Duarte: ‘Altijd al fan van Ajax’

“Het klinkt misschien raar voor een rotterdammer, maar van kleins af aan ben ik fan van Ajax geweest. Clarence Seedorf, Edgar Davids en Patrick Kluivert waren mijn helden. Het is de club van de grote namen”, aldus een trotse Lerin Duarte.

Duarte moet nog medisch gekeurd worden en zal vandaag aanschuiven bij Ajax om te praten over een contract voor vier of vijf jaar. Duarte glundert. Voor hem is Ajax zijn droomclub. “Ik weet ook nog niet hoe de plannen er voor mij precies uit zien. Ik heb Overmars en Frank de Boer telefonisch gesproken, maar dat ging alleen nog maar over de interesse, niet over voetbaltechnische zaken.”

De middenvelder moet in de ArenA Christian Eriksen opvolgen, die naar Tottenham Hotspur vertrok. “Druk voel ik niet, als opvolger van Christian Eriksen. Dat hoort bij het voetbal. Ik moet gewoon m’n voeten laten spreken”, benadrukte Duarte, die hoopt dat zijn carrière hem nog meer gaat brengen. “Het is aan mij om me bij Ajax verder te ontwikkelen, om keihard te blijven werken”, aldus de ex-Spartaan.

Akkoord op de middenstip
Heracles-voorzitter Jan Smit maakte de transfer direct na de wedstrijd tegen ADO Den Haagdefinitief. Op de middenstip, in het bijzijn van algemeen directeur Nico-Jan Hoogma, gaf Smit telefonisch het jawoord aan technisch directeur Marc Overmars. Heracles kon kiezen uit een aantal varianten. “We wilden dat besluit over de wedstrijd heen tillen, dus na afloop heb ik hem direct gebeld en zijn we tot een akkoord gekomen”, aldus de preses.

Tekst: De Telegraaf

Related posts