Geen zomerstop voor de ArenA

Vrijwel alle spelers van Ajax genieten momenteel van een welverdiende vakantie. Alleen de Oranje-internationals Jasper Cillessen, Joël Veltman en Daley Blind moeten de komende weken nog vol aan de bak tijdens het WK in Brazilië. In de Amsterdam ArenA is weinig van de zomerstop te merken. Het stadion is tijdens de zomer het decor van vele evenementen.

Na de oefeninterland Nederland – Wales van vorige week wordt er twee maanden niet gevoetbald in de ArenA. Het duel om de Johan Cruijff Schaal tussen bekerwinnaar PEC Zwolle en kampioen Ajax is op 6 augustus het eerstvolgende voetbalevenement op de kalender.

In de tussentijd vinden er tal van andere evenementen plaats. Traditiegetrouw luidden De Toppers onlangs al het zomerseizoen in met een aantal optredens. Afgelopen weekend was de ArenA gastheer van het Amsterdam Jazz Festival.

Op zondag 15 juni is de ArenA een dag lang het domein van hardlopers. De derde editie van Men’s Health Urbanathlon & Festival wordt in en rondom het stadion gehouden. De trappen en tribunes maar ook het veld vormen onderdelen van de city run. Zowel de start, de finish als het festival zal op het veld van de ArenA plaatsvinden.

Op dinsdag 24 en woensdag 25 juni staat er beide dagen een concert van de Britse boyband One Direction op het programma. Het eerste optreden van de ‘Where We Are Tour 2014’ is uitverkocht. Voor het optreden op 25 juni zijn nog kaarten. Het zomerseizoen wordt op zaterdag 5 juli afgesloten met het dance-event Sensation. Ook dit evenement is uitverkocht.

Tekst: Ajax.nl

Related posts