Van Rhijn: ‘Hij doet het ook heel goed, dus ik moet niet verslappen’

Het duurde even voor hij doorbrak, maar na zijn debuut bij Ajax ging het snel met Ricardo van Rhijn. De rechtsback veroverde vlot een basisplaats en miste vorig seizoen slechts drie wedstrijden. Bovendien groeide hij uit tot international en inmiddels verzamelde hij al zes caps. Ook in het nieuwe seizoen wil Van Rhijn zijn ontwikkeling voortzetten, al weet hij dat de concurrentie niet stilzit.

Tijdens de voorbereiding maakte Ruben Ligeon namelijk een prima indruk, heeft Van Rhijn gezien. Zijn teamgenoot kan ook uit de voeten als rechtsback. “’Hij doet het op dit moment ook heel goed, dus ik moet niet verslappen. Als ik niet presteer, zal de trainer niet twijfelen om te wisselen”, realiseert Van Rhijn zich. Erg vindt hij het echter niet. “Dat is voor mij alleen maar goed, want ik wil er uiteraard in blijven staan.”

Van Rhijn won tot op heden twee keer de landstitel met Ajax; de KNVB beker en Johan Cruijff Schaal ontbreken nog op de palmares van de 22-jarige back. Dat Ajax’ selectie vooralsnog intact is gebleven wordt naar buiten toe vaak aangestipt als pluspunt, maar Van Rhijn waarschuwt ook: “We moeten waken voor onderschatting. We moeten elkaar blijven prikkelen, te beginnen met morgen”, zegt hij tegen Ajax TV.

Tekst: Voetbalzone

Related posts