‘Grootste talent van Tsjechië’ bij Ajax: ‘Moet een man worden’

Ajax heeft met de 16-jarige Vaclav Cerny goud in handen, zo stelt de Tsjechische spelersmakelaar Zdenek Nehoda in het NRC Handelsblad. De linksbenige aanvaller staat sinds januari onder contract bij de regerend landskampioen.

”Het is een speelse jongen aan de bal, hij heeft een mooi linkerbeen maar is nog erg iel. Hij moet nog een man worden. Cerny is het grootste talent van Tsjechië. Maar we hebben veel meer goede jongens. De toekomst ziet er mooi uit”, aldus de enthousiaste belangenbehartiger.

Nehoda is het niet eens met Ajax-icoon Johan Cruijff, die gruwelt bij het idee dat jonge talenten op zeer jonge leeftijd naar buitenlandse topclubs vertrekken: ”In onze firma is de filosofie: hoe jonger naar het buitenland, hoe beter. Maar pas op hun zestiende mogen ze een profcontract tekenen, zo zijn de regels. Langer wachten kan niet, dan is het te laat. Op hun achttiende, negentiende zijn spelers al compleet gevormd, is mijn mening. We hebben hele goede ploegen onder-16 en onder-17. Maar het probleem is: ze krijgen geen kans als ze ouder worden. Daarom is het goed dat spelers jong vertrekken.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts