Selectie voor Klassieker: Serero erbij, Schöne niet

Frank de Boer kreeg zaterdag goed en slecht nieuws uit de ziekenboeg. Thulani Serero is fit genoeg voor het duel met feyenoord, maar Lasse Schöne niet. De veelzijdige middenvelder is een van drie Denen die ontbreken op het wedstrijdformulier voor De Klassieker. Schöne heeft teveel last van zijn enkel om in actie te kunnen komen. Landgenoten Viktor Fischer en Nicolai Boilesen kampen beiden met hamstringklachten.

Serero is wel tijdig hersteld om de traditioneel zwaarbeladen ontmoeting met feyenoord mee te maken. Zijn liesblessure speelt hem niet langer parten. Serero neemt de plek in selectie van Mike van der Hoorn over. De 21-jarige verdediger kwam doordeweeks nog in actie tegen Red Bull Salzburg (3-1 nederlaag).

Ajax kan feyenoord zondag in De Kuip uitschakelen voor de strijd om de landstitel. De Ajacieden verdedigen een voorsprong van negen punten ten opzichte van de aartsrivaal. Ook FC Twente (drie) en Vitesse (één) verzamelden meer punten dan feyenoord.

Wedstrijdselectie feyenoord – Ajax:
Kenneth Vermeer, Ricardo van Rhijn, Niklas Moisander, Christian Poulsen, Lerin Duarte, Kolbeinn Sigthórsson, Siem de Jong, Bojan, Joël Veltman, Lucas Andersen, Daley Blind, Davy Klaassen, Jasper Cillessen, Stefano Denswil, Thulani Serero, Lesly de Sa, Jairo Riedewald, Ricardo Kishna

Tekst: Goal.com

Related posts