Ook Liverpool volledig afhankelijk van Suárez: ‘Zonder hem zouden ze nu in de middenmoot staan’

In zijn tijd bij Ajax was Luis Suárez volledig onmisbaar. Zelfs als hij met een flinke jetleg terug keerde uit Uruguay moest de aanvaller alsnog aan de bak omdat zijn ploeggenoten doelloos rond leken te lopen. Bij Liverpool lijkt het niet anders: “Zonder hem zou Liverpool in de middenmoot hebben gestaan”, denkt de manager van Sunderland; Gustavo Poyet.

Liverpool is wel erg afhankelijk van Luis Suárez, die topscorer is van de Premier League en dat ondanks dat hij aan het begin van het seizoen nog een flink aantal wedstrijden geschorst was.

Poyet, die woensdag met zijn ploeg aantreedt op Anfield, zegt niet verbaasd te zijn dat Liverpool meedoet om de landstitel. “Suárez is daar de reden van. Het gaat niet om hoe Liverpool speelt, hoe ze verdedigen of hoe ze de bal naar elkaar spelen; het gaat erom dat zij over de speler beschikken die straks zal worden verkozen tot beste van de wereld, laten we daar eerlijk over zijn.”

Dat Suárez het zo ver zou gaan schoppen, had Poyet nooit verwacht. “Ik zag hem ooit spelen toen hij zeventien of achttien was. Natuurlijk was hij toen niet de speler die hij nu was en eerlijk gezegd had ik ook niet verwacht dat hij zo goed zou worden. Hij speelde toen prima, maar nu is hij van een ander niveau. Je kunt hem vergeleken met de wereldtoppers, want hij maakt altijd het verschil.”

Bron: Voetbalzone

Related posts