Heeft de Toekomst nog wel Toekomst?

De Toekomst, het trainingscomplex van Ajax op een steenworp afstand van de Arena, ondergaat momenteel de zoveelste verbouwing. Daar het in eerste instantie een trainingscomplex was voor de jeugdelftallen, verhuisde ook al snel de eerste selectie naar de Toekomst met als één doel: Ajax moet weer een club worden van iedereen, dus vanaf de F’jes tot aan het eerste elftal.

Natuurlijk een streven wat wij best wel zien zitten, een beetje het Voorland gevoel. Lekker ouwehoeren met een bak koffie, een biertje of een kleffe hap en samen met je gabbers de wedstrijden van de jeugd en Jong Ajax bekijken. Tot voor kort leek dat alles geen probleem maar met het toetreden van Jong Ajax in de Jupiler League lijken alle mooie plannen in één klap overboord te worden gegooid. Onze trouwe supporter Kale ondervond dit maandagavond op de ‘Toekomst’.

Het was zo leuk vroeger, belde je op maandagmiddag een paar maten op om s’avonds lekker naar de Toekomst te gaan, ok, het was wel een lastige tijd (18.30 uur) maar dan at je wat in de kantine, nam een paar biertjes een beetje ouwehoeren en dan lekker een plekkie op de tribune opzoeken. Dan gisteravond voor de eerste keer in de Jupilerleague, de Toekomst omgebouwd, twee kassa’s aan beide zijde van een hok waar kaartjes worden verkocht, de ene zijde is voor mensen die vooraf hebben besteld, maar staat niet aangegeven dus voor niets in de rij gestaan en naar de andere rij. Eenmaal binnen is het eerste wat opvalt een 10-tal politieagenten, nog nooit gezien op de Toekomst. Het kaartje geeft recht op een plaats in vak M op de nieuwe (onoverdekte) tribune Een heel leger aan stewards ziet er op toe dat iedereen in het juiste vak gaat zitten, maar eenmaal in het vak kan je de hele tribune overlopen, dus die stewards zijn compleet overbodig. Bier is niet te koop, wel frisdrank in twee nood-tenten aan beide zijde van het veld met bekers zo groot dat een normaal gezin met een kolonie kinderen daar op een zaterdagavond genoeg aan heeft.

Toiletten zijn plastic hokken die je ook op de bouw tegenkomt, de kantine is uitsluitend voor genodigden, zelfs de vader van een speler krijgt geen toegang. Het was gisteren nog lang warm op de tribune, maar je mag je afvragen wat er gebeurd bij slecht weer. Achter de doelen staan mag niet meer, 15 minuten voor aanvang komt er een steward die je vriendelijk verzoekt je plaats op te zoeken. Gelukkig Theo nog even gesproken, niet meer in zijn vertrouwde gele jack met hoofdsteward achterop, maar nu in een oranje hesje als vrijwilliger, maar hiij is nog steeds onder de indruk van zijn afscheid verleden week. Nog een opvallende verschijning was Ole Tobiassen, hij zal ook wel met verwondering hebben gekeken. Oh ja, Emmen was in het uitvak ook aanwezig met zeker een man of 15. De wedstrijd kunnen we kort over zijn, matig, Ligeon en de Sa positief. Ik zal wel oud en sentimenteel worden, maar verlang nu al terug naar de “oude” Toekomst.


Bron: AjaxFanzone.NL

Related posts