Koppers geniet: ‘Deze manier van spelen is me op het lijf geschreven’

Dico Koppers probeerde de laatste jaren door te breken bij Ajax, maar daar stokte zijn ontwikkeling. De 21-jarige vleugelverdediger had op zijn positie Daley Blind voor zich en bovendien wist hij dat Nicolai Boilesen er ook nog was. Na vorig seizoen verhuurd te zijn aan ADO Den Haag maakte hij deze zomer de oversteek naar FC Twente. Daar heeft hij nu al direct een basisplaats te pakken.

De back begon in de basis tegen zowel RKC Waalwijk als feyenoord en FC Utrecht. Hij heeft gemerkt dat Alfred Schreuder, net als Frank de Boer, graag via de opbouw van achteruit de vrije man wil vinden. Bovendien hebben de vleugelverdedigers een belangrijke rol in de aanval, net zoals Koppers dat gewend was bij Ajax. Qua systeem voelt hij zich er dus erg op zijn plek.

In Voetbal International geeft hij aan dat zijn zelfvertrouwen ook gegroeid is. “Ik laat gewoon zien dat ik goed genoeg ben. Ik probeer eerst mijn verdedigende taken zo simpel mogelijk uit te voeren, maar met een voetballer als Tadic voor je is het heerlijk samenspelen. Dusan is balvast, weet waar de ruimtes ontstaan en daardoor kun je gemakkelijk onder hem komen. Deze manier van spelen is me op het lijf geschreven.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts