Groenendijk: ‘De Sa op weg naar eerste elftal Ajax’

Moses Daddy wordt in zijn vaderland Nigeria vergeleken met Cristiano Ronaldo, mocht mee naar het WK Onder-20 en was op proef bij Ajax. De achttienjarige aanvaller deed het goed en scoorde zelfs twee keer in de voorbereiding, maar kreeg desondanks geen contract aangeboden. Tijani Babangida, die de speler had getipt, zei daar helemaal niets van te begrijpen.

Inmiddels is er meer duidelijkheid: Moses heeft geen contract gekregen, omdat men bij Ajax erg te spreken is over de ontwikkeling van Lesley de Sa. De vleugelaanvaller van Jong Ajax maakte maandag tegen Telstar een uitstekende indruk en zit volgens Alfons Groenendijk, de coach van de beloften, dicht tegen een plek in de eerste selectie aan.

“Ik ben de hele voorbereiding al tevreden over wat De Sa laat zien”, zegt Groenendijk voor de camera van Ajax TV. “We hebben Moses Daddy niet gecontracteerd omdat we de ontwikkeling zien bij Lesley. Dat zijn voor hem positieve dingen en als hij deze lijn doortrekt, dan wordt hij in potentie kandidaat voor het eerste.” Vrijdag speelt Jong Ajax uit tegen FC Oss.

Tekst: Voetbalzone

Related posts