‘JOS Watergraafsmeer – Ajax definitief op Sportpark Drieburg’

Voorzitter Joop Vlug heeft definitief besloten dat het duel tussen JOS Watergraafsmeer en Ajax in de tweede ronde van de KNVB beker definitief op Sportpark Drieburg wordt gespeeld. Het duel is op woensdag 24 september om 18:30 uur. De kaartverkoop begint begin volgende week.

Vlug: “Na overleg met alle betrokken partijen zijn we blij dat we de wedstrijd gewoon op ons eigen terrein kunnen spelen. We zullen wel de nodige aanpassingen moeten doen, maar het moet allemaal lukken. Het is reuze spannend, maar het is natuurlijk fantastisch wat we gaan meemaken.”

Na de uitschakeling van Noordwijk (2-1) staat bij de club alles in het teken van het duel tegen Ajax. FOX zal de wedstrijd LIVE uitzenden en dat heeft nog al wat voeten in de aarde. Vlug: “We hebben niet genoeg licht tot onze beschikking. We hebben maar 250 lux en we moeten voor een live TV wedstrijd minimaal 500 lux nodig. Verder komen ze met minimaal vijf camera’s dus we moeten nog een extra platform bouwen. Dat gaat allemaal goed komen. We krijgen zelfs let boarding rondom het veld. We gaan gewoon een stadion maken op Sportpark Drieburg.”

In 2006 kwam Ajax ook al eens op bezoek voor een vriendschappelijke wedstrijd. Vlug: “Toen waren er bijna 4000 toeschouwers. Nu proberen we 4500 kaarten te verkopen. We gaan rondom het hele veld tribunes bouwen en naast de bestuurskamer komt een overdekte zit tribune voor de pers, bestuursleden en sponsors. Daarnaast komt er een VIP tent en plaatsen we een groot scherm waarop iedereen de wedstrijd kan volgen en de herhalingen te zien zijn.”

Vlug: “Vandaag gaan de posters naar de drukker en ronden we de laatste gesprekken af met de voorverkoopadressen. We denken na het weekend met de voorverkoop te kunnen beginnen. Er is nog genoeg te doen de komende weken, maar 24 september wordt een historische dag voor JOS Watergraafsmeer. Het is dat ik zelf niet meer kan voetballen want anders had ik op het veld gestaan.”

Tekst: Het Amsterdamsche Voetbal

Related posts