De Boer over gepasseerde Van Rhijn: ‘Hij had dit kunnen verwachten’

Gregory van der Wiel lijkt al een tijdje niet meer in beeld te zijn bij het Nederlands elftal en zijn opvolger bij Ajax, Ricardo van Rhijn, hoeft zich nu ook niet te melden bij het keurkorps van Louis van Gaal. De bondscoach maakte vrijdag zijn selectie bekend voor de oefeninterland tegen Portugal en had geen plaats voor Van Rhijn. Daryl Janmaat en Paul Verhaegh krijgen de voorkeur.

Frank de Boer lijkt zich wel te kunnen vinden van de beslissing van Van Gaal om Van Rhijn te passeren: “Dit is een signaal naar Ricardo”, zei de coach tijdens de persconferentie. “Hij moet terug naar het niveau waar hij eerst op zat, dat vinden wij ook. Hij had het kunnen verwachten en moet zich nu richten op Ajax. Er komt een zware periode aan.”

De Boer stelde dat Van Rhijn ‘ongetwijfeld’ zwakke plekken heeft, maar wilde die punten niet met de aanwezige pers bespreken. De coach waarschuwde zijn rechtsback wel: Ruben Ligeon klopt immers ook op de deur. “De groep komt dichter bij elkaar, dus als iemand niet presteert, dan schroom ik niet om iemand anders op te stellen”, dreigde de oefenmeester.

Naast Van Rhijn werd overigens ook Ajax-aanvoerder Siem de Jong geschrapt uit de voorlopige selectie. De Boer stelde dat Van Gaal nu eenmaal ‘keuzes moet maken’, maar heeft goede hoop dat de middenvelder zich snel weer in het Nederlands elftal kan knokken.

Tekst: Voetbalzone

Related posts