De Boer: ‘Van der Vaart is een zeer interessante optie voor ons’

vandervaart

Frank de Boer erkent tegenover de camera van Fox Sports dat Rafael van der Vaart een interessante optie blijft om Ajax te komen versterken. Van der Vaart kan uit de voeten als spits, middenvelder en zelfs als buitenspeler.

‘Met zijn ervaring is hij altijd welkom laat ik daar duidelijk in zijn. Onze eerste pijlen zijn op andere opties gericht, maar ik denk dat hij een zeer interessante optie is voor ons, maar dat heb ik al vaker kenbaar gemaakt. Van der Vaart vertrok in 2005 bij Ajax en speelde sindsdien voor HSV, Real Madrid, Tottenham Hotspur en opnieuw HSV. In 109 interlands scoorde de aanvallende middenvelder 25 keer voor Oranje. Het contract van Van der Vaart loopt komende zomer af bij HSV waardoor hij transfervrij kan vertrekken uit de Duitse havenstad.

Bron: De Telegraaf

Related posts

27 Comments

  1. hubert

    Ben bang dat vader vaart niet de man is die in de strijd voorop gaat goede voetballer maar is over zijn top heen. maar neem aan dat Frank de boer hem beter kent en ook beter kan inschatten of hij de speler is die Ajax zoekt.

    1. Remco425

      Ajax kan nou eenmaal geen ervaren spelers halen/krijgen die op hun top zijn, dus zal altijd over de top zijn. Dat was al zo met spelers als Rijkaard, Laudrup, Stam, ook Cruijff was over z’n top toen hij terugkwam 😉

      1. AFCA my World

        Kan wel wezen,maar Rijkaard heeft toch mede de Champions League binnen gehaald in 1995,en Stam heeft ook zijn waarde bewezen binnen en buiten het veld !

  2. Daandinho

    Zou zeker een versterking zijn maar weet niet of hij de echte leider is die Ajax zoekt. Sneijder wil wss niet maar is van nature wel veel meer een leider

  3. Ajax nr 1

    Ik vind Vd Vaart wel passen in het elftal van nu maar hij is te oud. Waarom?nou je kan nog een jaartje van hem gebruik maken maar dan moet hij wel blessure vrij blijven en dat zal moeilijk zijn. Kijk als je een speler van rond de 23-24 jaar koopt dan heb je er jaren iets aan en kan je weer gaan bouwen. Waar ik echt zo moe van wordt is dat alles maar weer gratis moet. Als het gratis is past het bij Ajax wat een beleid.

    1. Remco425

      En als je er 1 van 16 haalt kan ie nog langer mee, maar dat zoeken we niet, xie hebben we al genoeg. Een begin 30er is in principe niet te oud. Kijk naar Ronaldo of Zlatan, die zijn begin 30 en op hun top. In Nederland vinden we spelers veel te snel te oud. Als een speler boven de 25 is moet hij al weg. En laat daar net het probleem van Ajax liggen…

      1. Ajax nr 1

        Ben het niet met je eens. Ik heb het liefst spelers tussen de 25 en de 30 jaar oud omdat ze dan op hun sterkst zijn. Maar dan zijn ze voor nederlandse begrippen te duur en niet te oud voor Nederland. Maar bij Ajax moet alles gratis of ze nu 30 of 35 zijn. Als Ajax een beetje zuiniger op zijn spelers zou zijn en meer vertrouwen zou geven dan kunnen we misschien een elftal een paar jaar bij elkaar houden want er is geld zat. Je moet bouwen aan de toekomst maar het heden moeten we niet vergeten. Want het heden is bepalend voor de toekomst.

  4. Rene1964

    Van de Vaart kan niet eens een wedstrijd volmaken en is veel te blessuregevoelig. Over the top

    1. AFCA my World

      In principe wel,ook omdat Milan totaal niet draait,maar er schijnt ook vanuit Duitsland (Schalke 04,Wolfsburg) en Engeland (Tottenham en Newcastle) intresse te zijn,dus is het onwaarschijnlijk dat hij komt,al zouden wij hem veel liever zien dan van de Vaart,daar is de vaart uit en denken niet dat hij de leider is die Ajax nodig heeft !

