Ajax speelt in besloten oefenduel gelijk tegen Cambuur: 1-1; debuut Zimling en Boer

Niki Zimling en Diederik Boer hebben dinsdagmiddag hun officieuze Ajax-debuut gemaakt. De twee nieuwe aanwinsten speelden de gehele eerste helft van een ingelaste oefenwedstrijd tegen Cambuur. Het duel, dat achter gesloten deuren op de Toekomst werd gespeeld, eindigde in 1-1.

Ajax speelde de eerste helft met bijna alleen maar spelers van het eerste elftal, na rust nam Jong Ajax het over. Boer en Zimling deden het prima tijdens hun eerste optreden in Ajax-tenue. Boer hield mede dankzij een vier, vijf uitstekende reddingen de nul. Eén keer werd de van PEC Zwolle overgenomen doelman nog wel geholpen door Zimling, die in de 37ste minuut een bal van de lijn kopte. Meteen daarna kwam Ajax uit de counter via Queensy Menig op 1-0. Zimling, verdedigende middenvelder, viel op met gedreven veldspel en liet ook zien over een mooie dieptepass te beschikken.

In de tweede helft namen Andries Ulderink en Jaap Stam de coaching over van Frank de Boer. De Amsterdamse beloften hielden de 1-0-voorsprong lange tijd goed vast. Cambuur kwam wel een paar keer gevaarlijk voor het Ajax-doel (in de tweede helft verdedigd door keeper Peter Leeuwenburgh), maar met name in het laatste kwart van de wedstrijd was het beste van het spel voor de thuisploeg. Helaas kreeg Ajax in de slotminuut een penalty tegen, die door Erik Bakker feilloos benut werd. Eindstand: 1-1.

Opstelling Ajax 1ste helft: Boer; Van Rhijn, Van der Hoorn, Denswil, Viergever; Serero, Zimling, Duarte; Muric, Menig, Becker.
Opstelling Ajax 2e helft: Leeuwenburgh, Noordhoff, Mirani, Denswil, Van Koesveld; Bakker, Boccara, El Hasnaoui; Muric (60. Acolatse), Hendriks, Menig (80. Vissie).

Tekst: Ajax.nl

Related posts