Van Basten pleit voor Duits systeem voor heel Europa

Marco van Basten heeft zich uitgesproken over de indeling van Europese competities. Die verschillen te veel van elkaar, waardoor de wedstrijdkalender per land verschillend is. De hoofdtrainer van sc Heerenveen pleit ook voor een kortere transferperiode, daar spelers verkocht worden op het moment dat de competitie al is begonnen.


“We moeten in Europa toe naar gelijkheid in competities. Er moet één internationale kalender komen. Vanaf het moment dat de competitie van start is gegaan, zouden clubs niet meer mogen kopen of verkopen”, zo vertelt Van Basten op het digitale thuis van zijn werkgever.

De keuzeheer neemt Duitsland als voorbeeld voor hoe het overal in Europa zou moeten zijn. “De Bundesliga heeft net als de Eredivisie achttien clubs, dat is beter dan twintig zoals in landen als Engeland, Spanje en Italië. Duitsland heeft bovendien het voordeel van een korte winterstop en geen play-offs-systeem dat niet veel zin heeft.”

“Als we het Duitse systeem kopiëren, zijn we van een hoop problemen af. Vraag is alleen, hoe je internationaal iedereen op één lijn krijgt”, laat San Marco weten. “Maar ook zeker supporters zitten er niet op te wachten dat op het laatste moment de beste spelers van hun favoriete club vertrekken.’’

Tekst: o.a Soccernews

Related posts