De Boer: ‘Ik kan begrijpen dat Vermeer een volgende stap wil maken’

Frank de Boer zal Kenneth Vermeer donderdag opstellen tijdens de bekerwedstrijd tegen AZ. De doelman, die doorgaans alleen in het bekertoernooi in actie komt, heeft geen last meer van lichte pijntjes.

“Kenneth speelt gewoon”, zei De Boer volgens Ajax Showtime op de persconferentie van woensdag. De Ajax-coach reageerde ook op de uitspraken van de zaakwaarnemer van Vermeer, die stelde dat de doelman komende zomer weg moet uit Amsterdam. “Laat ik voorop stellen dat wij Vermeer zeker niet kwijt willen. Maar ik kan het begrijpen dat als deze situatie aanhoudt, Vermeer een volgende stap wil maken.”

Tegen AZ kan De Boer weer beschikken over Nicolai Boilesen, die fit is na een hamstringblessure. “Boilesen is er bij en hij gaat zeker minuten maken. Als alles goed gaat kan hij ook zondag spelen”, aldus de Ajax-trainer, die met zijn ploeg hoopt de finale van het bekertoernooi te halen.

“We nemen de beker heel serieus. We hebben tien dagen rust gehad en geen enkele reden om mensen te sparen. Vorig jaar moest ik keuzes maken met het oog op andere competities, dat hoeft nu minder. Iedereen is zo goed als fit en wil spelen. Dat is fijn”, besluit De Boer.

Tekst: Soccernews

Related posts