  5. nick-afca95

    Als je voor sneijder of de jong een aardig bedrag neerlegt met een mooi salaris komen ze echt wel. Ajax heeft ruim 115 miljoen op de bank. Het salaris plafon een beetje omhoog doen en een van de twee halen en je hebt ervaring genoeg voor de komende 2-3 jaar. Maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren. Een goeie verdediger met een hoop ervaring is in mijn ogen wel het beste om te doen. Die kan de jonge ploeg van achter aansturen en de verdediging goed neerzetten.

  6. De Ajacied

    Ik denk dat hij zeker een versterking is voor Ajax maar ik denk dat hij (nog) niet wil komen, zo vertelde hij in de winterstop,
    Maxwell mag ook terug komen hoor echte topper

  7. Sktadane krzesto 53

    Driemaal zelfde topic in drie dagen met driemaal dezelfde commentaren 🙂 nu al komkommertijd?

  8. Velibor

    Ik heb niet zoveel met de voetballer vd vaart meer maar het is wel een hele slimme in het veld en dat hebben we eigenlijk wél nodig dus ja als hij het een uurtje vol kan houden zou ik zeggen : waarom niet?

    1. Velibor

      Bedoel dat er weinig slimme dingen in het veld gebeuren zoals bijvoorbeeld een balletje weg tikken of gooien en een btje zuigen met tegenstanders of een vrije trap gelijk nemen ipv wachten tot iedereen weer goed staat,denk dattie dat nog wel in zich heeft bedoel ik en dat mis ik nu een beetje

  9. Lars Ajax

    Ik hoop heel erg op Maxwell van psg maar agger zou ook goede optie zijn speelt nu in Denemarken van der vaart zou ook welkom zijn maar nigel de jong zou echt top zijn maar waarschijnlijk onhaalbaar net zoals Sneijder

  10. Sktadane krzesto 53

    Het is toch verbazend als je hoort en leest hoe mensen over het doen en laten van Ajax denken. Ajax is te zuinig, denkt niet aan de toekomst (ja echt, dat wordt geschreven) en Ajax houdt de spelers niet lang genoeg (alsof Ajax het hierin volledig voor het zeggen heeft). Laat ik het voor mij zo zeggen: financieel doet Ajax het uitermate slim en houdt rekening met mindere tijden. Het beleid voor de toekomst is perfect. Kijk alleen maar naar de A1 en let op de Ajax prestaties van de hoofdmacht vanaf volgend jaar. Dat niet iedereen het evengoed kan/wil volgen, ach dat heb je overal. Voor die groep komen ze misschien star over. In werkelijkheid zijn ze simpelweg bezig met de uitvoering van een 5-6 jarenplan. Wie weet is hierin ook een plekje voor van der Vaart.

    1. Ajax nr 1

      In jouw verhaaltje voetbalt er over 3 jaar niemand meer die nu voetbalt bij Ajax. Voordat je de vruchten kan plukken zijn ze alweer opgevreten door een buitenlandse club. Dus hang er een hoog prijs kaartje aan en betaal de dragende spelers een goed salaris alleen zo kom je verder dan nu denk ik.

    2. Ajax nr 1

      Jij heb het over een 5-6 jarenplan pffff ga eens 4 jaar terug(ben je er) nou mooi en leuk voetbal speelde Ajax toen he. Het is dat de tegenstanders het niet veel beter deden anders had je misschien 1 keer kampioen geworden. De tegenstanders zijn nu al veel verder dan Ajax.

  11. Geroldkohlen

    fdb wilt een middenvelder en een aanvaller met ervaring misschien moeten we bas dost halen.

  12. fafieanie

    Johan derksen verstandige reactie over vd vaart. niet doen !!!!!! helemaal mee eens. Hij is een meerwaarde voor buiten t veld.

  13. Sktadane krzesto 53

    Het is jammer dat niet iedereen het ziet en zich zo op het moment focust. Ajax is in zijn ontwikkeling, met name de jeugd, zowel nationaal als internationaal de concurrentie zo ver vooruit. Prachtig gewoon als je dat ziet. Spelers die op punt van doorbreken staan hebben bijna allemaal inmiddels een langdurig contract. Ajax hoopt dat ze merendeels pas rond hun 24e zullen vertrekken. Als ze eerder gaan zijn ze ook niet tegen te houden maar dan missen ze gewoon een stuk ontwikkeling. Nogmaals: goed bezig.

Comments are closed.