Reactie AFCA Supportersclub op plannen huldiging 5 mei 2013

De AFCA Supportersclub heeft teleurgesteld kennis genomen van het besluit om de huldiging 5 mei na de wedstrijd te laten plaatsvinden. De AFCA Supportersclub heeft duidelijk de voorkeur uitgesproken voor een huldiging op 6 mei. Dit heeft de SVA, het supportershome en Ajax zelf ook duidelijk uitgesproken.

Vanuit de supporter geredeneerd is een huldiging op de wedstrijddag zelf uiteraard het mooiste. Het feest kan dan met alle aanwezige supporters worden gevierd en er hoeft niet speciaal vrij te worden genomen op 6 mei. De voordelen wegen naar onze mening niet op tegen de nadelen om het op 5 mei te vieren.

5 mei is het Bevrijdingsdag en wordt Amsterdam die dag nog meer bezocht dan anders. Het kampioenschap van Ajax trekt naar onze verwachting sowieso veel meer publiek dan anders. Ook deze mensen zullen de huldiging willen meemaken.

Organisatorisch lijkt het ons een uitdaging om dan na de wedstrijd in goede orde te laten verlopen, ook gezien de ervaringen van het 30e landskampioenschap op het Museumplein.

Wij hebben gewezen op de aanname dat alle (fanatieke) supporters een goed plekje willen bemachtigen vooraan bij het podium. Onze trouwe supporters die iedere 2 weken in de Arena zijn en ook met uitwedstrijden hebben dat ook verdiend. Het is dan lastig om dat dan ook daadwerkelijk mogelijk te maken. Hoewel de politie heeft toegezegd dat wel te willen faciliteren. Een situatie zoals een paar jaar geleden willen we dan ook absoluut voorkomen.

Ons advies was dan ook om een huldiging op 6 mei te houden of wel op de wedstrijddag, maar dan later die avond in de binnenstad. Dit laatste was niet mogelijk ook vanwege het te houden bevrijdingsconcert die dag bij de Amstel. Blijkbaar is burgemeester van der Laan anders geadviseerd dan onze advies.

Bestuur AFCA Supportersclub

Related posts