ff wat anders de scouting bij ajax is niet goed daar moet ook eens naar gekeken worden

Comments are closed.