Koeman wijst naar Ajax: ‘Als je dat niet ziet, begrijp je er weinig van’

Ronald Koeman predikt al enkele weken realisme richting de achterban van feyenoord. Sinds hij aantrad als trainer eindigde de club als tweede en derde in de Eredivisie, maar de fans moeten niet de illusie koesteren dat de landstitel straks zomaar naar rotterdam-Zuid zal komen. De achterstand die feyenoord heeft op de concurrentie is daarvoor te groot, zegt Koeman, die Ajax neemt als voorbeeld.

Koeman, die in het verleden zelf in de hoofdstad actief was als speler en trainer, vindt dat Ajax veel meer mogelijkheden heeft. De rivaal heeft méér spelers en ook betere spelers, stelt de trainer in gesprek met RTV Rijnmond. Iemand die roept dat feyenoord beter is dan Ajax en kampioen wordt, snapt het volgens de trainer niet. “Wij kunnen Bojan niet halen. Ajax verkoopt spelers, maar haalt ook weer spelers van een vergelijkbaar niveau binnen”, legt hij uit.

De rotterdammers moet volgens de hoofdcoach vooral geduld hebben. De kern van het elftal is erg goed en er zitten vijf Oranje-internationals in de selectie. Als twee daarvan wegvallen door een schorsing of blessure, zal Koeman zich echter zorgen maken. “Als er bij Ajax iemand in de voorhoede wegvalt, hebben ze Derk Boerrigter achter de hand. Zij hebben meer mogelijkheden. Dat is de realiteit. Als je dat niet ziet, begrijp je er weinig van.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts